Πότε θα δούμε το Call of Duty και το Diablo στο Game Pass; Η Activision διευκρινίζει

6 μήνες πριν
microsoft logo activision blizzard

Προτού καν ολοκληρωθεί η εξαγορά της από τη MICROSOFT και επίσημα, η ACTIVISION BLIZZARD ξεκίνησε να συζητά πιθανά σχέδια για παιχνίδια, όπως το Call of Duty: Modern Warfare 3 και το Diablo 4, και την πιθανότητα αυτά να έρθουν στο Xbox Game Pass. Η εξαγορά της ACTIVISION BLIZZARD από τη MICROSOFT ήταν μια κουραστική διαδικασία, αλλά τελικά ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Με την κυκλοφορία του Call of Duty: Modern Warfare 3 σε ένα μήνα, είναι καιρός να αρχίσουμε να μιλάμε για το τι θα μπορούσε να καταλήξει στο Xbox Game Pass και πότε.

Παραμένει βασική προτεραιότητα για τη MICROSOFT να συνεχίσει να επεκτείνει τη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass με επιπλέον δημοφιλή παιχνίδια. Αυτός άλλωστε είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο η εταιρεία εξαγόρασε τη ZeniMax Media, συμπεριλαμβανομένης της Bethesda, το 2021. Η MICROSOFT οριστικοποίησε την εξαγορά της Bethesda στις 9 Μαρτίου 2021 και δύο ημέρες αργότερα ανακοίνωσε ότι 20 τίτλοι της Bethesda Games θα είναι διαθέσιμοι στο Xbox Game Pass, μια εξαιρετική εξέλιξη για τους συνδρομητές της υπηρεσίας.

Με το ιστορικό της MICROSOFT να τοποθετεί γρήγορα τα παιχνίδια που απέκτησε στο Xbox Game Pass, η ACTIVISION BLIZZARD εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την πιθανότητα να γίνει το ίδιο με τη βιβλιοθήκη παιχνιδιών της. Σε ένα μήνυμα που μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ACTIVISION BLIZZARD αναγνώρισε τη ρεαλιστική πιθανότητα να έρθουν τα παιχνίδια της στο Xbox Game Pass μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά. Διασκεδάζοντας τις ανησυχίες ότι τα νέα παιχνίδια της εταιρείας μπορεί να έρθουν στο Xbox Game Pass άμεσα, η ACTIVISION BLIZZARD αναφέρει ότι αναμένει να "προσθέσει παιχνίδια στο Game Pass κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους".

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η ACTIVISION BLIZZARD δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν σχεδιάζει να φέρει ούτε το Call of Duty: Modern Warfare 3 ούτε το Diablo 4 στο Xbox Game Pass φέτος. Ωστόσο, η γλώσσα που χρησιμοποιεί η εταιρεία είναι σημαντική. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι τα Call of Duty: Modern Warfare 3 και Diablo 4 δεν πρόκειται να έρθουν άμεσα στο Game Pass, κάτι που αφήνει εκτός πολλούς άλλους δημοφιλείς τίτλους της εταιρείας, ακόμα και παλιότερα παιχνίδια από τις δύο αυτές σειρές. Και ενώ λέει ότι αναμένει να φέρει τους τίτλους της στο Xbox Game Pass κατά τη διάρκεια του 2024, δηλώνει επίσης ότι αναμένει να αρχίσει να συνεργάζεται με το Xbox για να φέρει τα παιχνίδια της στο Game Pass με το κλείσιμο της συμφωνίας.

Πολλοί πάντως υποστηρίζουν ότι αν εξαρτιόταν εξ ολοκλήρου από την ACTIVISION BLIZZARD, τότε η μεταφορά των παιχνιδιών της στο Xbox Game Pass δεν θα γινόταν μέχρι το επόμενο έτος. Αυτό μπορεί να είναι κάτι που έχει ήδη συζητηθεί με τη MICROSOFT, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα. Ωστόσο, μπορεί να είναι απλά η άποψη της ACTIVISION BLIZZARD. Η MICROSOFT θα μπορούσε κάλλιστα να επιλέξει να κυκλοφορήσει οποιοδήποτε παιχνίδι στο Xbox Game Pass την ημέρα που θα κλείσει η εξαγορά της ACTIVISION BLIZZARD ή οποιαδήποτε άλλη ημέρα.

Το Call of Duty: Modern Warfare 3 κυκλοφορεί στις 10 Νοεμβρίου, οπότε η MICROSOFT ίσως είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τα επίσημα σχέδια πριν οι gamers λάβουν την τελική απόφαση αγοράς. Φαίνεται πάντως ότι το Call of Duty: Modern Warfare 3, καθώς και το Diablo 4 και άλλα παιχνίδια, θα έρθουν αναπόφευκτα στο Xbox Game Pass. Το σίγουρο είναι ότι μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα.