Ψάχνοντας τα… εναλλακτικά Hogwarts Legacy

1 έτος πριν
Εναλλακτικά Hogwarts Legacy

Το Hogwarts Legacy κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό μονοπωλώντας το ενδιαφέρον στις κοινότητες των παικτών για πολλούς και… διάφορους λόγους. Από τη μία, βλέπεις, έχουμε ένα παιχνίδι ανοιχτού κόσμου με έντονα vibes Fable, ιδανικό για τους λάτρεις της σειράς Harry Potter (έστω κι αν δεν περιλαμβάνει τους χαρακτήρες της, αφού διαδραματίζεται σχεδόν έναν αιώνα πριν). Από την άλλη όμως, οι συζητήσεις σχετικά με τη δημιουργό του Wizarding World, J.K. Rowling δίνουν και παίρνουν και μολονότι εκείνη δε διαδραμάτισε ρόλο στην ανάπτυξη του τίτλου, εξακολουθεί να έχει την κυριότητα ολόκληρου του franchise (έστω κι αν η εκμετάλλευσή του έχει περάσει στη Warner Bros. και την Portkey Games).

Εν πάση περιπτώσει, είτε σου άρεσε το Hogwarts Legacy και ψάχνεις κάτι παρεμφερές, είτε προτίμησες να το προσπεράσεις και ως εκ τούτου αναζητάς κάτι εναλλακτικό, σου έχουμε τις ιδανικές προτάσεις. Εμείς επιλέξαμε για ‘σένα τίτλους που μοιράζονται κοινά στοιχεία με το Hogwarts Legacy. Εσύ δεν έχεις παρά να αποφασίσεις ποιον ή ποιους θα παίξεις ανάλογα με το τι «μετράει» περισσότερο για ‘σένα!

Για vibes Harry Potter: LEGO Harry Potter Collection

Αν αναζητάς κάτι που θα κρατήσει στον Wizarding World μεταφέροντάς σε στην εποχή του Harry Potter, τότε οι καλύτεροι τίτλοι που μπορείς να παίξεις είναι τα LEGO Harry Potter. Η σχετική Collection περιλαμβάνει remastered εκδοχές των δύο τίτλων, Years 1-4 και Years 5-7, που με τη σειρά τους συνοψίζουν τα γεγονότα βιβλίων και ταινιών. Προσφέρεται δυνατότητα multiplayer με τη συμμετοχή δύο ατόμων, αν και ο λόγος που θα προτιμήσεις τη LEGO Harry Potter Collection δεν είναι άλλος από τον τρόπο με τον οποίο συνδυάζει το platforming με την απολαυστική αφήγηση των περιπετειών του Harry και των φίλων του -με τον χαρακτηριστικό τρόπο των video games LEGO.

Για open world καταστάσεις: Red Dead Redemption 2

Το Hogwarts Legacy διαθέτει έναν υπέροχο, ανοιχτό κόσμο γεμάτο εκπλήξεις, κάτι που τελευταία φορά είδαμε στο εκπληκτικό από κάθε άποψη Red Dead Redemption 2. Αν λοιπόν αναζητάς πλήρη ελευθερία κινήσεων, ο τίτλος της ROCKSTAR είναι ό,τι πρέπει για ‘σένα. Ο χάρτης του δεν είναι απλά γιγαντιαίος αλλά γεμάτος με κάθε λογής περιεχόμενο, τυχαίο και μη (από μίνι αποστολές και προκλήσεις, μέχρι αυτοτελείς ιστορίες και ολόκληρα quest lines), που θα σου χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες και θα σε βάλει για τα καλά στις μπότες του πρωταγωνιστή του, Arthur Morgan. Στο φινάλε θα καταλήξεις να τριγυρνάς στην Άγρια Δύση απλά επειδή… περνάς καλά!

Για «βροχή» από collectibles: Assassin’s Creed Valhalla

Για σένα που είσαι από ‘κείνους που αρέσκονται να επισκέπτονται και την τελευταία γωνία του χάρτη, ψάχνοντας για τα διάφορα collectibles που έχουν κρύψει επιμελώς οι δημιουργοί του εκάστοτε παιχνιδιού, όπως το Hogwarts Legacy, το Assassin’s Creed Valhalla είναι must! Ετοιμάσου να γράψεις τη δική σου ιστορία στον κόσμο των Βίκινγκ, εφορμώντας στην Αγγλία, συμμετέχοντας σε επικές μάχες και δημιουργώντας τη βάση της φατρίας σου. Για ακόμα μια φορά το Assassin’s Creed προσφέρει μία εκπληκτική εμπειρία διανθισμένη με ατέλειωτα collectibles και εκπλήξεις που σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις!

