Τα καλύτερα παιχνίδια του PS5 για το 2023

5 μήνες πριν
PS5 and controller

Το PlayStation 5 φιλοδοξεί να κυριαρχήσει στο τοπίο των κονσολών με την απίστευτη βιβλιοθήκη παιχνιδιών του. Όπως και ο υπόλοιπος κλάδος, η SONY αντιμετώπισε αρκετές μεγάλες καθυστερήσεις σε παιχνίδια το 2022 (και περισσότερες φέτος), αλλά από τότε, επιτυχίες όπως το God of War Ragnarök, το remake του Resident Evil 4 και το Alan Wake 2 έχουν αλλάξει άρδην το κλίμα.

Φτάνοντας στο τέλος της χρονιάς, ας κάνουμε μια ανασκόπηση στα καλύτερα παιχνίδια που είδαμε φέτος στο κορυφαίο PlayStation 5.

Baldur's Gate 3

Το Baldur's Gate 3 είναι ένα τεράστιο RPG φαντασίας, μέλος μιας σειράς που αποτυπώνει την εμπειρία του Dungeons & Dragons καλύτερα από κάθε άλλο βιντεοπαιχνίδι. Η δημιουργία χαρακτήρων είναι εξαιρετική και οι μάχες εντυπωσιακές, μετατρέποντας τις πολυπλοκότητες των μαχών του D&D σε ένα εύκολα κατανοητό αλλά «και με βάθος» σύστημα. Είμαστε ακόμα στην αρχή της κυκλοφορίας του αλλά το Baldur's Gate 3 φαίνεται να είναι μια μεγάλη επιτυχία και διεκδικητής για το βραβείο του “Παιχνιδιού της Χρονιάς”.

Resident Evil 4 Remake

Το remake του Resident Evil 4 δεν είναι απλά η επανάληψη του κλασικού παιχνιδιού του 2005. Αντί για αντιγραφή, είναι ένα ριζοσπαστικό remake που δε φοβάται να αλλάξει ό,τι δεν δούλευε και να βάλει δημιουργική πινελιά σε όλα, από την ιστορία και το σχεδιασμό επιπέδων έως την τεράστια βελτίωση στις μάχες. Η Capcom προσφέρει όλα όσα θέλουμε και περισσότερα σε αυτή την εξαιρετική επιστροφή σε έναν από τους πιο εμβληματικούς τίτλους της σειράς Resident Evil.

Remnant II

To Remnant II μάς καλεί να βυθιστούμε σε ένα βασίλειο αδιάκοπης επιβίωσης και ανελέητων μαχών, στην πολυαναμενόμενη συνέχεια του διακεκριμένου Remnant: From the Ashes. Δεξιότητα και συντροφικότητα αποδεικνύονται ζωτικής σημασίας για να χτίσεις ένα αδιαπέραστο μέτωπο ενάντια στα πρόθυρα της εξαφάνισης του ανθρώπινου είδους. Κάτω από τη φαινομενικά τυπική εμπειρία πρώτου προσώπου, το Remnant II ενσωματώνει συναρπαστικούς μηχανισμούς - συνδυάζει μάχη εμπνευσμένη από τίτλους Souls με πυροβόλα όπλα, συνδυάζοντάς τα σε ένα roguelike πλαίσιο διαρκώς μεταβαλλόμενων αποστολών. Το σίκουελ της Gunfire Games αποπνέει την ουσία του προκατόχου του, καθιστώντας το έναν θησαυρό τόσο για τους οπαδούς του Remnant όσο και για τους νεότερους.

Like a Dragon: Ishin!

Το Like a Dragon: Ishin! είναι ένα remake του Ryuu ga Gotoku Ishin! του 2014 που κυκλοφόρησε μόνο στην Ιαπωνία. Διαδραματίζεται το 1867, κατά την εποχή αλλαγής του καθεστώτος Bakumatsu της Ιαπωνίας, με πρωταγωνιστή τον Sakamoto Ryoma, έναν χαρακτήρα που μοιάζει με τον πρώην πρωταγωνιστή της σειράς Like a Dragon, Kazuma Kiryu. Η νέα έκδοση του Like a Dragon για τη Δύση θα είναι μια διασκέδαση τόσο για τους βετεράνους οπαδούς όσο και για τους νεότερους.

Final Fantasy XVI

To Final Fantasy XVI δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όσο κάποιες παλαιότερες εγκαταστάσεις της σειράς, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα πολύ ευχάριστο και όμορφο υβρίδιο δράσης RPG που συνεχίζει τη μακρά κληρονομιά του Final Fantasy στο να αλλάζει δραματικά τα πράγματα με κάθε νέα κύρια κυκλοφορία.

