Πιο γρήγορη εκκίνηση για τα Xbox Series X και S

1 έτος πριν
Xbox Series X S

Η MICROSOFT θα κυκλοφορήσει σύντομα μια ενημέρωση λογισμικού για τα Xbox Series X και S που θα κάνει την εκκίνηση και των δύο κονσολών πιο γρήγορη.

Ο διευθυντής μάρκετινγκ του Xbox επιβεβαίωσε στο Twitter ότι η νέα λειτουργία που δοκιμάζεται στις δοκιμαστικές εκδόσεις για όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Xbox Insider, μειώνει στο μισό το χρόνο εκκίνησης της κονσόλας ή αλλιώς το boot time.

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, η ομάδα του Xbox δημιούργησε ένα νέο animation που, αν και δεν φαίνεται πολύ διαφορετικό, μειώνει τον αρχικό χρόνο εκκίνησης από τα εννέα δευτερόλεπτα σε μόλις τέσσερα, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες του Xbox μπορούν πλέον να μπαίνουν ακόμα πιο γρήγορα στο μενού της κονσόλας τους και να ξεκινήσουν άμεσα το φόρτωμα των αγαπημένων παιχνιδιών τους. Καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση δοκιμών beta, η ενημέρωση δεν είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες του Xbox. Αυτό θα συμβεί πιθανότατα το Φθινόπωρο όταν και η MICROSOFT θα κυκλοφορήσει μια νέα αναβάθμιση λογισμικού για την τελευταία γενιά του Xbox.

Ο ταχύτερος χρόνος εκκίνησης, θα είναι διαθέσιμος μόνο σε όσους έχουν ρυθμίσει τις κονσόλες τους σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας (Energy Saver Mode) και όχι σε Standby mode. Η λειτουργία έχει ως αποτέλεσμα μια ελαφρώς πιο αργή εκκίνηση συνολικά, όμως είναι καλύτερη για τον πλανήτη και το λογαριασμό ρεύματός σου. Άλλωστε όσοι επιλέγουν την κατάσταση αναμονής (standby mode), συνήθως παραλείπουν εντελώς την οθόνη εκκίνησης.

Η Microsoft έχει εφαρμόσει μια σειρά από αλλαγές για να κάνει πιο ελκυστική τη λειτουργία Energy Saver, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης τον Μάρτιο που επέτρεπε το κατέβασμα ενημερώσεων. Η σχετική ρύθμιση είναι πλέον προκαθορισμένη αν και κάθε κάτοχος Xbox μπορεί να την αλλάξει. Τέλος η Microsoft αναφέρει ότι τα οφέλη της γρηγορότερης εκκίνησης της κονσόλας δεν θα τα δουν μόνο οι κάτοχοι της τελευταίας γενιάς του Xbox αλλά και αυτοί που έχουν στη διάθεσή τους κάποιο Xbox One.