Τα video games του 2022 που πρέπει να προπαραγγείλεις από τώρα

2 έτη πριν
video games

Το 2022 προμηνύεται… καυτό όσον αφορά στις κυκλοφορίες video games. Μετά από ένα μάλλον «χλιαρό» 2021, η φετινή χρονιά είναι γεμάτη ΑΑΑ τίτλους που έρχονται να μας προσφέρουν πραγματικά next-gen εμπειρίες gameplay, με εξωπραγματικά γραφικά, απίθανα εφέ, σπουδαίες ιστορίες και αξέχαστες συγκινήσεις. Ο Φεβρουάριος κάνει την αρχή με ορισμένα πραγματικά εκπληκτικά παιχνίδια (βλ. Horizon Forbidden West, Elden Ring και Dying Light 2) όμως και η συνέχεια της χρονιάς δεν πάει πίσω. Έλα να δούμε τους τίτλους που κυκλοφορούν φέτος όμως εσύ καλό θα ήταν προπαραγγείλεις από σήμερα.

Gran Turismo 7

Κάθε παιχνίδι της σειράς Gran Turismo αποτελεί πραγματική ωδή στην αυτοκίνηση και το Gran Turismo 7 δεν πρόκειται να είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Μία πλειάδα game modes, πάνω από 420 αυτοκίνητα και πίστες που θα σε μεταφέρουν σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη σε περιμένουν, τιμώντας με τον καλύτερο χρόνο τα 25 χρόνια της σειράς. Εννοείται φυσικά ότι η ατραξιόν του τίτλου θα είναι ο τρόπος με τον οποίο το χειριστήριο DualSense του PS5 θα προσφέρει μία ακόμα πιο ρεαλιστική εμπειρία (βλ. απτική ανάδραση και σκανδάλες δυναμικής απόκρισης), τοποθετώντας σε για τα καλά στη θέση του οδηγού.

Starfield

Ένας από τους τίτλους που περιμένουμε πώς και πώς φέτος, το Starfield είναι η πρώτη καινούρια IP από τη Bethesda τα τελευταία 25 χρόνια (!) και παράλληλα το παιχνίδι που η ίδια η εταιρεία έχει περιγράψει ως «Skyrim στο διάστημα». Με αυτά κατά νου, οι προσδοκίες είναι τεράστιες όμως εξίσου υπερμεγέθης είναι και η βεβαιότητά μας ότι η Bethesda θα μας προσφέρει ένα πραγματικά μνημειώδες action RPG σε έναν μοναδικό, sci-fi κόσμο. Ενδεχομένως να πρόκειται και για επαρκή λόγο να επενδύσεις σε ένα Xbox Series X|S αν δεν το ‘χεις κάνει ήδη…

Avatar: Frontiers of Pandora

Το 2022 είναι η χρονιά που το Avatar θα ξαναμπεί στις ζωές μας. Η αρχική ταινία μπορεί να κυκλοφόρησε πριν από μια δεκαετία και βάλε, όμως φέτος θα απολαύσουμε τόσο το sequel της (Avatar 2) όσο και το video game Avatar: Frontiers of Pandora. Πρόκειται για παραγωγή της Ubisoft η οποία, το δίχως άλλο, θα εκμεταλλευτεί το know how της στο είδος των action adventures για να μας χαρίσει μία αξέχαστη περιπέτεια στην Pandora. Ήρθε η στιγμή να ενώσεις τις δυνάμεις σου με τους υπόλοιπους Na’Vi και να διώξεις μια για πάντα την απειλή της RDA από το Western Frontier.

The Callisto Protocol

Το The Callisto Protocol είναι ένα πολύ, μα πάρα πολύ ενδιαφέρον κόνσεπτ. Θυμίζει, βλέπεις, αρκετά Dead Space, κάτι αναμενόμενο αν αναλογιστείς ότι πίσω απ’ αυτό είναι ο Glen Schofield, εκ των δημιουργών του αυθεντικού Dead Space. Βρισκόμαστε στο μακρινό 2320 με τον παίκτη να προσπαθεί να δραπετεύσει από μία αποικία-φυλακή και τους εξωγήινους που την έχουν κυριεύσει, στον δορυφόρο του Κρόνου, Καλλιστώ. Σύμφωνα με τα όσα -λίγα- ξέρουμε γι’ αυτό, θα είναι το πλέον τρομακτικό παιχνίδι της νέας γενιάς και με βάση τα τρέιλέρ του, δεν έχουμε κανέναν λόγο να το αμφισβητήσουμε.

