PlayStation State of Play: Remake του Silent Hill 2, νέο Astro Bot και το God of War Ragnarok σε PC ξεχωρίζουν

4 μήνες πριν
PlayStation State of Play

Η τελευταία παρουσίαση του State of Play της Sony, που πραγματοποιήθηκε για τρίτη φορά τη φετινή χρονιά, μας έδειξε συνολικά 14 παιχνίδια για PS5 και PSVR2 μέσα στα 30 λεπτά που διήρκεσε. Η εκδήλωση περιελάμβανε ένα ευρύ φάσμα τίτλων, συμπεριλαμβανομένων νέου υλικού για πολυαναμενόμενα παιχνίδια, ανακοινώσεις για ημερομηνίες κυκλοφορίας και την αποκάλυψη ενός ολοκαίνουργιου παιχνιδιού Astro Bot.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της παρουσίασης ήταν το gameplay trailer και η ημερομηνία κυκλοφορίας του Concord, ενός multiplayer shooter 5v5 της Firewalk Studios. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 23 Αυγούστου για PC και PS5, με μια beta έκδοση να είναι προγραμματισμένη για τον Ιούλιο. Η Sony επιβεβαίωσε επίσης ότι το πολυβραβευμένο από τους κριτικούς, God of War Ragnarok, θα κάνει την εμφάνισή του και στο PC στις 19 Σεπτεμβρίου, μαζί με το Valhalla DLC και την υποστήριξη διαφόρων χαρακτηριστικών που αφορούν το PC.

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε επίσης το Dynasty Warriors Origins, μια νέα προσθήκη στη μακρόχρονη σειρά hack-and-slash, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος στο PS5. Εν τω μεταξύ, το open-world RPG, Infinity Nikki, με τον πρώην σκηνοθέτη του Zelda, Kentaro Tominaga να συμμετέχει στο project, πρόκειται να έχει τη δική του beta μέσα στο 3ο τρίμηνο του 2024.

Άλλες αξιοσημείωτες ανακοινώσεις περιλάμβαναν την επιβεβαίωση του Where Winds Meet, ενός παιχνιδιού περιπέτειας πολεμικών τεχνών, που έρχεται στο PS5, καθώς και την αποκάλυψη του Ballad of Antara, ενός free-to-play action RPG που έχει δημιουργηθεί από το TipsWorks Studio. Οι λάτρεις του VR συστήματος της Sony πληροφορήθηκαν τα νέα για το Behemoth, το επόμενο project από την εταιρεία ανάπτυξης του The Walking Dead Saints & Sinners, Skydance Games, και το Alien: Rogue Incrusion, ένα νέο παιχνίδι που διαδραματίζεται στην εμβληματική σειρά Alien, το οποίο θα κυκλοφορήσει στο PSVR2 προς το τέλος του χρόνου.

To τελευταίο State of Play παρείχε επίσης ενημερώσεις για το πολυαναμενόμενο Marvel Rivals, ένα PvP shooter με επίκεντρο τη γνωστή ομάδα υπερηρώων, το οποίο θα έχει κλειστή beta τον Ιούλιο και θα κυκλοφορήσει στο PS5 εκτός από το PC και το Mac. Είδαμε ακόμα ένα νέο trailer από το Until Dawn, το διαδραστικό παιχνίδι τρόμου, το οποίο θα κυκλοφορήσει τελικά το φθινόπωρο. Παράλληλα ο δημιουργός του Path of Exile 2, η Grinding Gear Games, ανακοίνωσε μια early access κυκλοφορία στα τέλη του 2024 για το PS5, με υποστήριξη couch co-op.

Καλά νέα για τους φίλους του τρόμου οι οποίοι έμαθαν ότι το Silent Hill 2 Remake έχει επιτέλους ημερομηνία κυκλοφορίας, στις 8 Οκτωβρίου 2024 για PC και PS5, με ένα νέο τρέιλερ που παρουσιάζει βελτιωμένη μάχη και ανατριχιαστικούς εχθρούς. Η Capcom μοιράστηκε επίσης μια νέα ματιά στο Monster Hunter Wilds, επιβεβαιώνοντας τη συμπερίληψη νέων τεράτων στο παιχνίδι.

Ίσως η πιο συναρπαστική αποκάλυψη της παρουσίασης ήταν η αποκάλυψη της Team Asobi για ένα νέο παιχνίδι Astro Bot, που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PS5 στις 6 Σεπτεμβρίου 2024. Το αξιολάτρευτο gameplay τρέιλερ παρουσίασε μια ποικιλία επιπέδων και άφησε να εννοηθεί ότι αυτό θα είναι το πιο φιλόδοξο project της εταιρείας ανάπτυξης μέχρι στιγμής.