Πρώτο gameplay trailer για το EASports FC 24 στη μετα-FIFA εποχή

9 μήνες πριν
ea sports fc24

Μετά από 30 χρόνια συνεργασίας, η EA Sports και η FIFA ακολούθησαν ξεχωριστούς δρόμους. Αυτό σημαίνει ότι το επερχόμενο παιχνίδι ποδοσφαίρου από την EA Sports δεν θα ονομάζεται πλέον FIFA, αλλά EA Sports FC, κάτι που είχε γίνει γνωστό από πέρσι. Οι φίλοι της δημοφιλούς σειράς έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση του νέου παιχνιδιού από το νέο trailer που μόλις κυκλοφόρησε.

Όπως ενημερωνόμαστε, το παιχνίδι θα διαθέτει τις ίδιες λειτουργίες και το gameplay που οι οπαδοί έχουν συνηθίσει να περιμένουν από τα παιχνίδια ποδοσφαίρου της EA Sports, όπως το Career Mode, το Ultimate Team και το Volta. Ωστόσο, θα υπάρξουν ορισμένες αξιοσημείωτες αλλαγές, καθώς η EA Sports δεν θα έχει πλέον πρόσβαση στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA ή σε άλλο επίσημο περιεχόμενο με άδεια της FIFA.

Ελλείψει αδειοδοτημένου περιεχομένου της FIFA, η EA Sports συνεργάστηκε με διάφορους άλλους οργανισμούς για να εξασφαλίσει την αδειοδότηση των ομάδων του EA Sports FC 24. Στους συνεργάτες αυτούς περιλαμβάνονται η FIFPRO, η οποία εκπροσωπεί πάνω από 65.000 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές παγκοσμίως, καθώς και τα πρωταθλήματα των Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A και MLS.

Η EA Sports δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να επενδύει στο EA Sports FC 24, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει μεγάλα σχέδια για το franchise στη μετά-FIFA εποχή. Άλλωστε η εταιρεία έχει υποσχεθεί να συνεχίσει να προσφέρει "την πιο αυθεντική, συνδεδεμένη και καινοτόμο εμπειρία ποδοσφαίρου που υπήρξε ποτέ". Πάντως οι πρώτες αντιδράσεις για το gameplay trailer του EA Sports FC 24 ήταν ανάμεικτες. Ορισμένοι οπαδοί εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι το παιχνίδι δεν θα ονομάζεται πλέον FIFA, ενώ άλλοι ήταν πιο αισιόδοξοι για το μέλλον του franchise. 

Αυτοί που απογοητεύτηκαν με την αλλαγή του ονόματος υποστηρίζουν ότι το FIFA είναι πιο αναγνωρίσιμο και εμπορεύσιμο εμπορικό σήμα από το EA Sports FC. Ανησυχούν επίσης ότι το παιχνίδι θα χάσει μέρος της αυθεντικότητάς του χωρίς το επίσημο περιεχόμενο της FIFA. Ωστόσο, όσοι είναι αισιόδοξοι για το μέλλον του EA Sports FC υποστηρίζουν ότι το παιχνίδι θα μπορέσει να απελευθερωθεί από τους περιορισμούς της συνεργασίας με τη FIFA και να καινοτομήσει με νέους τρόπους. Επισημαίνουν επίσης ότι η EA Sports έχει μακρά ιστορία στην κυκλοφορία ποδοσφαιρικών παιχνιδιών υψηλής ποιότητας και ότι είναι βέβαιοι ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να το κάνει και με το EA Sports FC 24.

Το EA Sports FC 24 πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 22 Σεπτεμβρίου 2023 σε early access και στη συνέχεια στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC και Nintendo Switch.