Super Punch-Out: Ανακάλυψη νέου mode μετά από 28 χρόνια κυκλοφορίας!

1 έτος πριν
Super Punch-Out

Αποτελεί σύνηθες φαινόμενο στο gaming οι δημιουργοί τίτλων να «κρύβουν» επιμελώς στοιχεία των παιχνιδιών τους, αφήνοντας τους παίκτες να τα ανακαλύψουν -στην εποχή του internet άλλωστε τίποτε δε μένει κρυφό για πολύ καιρό. Η περίπτωση του Super Punch-Out!!! ωστόσο αποτελεί μοναδικό στα χρονικά γεγονός: πριν από λίγες μέρες, βλέπεις, 28 χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία, ανακαλύφθηκε ένα mode για δύο παίκτες που μέχρι πρότινος ήταν άγνωστο!

Πρόκειται, που λες, για ένα mode που επιτρέπει τη συμμετοχή δύο παικτών! Η ανακάλυψή του πιστώνεται στον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από τον λογαριασμό @new_cheats_news ο οποίος και ειδικεύεται στην ανάδειξη ξεχασμένων ή καλά κρυμμένων modes, menus και γενικώς στοιχείων gameplay παλαιότερων παιχνιδιών. Μάλιστα, αν και οι περισσότερες ανακαλύψεις του τύπου αυτού απαιτούν χρήση κωδικών Game Genie ή επεξεργασία hex των αυθεντικών αρχείων ROM του εκάστοτε τίτλου, η εν λόγω χρειαζόταν απλά έναν πολύ συγκεκριμένο συνδυασμό πλήκτρων και ένα δεύτερο χειριστήριο: πάτημα των R και Y με το δεύτερο χειριστήριο στην οθόνη «Press Start» και κατόπιν Α ή Start με το πρώτο.

Εφ’ όσον τα παραπάνω γίνουν όπως πρέπει, στην οθόνη εμφανίζεται ένα νέο μενού με τα πρόσωπα των 16 πυγμάχων του παιχνιδιού. Αν ο δεύτερος παίκτης κρατήσει πατημένα τα Β και Υ μέχρι την εκκίνηση της μάχης, τότε εκείνη θα ξεκινήσει και αυτός θα ελέγχει τον μποξέρ με τον οποίο υπό κανονικές συνθήκες θα έπαιζε η AI. Βέβαια αντιλαμβάνεσαι ότι ο παίκτης που χειρίζεται τον μποξέρ-boss, θα έχει σημαντικά μεγαλύτερο ρεπερτόριο -φονικότερων- κινήσεων σε σχέση με τον αντίπαλό του αφού το παιχνίδι δε φτιάχτηκε για versus καταστάσεις. Δεν παύει ωστόσο να αποτελεί ένα σπουδαίο Easter egg το οποίο ήρθε στην επιφάνεια 28 χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία του τίτλου (το Super Punch-Out!!! κυκλοφόρησε πρώτα στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 1994).

Το «μυστικό» αυτό αφορά την έκδοση για το SNES αλλά ξεκλειδώνεται και σε emulators, το Super Nintendo Classic και τη συλλογή Nintendo Switch Online.