Όλα όσα είδαμε στο Xbox & Bethesda Games Showcase 2022

1 έτος πριν
Xbox & Bethesda Games Showcase 2022

Ελλείψει E3, οι εταιρείες του χώρου του gaming αποφάσισαν φέτος να διοργανώσουν τα δικά τους events την περίοδο που υπό κανονικές συνθήκες τα μάτια όλων θα ήταν στραμμένα προς Λος Άντζελες μεριά. Μία από αυτές ήταν και η MICROSOFT η οποία και έτρεξε το Xbox & Bethesda Games Showcase 2022, μία εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάστηκαν δεκάδες παιχνίδια που θα διατεθούν την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους μέσω Game Pass. Ήταν μία «ευγενική υπενθύμιση» της αξίας του συνδρομητικού της πακέτου από πλευράς MICROSOFT προς τον κόσμο, μία επίδειξη δύναμης αν προτιμάς, προκειμένου να πείσει όσους ακόμα δεν έχουν ενδώσει στον πειρασμό του Game Pass.

Τα όσα είδαμε, πολλά και διάφορα. Ξεχωρίζουμε αρχικά το 15λεπτο gameplay τρέιλερ του Starfield που όσο να ‘ναι δίχασε τον κόσμο, αφού άλλοι το λάτρεψαν και άλλοι προβληματίστηκαν. Το σίγουρο είναι ότι η Bethesda μας έδωσε να καταλάβουμε το πόσο τεράστιο είναι το παιχνίδι, αφού θα μπορείς να επισκεφθείς περίπου 1000 πλανήτες! Άρεσε αρκετά και το βίντεο από το Diablo IV, του νέου επεισοδίου της γνωστής σειράς, με τη beta να καταφθάνει για τους ανυπόμονους που θέλουν να πάρουν μια πρώτη ιδέα από το επόμενο διαμάντι της Blizzard. Πολύ ενδιαφέρον φάνηκε το Pentiment, από την Obsidian, ένα RPG παιχνίδι με έντονο το ελληνικό στοιχείο και βέβαια το Flintlock: The Siege of Dawn, ένα action RPG σε έναν ιδιαίτερο κόσμο που συνδυάζει σπαθιά και πιστόλια.

Το Forza Motorsport έρχεται το 2023, με την εταιρεία παραγωγής να αναφέρει ότι θα είναι το πλέον τεχνικά άρτιο παιχνίδι αγώνων με αυτοκίνητα, με το σχετικό demo που είδαμε να είναι άκρως εντυπωσιακό εξαιτίας της λεπτομέρειας αλλά και της έντονης παρουσίας του ray tracing. Η Mojang δουλεύει στο Minecraft Legends, ένα νέο παιχνίδι στρατηγικής στον κόσμο του Minecraft που θα κυκλοφορήσει του χρόνου, ενώ την παράσταση έκλεψε το Ark 2 (επίσης κυκλοφορία του 2023) με τον Vin Diesel να πρωταγωνιστεί στο τρέιλέρ του.

Η MICROSOFT δεν έμεινε ωστόσο μόνο στις νέες κυκλοφορίες αλλά ανακοίνωσε και μια συνεργασία έκπληξη με τον Hideo Kojima, το δημιουργό της κλασσικής σειράς παιχνιδιών Metal Gear Solid. Η ανακοίνωση δεν μας έκανε σοφότερους πέρα από το ότι το στούντιο του Kojima σε συνεργασία με τα Xbox Game Studios ετοιμάζουν ένα νέο παιχνίδι για το Xbox, χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου του.

Παράλληλα η MICROSOFT έδειξε και κάμποσο DLC για ήδη υπάρχοντες τίτλους. Το Forza Horizon 5 ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα Hot Wheels στο νέο του expansion, ενώ το MICROSOFT Flight Simulator θα προσθέσει στη γκάμα του και ελικόπτερα τον Νοέμβριο ενώ άμεσα μπορείς να κατεβάσεις το Pelican σκάφος από το Halo. Νέο πακέτο περιεχομένου θα έχουμε αργότερα μέσα στον μήνα και για το The Elder Scrolls Online με το High Isle ενώ κάτι παρόμοιο θα συμβεί και με το Fallout 76 στο οποίο θα κάνει την εμφάνισή του το νέο expedition, The Pitt (ω ναι, το ίδιο με το ομότιτλο DLC του Fallout 3).

Το εντυπωσιακό είναι ότι όλα τα παραπάνω θα κυκλοφορήσουν μέσα στους επόμενους 12 μήνες, με τη Microsoft να δίνει έμφαση σε παράλληλες κυκλοφορίες όχι μόνο στο Xbox και το PC αλλά και την gaming streaming υπηρεσία της. Αυτή είναι άλλωστε ο λόγος που το Xbox καταφθάνει και στα μενού των έξυπνων τηλεοράσεων αρχής γενομένης στα μοντέλα της Samsung, χωρίς να χρειάζεται να έχεις στην κατοχή σου κάποια κονσόλα παρά μόνο ένα Bluetooth χειριστήριο.