Σύντομα η δυνατότητα stream παιχνιδιών από το Xbox στο Discord

8 μήνες πριν
Xbox Series X/S

Η Microsoft και το Discord συνεργάζονται για να επιτρέψουν στους κατόχους Xbox να μεταδίδουν το gameplay τους σε φίλους στο Discord από την άνεση του σπιτιού τους. Η λειτουργία θα είναι σύντομα διαθέσιμη στα Xbox Series X/S και Xbox One, επιτρέποντας στους gamers να μεταδίδουν το gameplay τους με τους φίλους τους μέσω της εφαρμογής Discord με το πάτημα ενός κουμπιού.

Σύμφωνα με τη Microsoft, η λειτουργία είναι διαθέσιμη για την ώρα σε beta μορφή στα μέλη του Xbox Insider και στις ομάδες Alpha ή Alpha Skip-Ahead. Εάν ένας χρήστης έχει συνδέσει το όνομα χρήστη στο Discord με το λογαριασμό του στο Xbox, μπορεί να πλοηγηθεί στο "Parties & Chat", να επιλέξει τo Discord και στη συνέχεια να διαλέξει την επιλογή "Stream your game". Η λειτουργία είναι συμβατή με οποιοδήποτε παιχνίδι του Xbox χωρίς εξαιρέσεις όπως διευκρινίζεται.

Η λειτουργία αναμένεται να είναι διαθέσιμη σε όλους τους gamers "σύντομα", αν και δεν έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας. Πάντως οποιοσδήποτε μπορεί να εγγραφεί δωρεάν στο Xbox Insider, οπότε δεν υπάρχει κάτι που να εμποδίζει όποιον θέλει να έχει πρόσβαση στη λειτουργία το συντομότερο δυνατό.

Σε μια δημοσίευση στο επίσημο blog του, το Discord δήλωσε ότι οι συνδρομητές Nitro θα μπορούν να κάνουν streaming από το Xbox σε συζητήσεις της υπηρεσίας σε ανάλυση 1080p με "μεγάλο αριθμό fps", κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει 60 fps. Οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν streaming σε μια κλήση DM ή Group DM. Για να γίνει αυτό, το άτομο που τρέχει τη συνομιλία στο Discord πρέπει να συμμετάσχει στην κλήση στο desktop του υπολογιστή ή στην εφαρμογή στο smartphone και να κάνει κλικ στο κουμπί "Μεταφορά στο Xbox". Στη συνέχεια, μπορούν να επιλέξουν την επιλογή "Μεταδώστε το παιχνίδι σας" στο Xbox Guide.

Το Discord πρόσθεσε τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με χρήστες του Xbox τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, ενώ η SONY ανακοίνωσε πρόσφατα την ενσωμάτωση φωνητικής συνομιλίας στο PlayStation 5. Ως αποτέλεσμα, το Discord γίνεται σταδιακά μια γέφυρα μεταξύ των κορυφαίων gaming συστημάτων για επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών πλατφορμών.

Το Discord αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του cross-play και άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν περαιτέρω ενσωματώσεις με το Xbox στο μέλλον. Παιχνίδια όπως το Fortnite, το Among Us, το Chivalry 2 και το Call of Duty: Warzone υποστηρίζουν ήδη cross-platform play και το Discord φαίνεται να τοποθετείται ως βασικός παίκτης σε αυτόν τον χώρο.