Στις 9 Ιουνίου το φετινό Xbox Games Showcase 2024

3 μήνες πριν
Xbox Games Showcase 2023

Η MICROSOFT αποκάλυψε την ημερομηνία και την ώρα για το επερχόμενο Xbox Games Showcase, το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά στις 9 Ιουνίου 2024 στη 20:00 ώρα Ελλάδος. Η εκδήλωση συμπίπτει με το Summer Game Fest, ίσως την κορυφαία γιορτή του gaming που ξεκινά στις 7 Ιουνίου μέσω διαδικτυακών και προσωπικών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στο Λος Άντζελες. 
Με παρόμοιο τρόπο όπως και την προηγούμενη χρονιά, όπου την παρουσίαση του Xbox διαδέχθηκε το livestream του Starfield Direct, η φετινή παρουσίαση θα ακολουθηθεί από μια λεπτομερή ματιά σε έναν επερχόμενο τίτλο, ο οποίος δεν είναι άλλος από το νέο Call of Duty.

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα επίσημα, η κοινότητα του Call of Duty έχει βουίξει από εικασίες ότι το παιχνίδι που θα παρουσιαστεί θα είναι το Call of Duty Black Ops Gulf War, ένας τίτλος που αποτελεί αντικείμενο φημών εδώ και αρκετό καιρό. Οι οπαδοί του franchise είναι ενθουσιασμένοι από αυτή την είδηση, με πολλούς να επισημαίνουν το σημαντικό χρονικό διάστημα που έχει περάσει από τότε που το Call of Duty παρουσιάστηκε με αυτόν τον τρόπο.

Ο CharlieIntel, μια εξέχουσα φιγούρα της κοινότητας του Call of Duty, με μήνυμά του στο X (πρώην Twitter) υπενθύμισε στους οπαδούς ότι "η τελευταία φορά που το Call of Duty ήταν μέρος του Xbox Showcase ήταν το Call of Duty: Advanced Warfare τον Ιούνιο του 2014".
Η χρονική στιγμή της επιστροφής του Call of Duty στο προσκήνιο μέσα στην κεντρική παρουσίαση του Xbox είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, δεδομένου ότι πέρυσι ήταν η πρώτη φορά που οι πωλήσεις της ετήσιας έκδοσης ενός Call of Duty παιχνιδιού, ξεπεράστηκε από άλλο παιχνίδι. Συγκεκριμένα, το Hogwarts Legacy διεκδίκησε τον τίτλο του παιχνιδιού με τις περισσότερες πωλήσεις του 2023, τερματίζοντας το εντυπωσιακό σερί του Call of Duty. 

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το παραπάνω ισχύει για τις παγκόσμιες πωλήσεις αφού στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Call of Duty συνεχίζει να βασιλεύει, καθιστώντας το μια ασφαλή και αξιόπιστη επιλογή για τη φετινή παρουσίαση της MICROSOFT.

Όσο για το τι άλλο να περιμένουμε από το δημιουργό του Xbox, η ανακοίνωση της MICROSOFT αναφέρει ότι θα παρουσιάσει το "χαρτοφυλάκιο των στούντιο της Activision, της Blizzard, της Bethesda και των Xbox Game Studios, καθώς και τίτλους από άλλους συνεργάτες μας".