Twitch - Η κομπίνα με NFT

2 έτη πριν
Twitch

Τον χαμό που γίνεται με τα NFT είπε να εκμεταλλευτεί ο Justin Kan, ένας εκ των δημιουργών του Twitch και παράλληλα ο άνθρωπος που έδωσε το όνομά του στο Justin.tv (ένα site που δημιουργήθηκε το 2007 επιτρέποντας στους χρήστες τους να streamάρουν online μέσω των καναλιών τους και αποτέλεσε στην ουσία πρόδρομο του Twitch). Ο Kan λοιπόν έφτιαξε το Fractal, ένα site μέσω του οποίου είναι δυνατή η αγορά και πώληση NFT. Όλα καλά ως εδώ.

Μέχρι τη στιγμή που στο Discord του Fractal άρχισε να διαφημίζεται ένα drop, μία παρτίδα σαν να λέμε, από 3333 NFT. Το μήνυμα φαινόταν να έρχεται από το ίδιο το Fractal (hacking κανείς;), μόνο που αντί για το site παρέπεμπε στο Fractai (με «i» στο τέλος αντί για «l»). Πάνω στη φούρια τους να προλάβουν να αγοράσουν τα σπάνια NFT, τα μέλη του server δεν πρόσεξαν αυτή την καθοριστική λεπτομέρεια και για να μην τα πολυλογούμε κάπως έτσι «πωλήθηκαν» περί τα 3294 NFT χωρίς πολλά-πολλά. Η λέξη «πωλήθηκαν» μπαίνει σε εισαγωγικά αφού δεν υπήρχε κανένα NFT προς πώληση με τα χρήματα των 373 εξαπατημένων μελών να πηγαίνουν εντελώς στον βρόντο. Οι δε επιτήδειοι έβγαλαν ένα γερό «χαρτζιλίκι» της τάξης των $150.000.

Το Fractal έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη τονίζοντας πως θα αποζημιώσει τους απρόσεκτους χρήστες του σε ένδειξη καλής θέλησης. Κράτα αυτό το τελευταίο αφού στις συναλλαγές στο blockchain δεν υπάρχει δυνατότητα αναίρεσης ή ακύρωσης. Ό,τι γράφει δεν ξεγράφει, σαν να λέμε και τα λάθη πληρώνονται…