Πότε θα παίξουμε τη δοκιμαστική έκδοση του Diablo 4;

1 έτος πριν
Diablo 4

Η BLIZZARD ανακοίνωσε πότε ακριβώς η “κλειστή” και η δημόσια δοκιμαστική έκδοση του Diablo 4 θα είναι διαθέσιμες για τους φίλους του παιχνιδιού, αλλά υπάρχει μια παγίδα όσον αφορά την πρώτη περίπτωση.

Συγκεκριμένα η BLIZZARD ανακοίνωσε ότι η κλειστή beta δοκιμή του Diablo 4 στην οποία θα έχουν πρόσβαση περιορισμένα άτομα, θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2022, ενώ η ανοιχτή beta θα ακολουθήσει το 2023. Το Diablo 4 είναι η τελευταία προσθήκη στην επική σειρά action-RPG φαντασίας της BLIZZARD, με πέντε νέες κλάσεις και τη συνέχιση της ιστορίας. Παρόλο που η κυκλοφορία των Diablo 4 και Overwatch 2 έχει καθυστερήσει περίπου ένα χρόνο, φαίνεται ότι πολλοί οπαδοί, ιδιαιτέρως οι PC gamers, εξακολουθούν να είναι ενθουσιασμένοι για την top-down RPG εμπειρία, καθώς πρόσφατα βρέθηκε να είναι ανάμεσα στα παιχνίδια με τη μεγαλύτερη προσμονή από τους gamers.

Επί του παρόντος, το Diablo 4 αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το 2023, και ενώ οι οπαδοί περιμένουν να μάθουν μια συγκεκριμένη ημερομηνία, η BLIZZARD τους δίνει περισσότερες πληροφορίες για το παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένων κάποιων αποκαλύψεων γύρω από το gameplay, επιτρέποντας ακόμη και κάποιες πρώιμες δοκιμές. Μια alpha έκδοση του Diablo 4 ήταν playable για λίγους και εκλεκτούς που συμμετείχαν στη δοκιμή Friends and Family που πραγματοποίησε η BLIZZARD νωρίτερα φέτος. Τώρα που η διαδικασία ανάπτυξης του παιχνιδιού έχει προχωρήσει περισσότερο, φαίνεται ότι η BLIZZARD ετοιμάζεται για το επόμενο στάδιο των δοκιμών παιχνιδιού.

Πρόσφατα, σε ένα blog post στην ιστοσελίδα της BLIZZARD, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η κλειστή beta του Diablo 4 θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2022. Η beta θα επικεντρωθεί στο endgame του Diablo 4, σύμφωνα με την BLIZZARD, κάτι που μπορεί να φανεί περίεργο στους οπαδούς, καθώς φαίνεται ότι μπορεί να τους επιτρέψει να παίξουν τις τελευταίες πίστες της ιστορίας πριν κυκλοφορήσει το παιχνίδι. Ωστόσο, είναι απίθανο να υπάρξουν σημαντικά spoilers για την ιστορία του Diablo 4 στη beta και είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η δοκιμή θα είναι διαθέσιμη μόνο για όσους έχουν καταναλώσει πολλές ώρες στο Diablo 3 και Diablo 2: Resurrected.

Ο σκοπός πίσω από αυτή την κίνηση είναι για να δοκιμαστεί η "πολυπλοκότητα" του endgame του Diablo 4 και να δούμε αν το όλο αποτέλεσμα ταιριάζει ή ξεπερνάει αυτά του παρελθόντος της σειράς. Οι παίκτες που πληρούν τα κριτήρια μπορούν να ενεργοποιήσουν τα "Νέα και ειδικές προσφορές" στο Battle.net για να δουν αν θα μπορούσαν να επιλεγούν για τις κλειστές δοκιμές beta. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι κάποιος παίκτης θα επιλεγεί, αλλά ακόμα και για όσους χάσουν την ευκαιρία να παίξουν το Diablo 4 τον Νοέμβριο, θα υπάρξει η ανοιχτή beta που θα ξεκινήσει κάποια στιγμή το 2023.

Στα προηγούμενα playtests της BLIZZARD για το Diablo 4, ενώ πολλοί επαίνεσαν τη δουλειά στο παιχνίδι και την εμφάνισή του, υπήρξαν διαρροές κάτι που η εταιρεία θέλει να αποφύγει. Πρόσφατα, πάνω από 40 λεπτά πρώιμου υλικού ανάπτυξης του Diablo 4 διέρρευσαν στο διαδίκτυο ενώ πριν από αυτό, μια άλλη διαρροή έλαβε χώρα αμέσως μετά την έναρξη των κλειστών δοκιμών alpha, οπότε είναι πιθανό και οι νέες δοκιμές να έχουν τις δικές τους διαρροές.

Όπως είπαμε, το Diablo 4 θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη χρονιά για PC, PS4, PS5, Xbox One, και Xbox Series X/S.