Marvel's Spider-Man 2

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες αποκλειστικότητες για το PlayStation 5 είναι το Marvel's Spider-Man 2, η συνέχεια του αναγνωρισμένου Spider-Man του 2018. Το Spider-Man 2, το οποίο αναπτύσσεται και πάλι από την Insomniac Games περιλαμβάνει τόσο τον Peter Parker όσο και τον Miles Morales ως playable χαρακτήρες. 

Το παιχνίδι επεκτείνει το συναρπαστικό web-swinging και τις μάχες που έκαναν το πρώτο παιχνίδι τόσο απολαυστικό. Το Μανχάταν έχει αναδημιουργηθεί με εκπληκτική λεπτομέρεια, παρέχοντας την τέλεια παιδική χαρά για τον Spidey. Ένα εντυπωσιακό νέο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι η δυνατότητα ελεύθερης εξερεύνησης ολόκληρης της πόλης με μηδενικές οθόνες φόρτωσης χάρη στον εξαιρετικά γρήγορο SSD του PS5. 

Diablo 4

Μια από τις πιο θρυλικές σειρές RPG δράσης επέστρεψε. Το Diablo 4, που αναπτύχθηκε από την Blizzard Entertainment, ζωντανεύει τον σκοτεινό γοτθικό κόσμο του Sanctuary όπως ποτέ άλλοτε. 

Οι gamers μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε διαφορετικές κλάσεις χαρακτήρων, η καθεμία με βαθιές επιλογές προσαρμογής. Το Diablo 4 υπόσχεται “βάναυση μάχη” ενάντια σε εφιαλτικούς δαίμονες και τέρατα. Το παιχνίδι διαθέτει τόσο αποστολές εκστρατείας ιστορίας όσο και εκτεταμένες ζώνες ανοιχτού κόσμου για μέγιστη εξερεύνηση. Με βελτιώσεις του PS5, όπως η εξαιρετικά ευκρινής ανάλυση 4K και οι "βουτυρένια" ομαλοί ρυθμοί καρέ, το Diablo 4 είναι ένα οπτικά εκπληκτικό αποτέλεσμα.

EA Sports FC 24

Ο βασιλιάς των βιντεοπαιχνιδιών ποδοσφαίρου παρουσιάζει το rebranding  του όπου από FIFA γίνεται πλέον EA Sports FC. Με την πρωτοποριακή τεχνολογία Hypermotion 2, το EA Sports FC προσφέρει την πιο ρεαλιστική, ευέλικτη ποδοσφαιρική δράση που έχει δει ποτέ κανείς. Με προηγμένη μηχανική μάθηση, η ροή των αγώνων θα μοιάζει πιο οργανική και αληθοφανής. Η ατμόσφαιρα του σταδίου ενισχύεται με ολοκαίνουργια οπτικά στοιχεία μετάδοσης και βελτιωμένες αντιδράσεις του κοινού.

Στο PS5, το EA Sports FC διαθέτει ταχύτατους χρόνους φόρτωσης, εκπληκτικά γραφικά σε 4K ανάλυση και απτική ανατροφοδότηση χάρη στο χειριστήριο DualSense. Οι ποδοσφαιρικοί θρύλοι του παρελθόντος και του παρόντος έχουν μοντελοποιηθεί με απίστευτη ακρίβεια. Ένας εκτεταμένος κατάλογος αδειών υπόσχεται αυθεντικές ομάδες, κιτ και γήπεδα που θα ενθουσιάσουν τους οπαδούς του ποδοσφαίρου. 

Alan Wake 2

Η πολυαναμενόμενη συνέχεια του διάσημου θρίλερ Alan Wake έρχεται 13 χρόνια αργότερα και εντυπωσιάζει. Ο Alan παραμένει παγιδευμένος σε ένα σκοτεινό εναλλακτικό βασίλειο και γράφει μια νέα ιστορία τρόμου ελπίζοντας να ξεφύγει, με πρωταγωνίστρια την πράκτορα του FBI Saga Anderson. Αυτό θέτει τις βάσεις για μια ανατριχιαστική εμπειρία τρόμου επιβίωσης τρίτου προσώπου.

Το Alan Wake 2, το οποίο επαινέθηκε για την ατμόσφαιρα και το συναρπαστικό του μυστήριο, κερδίζει τους επαίνους των κριτικών ως άξιος διάδοχος, συνδυάζοντας το ωμό gameplay επιβίωσης και τις ψυχολογικές συγκινήσεις στο εφιαλτικό βασίλειο του Wake.

Εσύ ποιο θεωρείς το καλύτερο PS5 game;