Ο ρεαλισμός της Unreal Engine 5 είναι… τρομακτικός

6 μήνες πριν
unreal engine 5

Ένα βίντεο που δημιουργήθηκε με την Unreal Engine 5 έχει γίνει θέμα συζήτησης στον κόσμο του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα. Στο συγκεκριμένο κλιπ λοιπόν που δημιούργησε ο 3D environmental artist Lorenzo Drago, βλέπουμε τον σταθμό Έτσου-Νταϊμόν στην πόλη Ιμίζου, στη νήσο Χονσού της Ιαπωνίας. Μάλιστα το στυλ του είναι τέτοιο που μοιάζει λες και τραβήχτηκε με smartphone (ο κατακόρυφος προσανατολισμός τουλάχιστον προς τα εκεί παραπέμπει). Μόνο που… υπάρχει ένα πρόβλημα: το βίντεο είναι τόσο ρεαλιστικό που είναι σχεδόν αδύνατον να καταλάβει κανείς ότι δεν είναι πραγματική εγγραφή του σταθμού!

Πατώντας «play» θα δεις τον σταθμό τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα και εκεί, στην εναλλαγή μεταξύ των δύο καταστάσεων είναι που κατά πάσα πιθανότητα θα πειστείς ότι πρόκειται πράγματι για ψηφιακό δημιούργημα. Η Unreal Engine 5 είναι σε θέση να εξομοιώσει πραγματικά περιβάλλοντα με τον ρεαλιστικότερο τρόπο που έχουμε δει ως τώρα. Ενσωματώνει μεταξύ άλλων τη μηχανή Nanite η οποία επιτρέπει την εισαγωγή λεπτομερών φωτογραφικών αντικειμένων με υποστήριξη γιγαντιαίων βιβλιοθηκών περιεχομένου όπως η Quixel. Επιπρόσθετα, η μηχανή φωτισμού Lumen αναλαμβάνει να διαχειριστεί εξ ολοκλήρου τον φωτορεαλισμό μίας σκηνής με το αποτέλεσμα να κόβει την ανάσα.

Φαντάσου κάτι αντίστοιχο φερ’ ειπείν σε παιχνίδια τρόμου όπως τα Resident Evil, τα Silent Hill ή τα Dead Space. Θα τα καθιστούσε… ακατάλληλα για καρδιακούς! Η Unreal Engine 5 (όνομα και πράμα!) παρουσιάστηκε στις αρχές του φετινού Απριλίου και θεωρείται -όχι άδικα, όπως μπορείς να δεις- πως θα φέρει την επανάσταση στο gaming, ούσα σε θέση να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της νέας γενιάς συστημάτων (βλ. Xbox Series X και PS5) και των high-end υπολογιστών. Βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο σε Early Access, διάστημα κατά το οποίο εξακολουθεί να αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Στην Unreal Engine 5 βασίζονται μεταξύ άλλων τα υπό ανάπτυξη Senua’s Saga Hellblade II, STALKER 2: Heart of Chernobyl και Black Myth: Wukong, το νέο Witcher καθώς επίσης και τίτλοι της σειράς Gears (of War).