Τα αποκαλυπτήρια του PlayStation VR2

2 έτη πριν
PlayStation VR2

Η Sony παρουσίασε επιτέλους το PlayStation VR2, τη νέα, βελτιωμένη έκδοση του VR headset της και τα όσα μας έδειξε ήταν αρκετά ενδιαφέροντα. Headset και χειριστήριο (μην ξεχνάς ότι το PlayStation VR2 συνοδεύεται από το χειριστήριο Sense) διαθέτουν παρόμοιο σχεδιασμό με έντονες καμπύλες ενώ έρχονται σε πάλλευκό χρώμα με μαύρες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τη Sony, η κυκλική προσέγγιση αντικατοπτρίζει την εμπειρία 360 μοιρών που προσφέρει στους παίκτες η πλατφόρμα. Χαζεύοντας το PlayStation VR2, δεν είναι δυνατόν να μην παρατηρήσει κανείς τις ομοιότητές του με το ίδιο το PS5. Μιλάμε άλλωστε για συσκευές υψηλής αισθητικής που κλέβουν την παράσταση, ακόμα κι όταν απλώς βρίσκονται στον χώρο.

Η εμπειρία χρήσης του headset βέβαια θα είναι το κάτι άλλο. Όπως εξήγησαν οι άνθρωποι της Sony, το ζητούμενο εξ αρχής ήταν ο σχεδιασμός μίας συσκευής που θα είχε εξίσου σταθερή και άνετη εφαρμογή σε ένα μεγάλο εύρος μεγεθών κεφαλιού. Οι δοκιμές στις οποίες υποβλήθηκε εκείνη ήταν εξαντλητικές όμως συνετέλεσαν τα μέγιστα στη σωστή κατανομή του βάρους και τον τρόπο με τον οποίο το headset «κλειδώνει» στο κεφάλι. Κάποια χαρακτηριστικά του μάλιστα, όπως η θύρα ακουστικών και ο τρόπος προσαρμογής της εικόνας, παρέμειναν ως είχαν από την πρώτη έκδοση του PlayStation VR.

Τα νέα χαρακτηριστικά του headset πάντως δεν είναι λίγα -κάθε άλλο. Οι χρήστες θα έχουν στη διάθεσή τους περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης σε ό,τι αφορά την εμπειρία θέασής τους, ενώ έχουν προβλεφθεί ειδικοί αεραγωγοί ώστε ο αέρας της συσκευής να διαχέεται στην ατμόσφαιρα και να μη θολώνουν οι φακοί. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό στο PlayStation VR2 είναι πως τα παραπάνω δεν έχουν επηρεάσει στο ελάχιστο το βάρος του -για την ακρίβεια, με κάποιον… μαγικό τρόπο, η νέα έκδοση του headset ζυγίζει λιγότερο από την παλιά.

Σε όλα αυτά πρόσθεσε τα τόσα δα σύμβολα του PlayStation που έχουν τοποθετηθεί στην πρόσοψη και την πίσω όψη του headset και έχεις ένα υπέροχο από κάθε άποψη περιφερειακό που θα πλαισιώσει ιδανικά το PS5 σου. Το PlayStation VR2 έχει ακόμα μέλλον μέχρι να κυκλοφορήσει, ωστόσο εσύ μπορείς να κάνεις το πρώτο βήμα για να το υποδεχθείς, φροντίζοντας να… εφοδιαστείς με ένα PS5 από -πού αλλού- τον ΓΕΡΜΑΝΟ.