Τα παιχνίδια για PlayStation Plus και Xbox Live Gold

2 έτη πριν
game consoles

Ανακοινώθηκαν τα παιχνίδια που θα διατεθούν στους συνδρομητές PlayStation Plus και Xbox Live Gold για το μήνα Μάρτιο, με μια απρόσμενη, ευχάριστη έκπληξη για τους κατόχους PlayStation.


PlayStation Plus

Ξεκινώντας από εκεί, η έκπληξη είναι πως πέραν των καθιερωμένων τριών παιχνιδιών, θα δοθεί ένας ακόμη “bonus” -όπως αναφέρεται σε αυτόν η Sony- τίτλος στους συνδρομητές PlayStation Plus.
Η βασική τριάδα παιχνιδιών ξεκινάει με το γνωστό survival MMO που αρχικά κυκλοφόρησε το 2017, το Ark: Survival Evolved. Πρόκειται για έναν αρκετά δημοφιλή multiplayer τίτλο, όπου οι παίκτες προσπαθούν να φτιάξουν εφόδια κάθε είδους για να επιβιώσουν σε ένα κόσμο όπου οι δεινόσαυροι κυριαρχούν.
 

Το δεύτερο παιχνίδι είναι εντελώς διαφορετικού ύφους κι ανήκει στην κατηγορία kart racing. Πρόκειται για το Team Sonic Racing, το πιο πρόσφατο παιχνίδι αγώνων στο σύμπαν του Sonic, στο οποίο οι παίκτες φτιάχνουν μια ομάδα από χαρακτήρες με διαφορετικά οχήματα και στατιστικά για να ανταγωνιστούν άλλες ομάδες σε single-player modes ή άλλους παίκτες παίζοντας online.

Με τα δύο παραπάνω να προσφέρονται σε εκδόσεις PlayStation 4, το Ghostrunner είναι το παιχνίδι για PlayStation 5 που ολοκληρώνει τη βασική τριάδα. Είναι ένα εξαιρετικά καλοφτιαγμένο και πρωτότυπο τρισδιάστατο action platformer σε προοπτική πρώτου προσώπου, το οποίο στηρίζεται στην ταχύτητα και το στυλ για να αφήνει τον παίκτη άφωνο διαρκώς, καθώς πολεμάει σε έναν φουτουριστικό, cyberpunk κόσμο.

Το bonus παιχνίδι που αναφέρθηκε στην αρχή είναι το Ghost of Tsushima: Legends, το standalone multiplayer mode του Ghost of Tsushima. Καταρχάς, μπορεί να σταθεί μόνο του χωρίς να απαιτεί το βασικό παιχνίδι, οπότε ακόμη και παίκτες που δεν έχουν το Ghost of Tsushima μπορούν να παίξουν το Legends. Σε αυτό, θα παίξουν είτε συνεργατικά με είτε ενάντια σε άλλους παίκτες, επιλέγοντας μέσα από τέσσερις κλάσεις πολεμιστών για να τα βγάλουν πέρα σε ποικιλία αποστολών.

Games with Gold (Xbox)

Όπως πάντα, η τετράδα παιχνιδιών του Games with Gold προσφέρει δύο τίτλους του Xbox 360 και δύο τίτλους Xbox One, με όλους να υποστηρίζονται σε Xbox One και Xbox Series X|S.
Την αρχή κάνει το The Flame in the Flood, ένας survival τίτλος όπου ένα μικρό κορίτσι παρέα με τον σκύλο της παλεύουν να επιβιώσουν στην άγρια, ρημαγμένη Αμερική του μέλλοντος. Πρέπει να εξερευνήσουν προσεκτικά με τη βοήθεια της σχεδίας τους, να προφυλαχτούν από τους άγνωστους κινδύνους και εν τέλει, να είναι η «φλόγα» μέσα στο σκοτάδι που επικρατεί.
 

Το Street Power Soccer είναι ένα ενδιαφέρον, arcade ύφους ποδοσφαιρικό παιχνίδι όπου οι παίκτες θα έρχονται αντιμέτωποι με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές σε αλάνες και μικρά γήπεδα, όπου θα μπορούν να ξεδιπλώσουν το δικό τους ταλέντο και τις υπερδυνάμεις τους για να γίνουν οι βασιλιάδες του ποδοσφαίρου.

Σειρά έχει ένα action RPG φαντασίας, το Sacred 2: Fallen Angel, όπου ο παίκτης θα χειριστεί έναν ήρωα ή μια ηρωίδα επιλέγοντας μέσα από επτά κλάσεις, για να υπερασπιστεί μια από τις δύο μεριές στον πόλεμο για τον κόσμο της Ancaria. Η μυστηριώδης T-Energy αποτελεί αντικείμενο πόθου για τις δύο πλευρές των High Elves, κι ο παίκτης πρέπει να αποφασίσει αν θα ξαναφέρει την ισορροπία στον κόσμο ή αν θα τον βυθίσει στο απόλυτο χάος. 

Για το τέλος, κάτι λιγότερο… τρομακτικό. Το Spongebob’s Truth or Square έχει να κάνει με τον χειρότερο εφιάλτη του Μπομπ: έχασε τη συνταγή για τις Καβουροπάτι που του είχε εμπιστευτεί ο κύριος Καβούρης. Τώρα, πρέπει να συνεργαστεί με τον Πλανκτόν και να εξερευνήσει τις πιο χαρούμενες αναμνήσεις του για να εντοπίσει ξανά τη φόρμουλα. Όπως είναι αναμενόμενο, μια ξέφρενη περιπέτεια περιμένει τον τετράγωνο φίλο μας και την παρέα του!