Το νέο σετ Pac-Man arcade της LEGO αποτελείται από 2650 κομμάτια αλλά και μια…μηχανική μανιβέλα

11 μήνες πριν
LEGO Pac-Man arcade

Η LEGO κυκλοφόρησε ένα νέο σετ που αποτίει φόρο τιμής στο κλασικό παιχνίδι arcade της δεκαετίας του '80, το Pac-Man. Το σετ LEGO Icons Pac-Man, αποτελείται από 2.650 τεμάχια και αναπαριστά το εμβληματικό arcade του Pac-Man, με φωτιζόμενη υποδοχή κερμάτων, joystick και μηχανική μανιβέλα που σου επιτρέπει να μετακινείς τους χαρακτήρες μέσα στο λαβύρινθο με μηχανικό τρόπο.

Το σετ περιλαμβάνει εκδόσεις με τα γνωστά τουβλάκια του Pac-Man καθώς και δύο φαντάσματα, τον Blinky και τον Clyde. Οι δύο χαρακτήρες μπορούν να περιστρέφονται σε μια βάση ή να εμφανίζονται στην κορυφή του arcade. Η LEGO σημειώνει ότι μόλις ολοκληρωθεί το σετ, μπορείς να φωτίσεις την υποδοχή κερμάτων ενώ υπάρχει και μια μικρή βινιέτα με μια γυναικεία μίνι φιγούρα που παίζει Pac-Man σε ένα arcade, κρυμμένο μέσα στο κουτί.

Η LEGO περιγράφει λεπτομερώς την ιστορία πίσω από το βιντεοπαιχνίδι του Pac-Man, με αφορμή την κυκλοφορία του σετ. Η πρώτη δοκιμή του παιχνιδιού με πραγματικό κοινό πραγματοποιήθηκε πριν από 43 χρόνια, στις 22 Μαΐου του 1980. Το σχήμα του χαρακτήρα Pac-Man βασίζεται σε μια πίτσα από την οποία λείπει ένα κομμάτι. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία στις 29 Ιουνίου 1980 και αργότερα στον υπόλοιπο κόσμο. Έγινε το πιο δημοφιλές arcade παιχνίδι όλων των εποχών με 293.822 εγκατεστημένες μονάδες σε όλο τον κόσμο, επτά χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Το χρώμα του κύριου χαρακτήρα ήταν εμπνευσμένο από το εμβληματικό κίτρινο χρώμα από τα τουβλάκια της LEGO σύμφωνα με τον Toru Iwatani, τον δημιουργό του παιχνιδιού. Ο Aadil Tayouga της Bandai Namco δήλωσε ότι αφού το κίτρινο του Pac-Man ήταν στην πραγματικότητα εμπνευσμένο από το κίτρινο χρώμα των LEGO, η συνεργασία των δύο εταιρειών ήρθε ως φυσικό επακόλουθο.

Το σετ των LEGO Icons Pac-Man Arcade κοστίζει 270 δολάρια και είναι ήδη διαθέσιμο στα μέλη LEGO VIP από την 1η Ιουνίου ενώ θα κυκλοφορήσει στο ευρύ κοινό στις 4 Ιουνίου. Η συγκεκριμένη κυκλοφορία της LEGO ακολουθεί άλλα σετ που σχετίζονται με βιντεοπαιχνίδια, όπως η περσινή κονσόλα Atari 2600 και το σετ κονσόλας LEGO NES που κυκλοφόρησε το 2020.