ΗΠΑ - Ιανουάριος'22: Οι πωλήσεις σε PS5 & Xbox Series X|S vs σε Switch

2 έτη πριν
ps5

Κανείς δεν αρνείται ότι το Nintendo Switch πάει… τρένο. Η κονσόλα της Nintendo έχει ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη και προσδοκία, έχοντας «γράψει» 103,54 εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως (81,68 εκατ. original Switch, 17,87 εκατ. Switch Lite και 3,99 εκατ. Switch OLED) βάσει των στοιχείων Δεκεμβρίου. Η κατάσταση ωστόσο τον Ιανουάριο ήταν κομματάκι διαφορετική, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, αφού τόσο το PS5, όσο και τα Xbox Series X|S σημείωσαν μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων σε σχέση με το Switch που έμεινε πίσω.

Όπως ανακοίνωσε η NPD, εταιρεία που παρακολουθεί την αμερικανική αγορά συμπεριλαμβανομένου του τομέα των video games (software και hardware), Sony και Microsoft σημείωσαν μία σπουδαία «νίκη» έναντι της Nintendo και ο λόγος που συνέβη αυτό, ήταν πολύ απλά η άμεση τροφοδότηση της αγοράς με στοκ (τουλάχιστον σε βαθμό σημαντικά μεγαλύτερο συγκριτικά με την τρίτη Ninty), έπειτα από την παραδοσιακά απαιτητική περίοδο (ελέω δώρων) των Χριστουγέννων.

«Το PS5 ήταν το σύστημα με τις περισσότερες πωλήσεις τον Ιανουάριο του 2022, τόσο σε τεμάχια, όσο και σε τζίρο», ανέφερε ο αναλυτής της NPD, Mat Piscatella και συνέχισε: «Τα Xbox Series (σ.σ. X|S) ήταν δεύτερα βάσει και των δύο μετρήσεων. Ο τζίρος από τις πωλήσεις συστημάτων video games ήταν αυξημένος κατά 22% συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2021, φτάνοντας τα $390 εκατ. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση που έχει σημειωθεί Ιανουάριο, μετά από εκείνον του 2009 με $447 εκατ.».

Θυμίζουμε ότι τα συστήματα νέας γενιάς -και ειδικά το PS5- παραμένουν εξαιρετικά δυσεύρετα ακόμα και σήμερα, έναν και πλέον χρόνο μετά την κυκλοφορία τους. Η λογική λέει μάλιστα ότι αν Sony και Microsoft έβρισκαν τρόπο να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια κρίση στην παραγωγή τσιπ και τις μεταφορές αγαθών έτσι ώστε να τροφοδοτήσουν τις κατά τόπους αγορές με επαρκή στοκ των συστημάτων τους, οι πωλήσεις και γενικότερα οι επιδόσεις των τελευταίων θα κυμαίνονταν σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα.

Θυμήσου ότι στον ΓΕΡΜΑΝΟ θα βρεις όλες τις κονσόλες της αγοράς σε σούπερ τιμές, με όλα τους τα περιφερειακά και μία τεράστια γκάμα παιχνιδιών. Nintendo Switch ή PS5; Xbox Series X ή Series S; Ό,τι gamer κι αν είσαι, πάτα Start εδώ!