Στην κυκλοφορία (επιτέλους) το Call of Duty Warzone Mobile

4 εβδομάδες πριν
Call of Duty Warzone Mobile

Μετά από μια περίοδο περιορισμένης διαθεσιμότητας, η ACTIVISION κυκλοφόρησε τελικά την πλήρη έκδοση του Call of Duty Warzone Mobile σε συσκευές Android και iOS. Το παιχνίδι φέρνει τη δημοφιλή εμπειρία battle royale σε smartphones και tablets, επιτρέποντας στους gamers να απολαμβάνουν την έντονη δράση εν κινήσει.

Ενώ το αρχικό μέγεθος του παιχνιδιού στο Android είναι περίπου 1,5GB, οι παίκτες θα πρέπει να κατεβάσουν επιπλέον 5GB με διάφορα άλλα στοιχεία πριν ξεκινήσουν να παίζουν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το game χρησιμοποιεί ένα σύστημα streaming που “κατεβάζει” γραφικά υψηλής ανάλυσης στο παρασκήνιο καθώς παίζεις, υποσχόμενο να έχεις βελτιωμένα γραφικά όσο περισσότερο ασχολείσαι με τον τίτλο.

Ωστόσο, η οπτική ποιότητα του παιχνιδιού στην αρχή μπορεί να απογοητεύσει ορισμένους παίκτες καθώς φαίνεται να μην υπάρχει η δυνατότητα χειροκίνητης λήψης γραφικών στοιχείων από την αρχή. Αντ' αυτού, οι χρήστες βρίσκονται στο έλεος της λύσης streaming για τη βελτίωση των οπτικών με την πάροδο του χρόνου.

Όσον αφορά τις ρυθμίσεις που αφορούν την ποιότητα των γραφικών, το Call of Duty Warzone Mobile προσφέρει μερικές σχετικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένων προεπιλογών για την οπτική ποιότητα (ελάχιστη, χαμηλή, μεσαία, υψηλή και μέγιστη), ενός διακόπτη για την προτεραιότητα της διάρκειας ζωής της μπαταρίας ή του ρυθμού καρέ, μιας επιλογής μέγιστου FPS (με ανώτατο όριο τα 60fps ή χωρίς ανώτατο όριο) και ενός ρυθμιστή οπτικού πεδίου. Είναι ενδιαφέρον ότι οι ελάχιστες, χαμηλές και μέγιστες προεπιλογές ήταν κλειδωμένες στο Pixel 7 Pro της Google εξαρχής, γεγονός που υποδηλώνει ότι η επιλογή γραφικών μέγιστης απόδοσης μπορεί να περιορίζεται σε ορισμένες συσκευές, τουλάχιστον αρχικά.

Παρά τους οπτικούς περιορισμούς, η εμπειρία παιχνιδιού του Call of Duty Warzone Mobile θα πρέπει να είναι οικεία στους οπαδούς του είδους. Ο battle royale τίτλος διαθέτει ένα σύστημα ελέγχου που βασίζεται στην αφή, παρόμοιο με το Call of Duty Mobile και το PUBG Mobile, με υποστήριξη και για χειριστήρια. Οι νέοι παίκτες μπορούν να περιμένουν να συναντήσουν bots στους αρχικούς αγώνες τους.

Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι η υποστήριξη cross-progression, που επιτρέπει στους παίκτες να μεταφέρουν την εμπειρία τους, την πρόοδο του Battle Pass και τα επιτεύγματά τους μεταξύ των εκδόσεων Warzone και Call of Duty: Modern Warfare 3 για κινητά, κονσόλες και PC.

Σχετικά με τη συμβατότητα, η ACTIVISION είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι συσκευές Android χρειάζονται τουλάχιστον 4 GB RAM και GPU Adreno 618 (Snapdragon 720G ή νεότερη έκδοση) για να τρέξουν το παιχνίδι. Ωστόσο, αναφορές δείχνουν ότι smartphones μεσαίας κατηγορίας με επεξεργαστές MediaTek ή Exynos μπορεί επίσης να είναι σε θέση να τρέξουν ομαλά το Call of Duty Warzone Mobile, χωρίς προβλήματα.