Για να φτιάξεις τον δικό σου μάγο: The Elder Scrolls V: Skyrim

Η ιδέα του να δημιουργήσεις πάντως έναν μάγο δεν είναι κι άσχημη. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τα περισσότερα παιχνίδια, ανεξαρτήτως είδους, προτιμούν να σου δίνουν κι ένα όπλο μαζί, κάτι που όσο να ‘ναι δεν ταιριάζει σε έναν μάγο. Αν θες λοιπόν να ξεφύγεις από την πεπατημένη παίζοντας μία καλογραμμένη ιστορία, εξερευνώντας έναν ολοζώντανο κόσμο και πολεμώντας αντιπάλους με τη δύναμη των ξορκιών σου, τότε το The Elder Scrolls V: Skyrim είναι το παιχνίδι σου. Θα το παίξεις στο σύστημα της επιλογής σου (είναι διαθέσιμο παντού) και παρ’ ότι έχουν περάσει κάμποσα χρόνια από την πρώτη του κυκλοφορία (είτε το πιστεύεις, είτε όχι, είναι παιχνίδι του 2011) παραμένει εντυπωσιακό ακόμα και σήμερα. Δημιούργησε τον spellcaster των ονείρων σου και γίνε ο φόβος κι ο τρόμος του Tamriel!

Για να… επιστρέψεις στο σχολείο: Fire Emblem: Three Houses

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο του Hogwarts Legacy είναι το σχολικό περιβάλλον στο οποίο διαδραματίζεται κι αφού η ROCKSTAR δε λέει να μας δώσει το Bully 2, έτσι κι εμείς σου προτείνουμε το Fire Emblem: Three Houses. Σαν gameplay, οι δύο τίτλοι δεν έχουν και πολλή σχέση, με το Fire Emblem να είναι ένα tactical turn-based RPG. Σαν κόνσεπτ όμως οι ομοιότητες είναι εντυπωσιακές αφού και εδώ θα έχεις τη δυνατότητα να «φοιτήσεις» σε ένα -τρόπον τινά- σχολείο, αλλά και να εκπαιδεύσεις τον χαρακτήρα σου στη σχολή μαγείας που επιθυμείς. Πρόσθεσε σε όλα αυτά το social simulation, το υπέροχο soundtrack και το καλογραμμένο στόρι και έχεις το απόλυτο hit για το Switch!

Για next-gen γραφικά: God of War Ragnarök

Δε γίνεται να αρνηθείς το γεγονός πως το Hogwarts Legacy δείχνει αν μη τι άλλο εντυπωσιακό. Η AVALANCHE έκανε σούπερ δουλειά στον οπτικό τομέα, δημιουργώντας έναν πανέμορφο κόσμο που θα σε «ρουφήξει» από το πρώτο κιόλας λεπτό, ακριβώς δηλαδή ό,τι θα συμβεί και με το God of War Ragnarök! Η σειρά της SONY έκανε restart και εστίασε στη σκανδιναβική μυθολογία το 2018 με το God of War για να έρθει το Ragnarök μία τετραετία αργότερα να ολοκληρώσει τη νέα περιπέτεια του Kratos και του γιου του, Atreus. Τα όσα θα δεις να διαδραματίζονται στην οθόνη σου αγγίζουν την τελειότητα, καταθέτοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο τα διαπιστευτήρια της νέας γενιάς συστημάτων.

Για να κρατήσεις ραβδί: Wands VR

Ποιο είναι το κοινό χαρακτηριστικό όλων των μάγων, ανεξαρτήτως σειράς; Μα τι άλλο από το ραβδί τους; Ε, αυτό είναι και το βασικό στοιχείο του Wands, μίας εμπειρίας που θα παίξεις σε περιβάλλον VR και θα σε βάλει για τα καλά στον ρόλο ενός πανίσχυρου μάγου. Παίξε ενάντια στην AI ή άλλους παίκτες και χρησιμοποίησε τις μαγικές σου δυνάμεις προκειμένου να βγεις νικητής. Στη διάθεσή σου βρίσκονται 25 ξόρκια και 15 ραβδιά προκειμένου να χαράξεις τη δικιά σου πορεία στον κόσμο της μαγείας. Ναι, ΟΚ, δεν υπάρχει κάποιο στόρι όπως στο Hogwarts Legacy αλλά να είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει τίτλος που θα σε κάνει να αισθανθείς πιο… μάγος απ’ το Wands!

Για κινηματογραφική εμπειρία: Gotham Knights

Παρ’ ότι δε βασίζεται σε κάποια ταινία, οφείλεις να παραδεχθείς πως το Hogwarts Legacy αποπνέει μία κινηματογραφική εσάνς, έναν αέρα σινεμά. Αν αυτό είναι που ψάχνεις, τότε ίσως το Gotham Knights να έχει να σου «πει» κάτι. Διαδραματίζεται στο Gotham, μία πόλη που οι απανταχού φίλοι του Batman και της DC ξέρουν καλά -και που στον εν λόγω τίτλο αποτυπώνεται με ζηλευτό ρεαλισμό, απίστευτο βάθος και μία ιδιαίτερη, «τραχιά» γοητεία. Οι δε τέσσερις πρωταγωνιστές, Batgirl, Nightwing, Red Hood και Robin, ανοίγουν ολόκληρες λεωφόρους σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της ιστορίας, οδηγώντας τον κόσμο της DC σε μία νέα εποχή.