Ο εκπληκτικός πραγματικός καθεδρικός ναός του Diablo IV, ανοίγει τις πόρτες του (όντως)

1 έτος πριν
Diablo IV temple

Σίγουρα θα έχεις δει διάφορους εντυπωσιακούς τρόπους προώθησης ενός βιντεοπαιχνιδιού, όμως πιθανόν δεν έχεις δει πολλούς σαν αυτό που επίλεξε η BLIZZARD ENTERTAINMENT για το Diablo IV. Συγκεκριμένα η εταιρεία  έχει στήσει ένα διαφημιστικό έκθεμα για το Diablo IV στο Chapelle des Jésuites στο Cambrai της Γαλλίας. Η έκθεση, που ονομάζεται Cathedral of Diablo, θα διαρκέσει έως τις 11 Ιουνίου και περιλαμβάνει πίνακες που απεικονίζουν "το ταξίδι του ήρωα στην αντιπαράθεσή του με τη Lilith". Επικεφαλής του έργου είναι ο καλλιτέχνης Adam Miller και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Diablo 4, John Mueller.

Το Diablo είναι μια σειρά παιχνιδιών ρόλων δράσης που κυκλοφορεί από το 1996. Τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς έτυχαν μεγάλης αποδοχής και βοήθησαν στον ορισμό του είδους. Το Diablo III είχε μεικτή υποδοχή, αλλά εξακολουθεί να διαθέτει μια αφοσιωμένη βάση οπαδών παγκοσμίως. Το Diablo IV κυκλοφορεί στις 6 Ιουνίου και με βάση τα σχόλια όσων συμμετείχαν στη δοκιμαστική περίοδο, αναμένεται να αποτελέσει ακόμα μια τεράστια επιτυχία για τη BLIZZARD ENTERTAINMENT, έχοντας πάρει τις «ευλογίες» των φανατικών της σειράς.

Ο καθεδρικός ναός του Diablo είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα. Η ομάδα κάλυψε 2.400 τετραγωνικά μέτρα καμβά με πίνακες στο χαρακτηριστικό γοτθικό στυλ της σειράς. Στη συνέχεια, οι πίνακες κολλήθηκαν στην οροφή του καθεδρικού ναού, που θυμίζει την Καπέλα Σιξτίνα. Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι το όλο έργο στήθηκε μέσα σε μόλις ένα μήνα.

Η BLIZZARD έχει αφιερώσει πολλή δουλειά στην ιστορία της σειράς Diablo. Χαρακτήρες από το πρώτο παιχνίδι έχουν εμφανιστεί σε μεταγενέστερα παιχνίδια της σειράς, κάτι που μπορεί να ισχύσει και για το Diablo IV. Ο Sean Copeland, ανώτερος διευθυντής πίσω από την ιστορία του Diablo, δήλωσε ότι οι δημιουργοί της σειράς θέλουν να δίνουν στους σεναριογράφων διάφορες προτάσεις για να κάνουν τις ιστορίες τους να δουλέψουν. Στο τέλος της ημέρας, όλοι προσπαθούν να αφηγηθούν ωραίες ιστορίες.

Σε κάθε περίπτωση το Cathedral of Diablo είναι ένας μοναδικός τρόπος για την BLIZZARD να προωθήσει το Diablo IV. Δείχνει την αφοσίωσή τους στη σειρά και τους οπαδούς της και σίγουρα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσουν οι οπαδοί σε αυτή την προώθηση αλλά και κυρίως την ανταπόκριση του κόσμου στο Diablo IV. Για το δεύτερο ερώτημα θα πάρουμε σύντομα μια απάντηση ενώ αν έχεις βάλει ήδη στο μάτι το πολυαναμενόμενο παιχνίδι, θα πρέπει να ξέρεις ότι θα σε περιμένει σε οποιοδήποτε κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ αλλά και στο germanos.gr.