The Lord of the Rings: Gollum

Μπορεί όλοι να μιλούν για τη σειρά The Lord of the Rings του Prime Video, όμως οι gamers ξέρουν ότι φέτος θα έχουν μία ακόμα ευκαιρία να ταξιδέψουν στον ασυναγώνιστο κόσμο του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Το The Lord of the Rings: Gollum διαθέτει ίσως τον πιο απροσδόκητο πρωταγωνιστή -ποιος θα περίμενε να ασχοληθεί με το Γκόλουμ; Κι όμως, μιλάμε για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες του έργου του J. R. R. Tolkien και παράλληλα έναν χαρακτήρα με απίστευτο βάθος, ικανό να στηρίξει ένα ολόκληρο παιχνίδι. Έλα λοιπόν να εντρυφήσουμε στο παρελθόν του Γκόλουμ, πριν τον Άρχοντα και τα Χόμπιτ.

A Plague Tale: Requiem

Το A Plague Tale: Innocence ήταν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι, από αυτά που αποκαλούμε Α ή ΑΑ (αλλά σε καμία περίπτωση ΑΑΑ). Το sequel του, A Plague Tale: Requiem ωστόσο έρχεται να αλλάξει τις ισορροπίες. Έχοντας πλέον την υποστήριξη της Microsoft, η γαλλική Asobo Studio ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δημιουργώντας μία φανταστική από κάθε άποψη περιπέτεια με την Amicia και τον Hugo, τα δύο αδέλφια που γνωρίσαμε στον πρώτο τίτλο, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Πώς διαμορφώνεται η κατάρα του Hugo και τι αντίκτυπο θα έχει στον κόσμο γύρω του; Τα πράγματα είναι μάλλον πιο σύνθετα απ’ ό,τι φαίνονται.

God of War: Ragnarok

Η τρίτη από τις σπουδαίες φετινές αποκλειστικότητες του PlayStation, το God of War: Ragnarok συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το προηγούμενο παιχνίδι της σειράς για να ολοκληρώσει με τον πρέποντα τρόπο την περιπέτεια του Kratos και του Atreus στη σκανδιναβική μυθολογία. Ετοιμάσου για έναν τίτλο γεμάτο δράση, ένα πραγματικά επικό ταξίδι κατά το οποίο πατέρας και γιος θα σφυρηλατήσουν μια δυνατή σχέση αναζητώντας απαντήσεις στα ερωτήματα που τους ταλανίζουν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ragnarok θα είναι το κορυφαίο επεισόδιο της σειράς God of War. Ο πραγματικός «άγνωστος Χ» είναι τι έρχεται μετά…

STALKER 2: Heart of Chernobyl

Ετοιμάσου να επιστρέψεις στη γεμάτη ραδιενέργεια -και ποιος ξέρει τι άλλο- απαγορευμένη ζώνη του Τσερνόμπιλ. Το STALKER 2: Heart of Chernobyl είναι το sequel του ομότιτλου πρώτου παιχνιδιού, ένα survival-horror FPS που με όπλο την ξεχωριστή του ατμόσφαιρα και τις άκρως απαιτητικές του μάχες θα σε φέρει αντιμέτωπο με καταστάσεις που θα δοκιμάσουν τις αντοχές σου. Η GSC Game World δουλεύει επάνω στο παιχνίδι εδώ και μια δεκαετία (!), έχοντας στο μεταξύ αντιμετωπίσει ουκ ολίγα προβλήματα. Αυτή τη στιγμή ωστόσο βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν το λανσάρισμά του, με τα όσα έχουμε δει απ’ αυτό να είναι πολλά υποσχόμενα.

Hogwarts Legacy

Το franchise του Harry Potter είναι πιθανότατα ένα από τα πιο αδικημένα σε ό,τι αφορά το gaming, αφού πέραν των movie tie-ins και των τίτλων LEGO, δεν έχουμε δει κάτι αξιόλογο βασισμένο στο σύμπαν που δημιούργησε η J.K. Rowling. Αυτό ωστόσο θα αλλάξει με την κυκλοφορία του Hogwarts Legacy, ενός τίτλος που αναπτύσσεται εδώ και χρόνια. Πρόκειται για ένα action RPG που θα εξελίσσεται σε έναν ανοιχτό κόσμο, όπως ακριβώς τον μάθαμε από τα βιβλία της σειράς. Ετοιμάσου να… φοιτήσεις στο Hogwarts, να ανακαλύψεις τους κρυμμένους θησαυρούς του και να φτιάξεις τη δική σου ιστορία!

Kirby and the Forgotten Land

Η Nintendo γιορτάζει τα 30 χρόνια ζωής του πάντα πεινασμένου Kirby με το Kirby and the Forgotten Land, μία νέα κυκλοφορία για το Switch που δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητη. Στο πρόσφατο Nintendo Direct του Φεβρουαρίου μάλιστα πήραμε μια πολύ καλή εικόνα από τα όσα θα περιλαμβάνει το παιχνίδι, με τον Kirby να καλείται είτε να ξεπεράσει τα εμπόδια και τους εχθρούς που θα βρει στο διάβα του, είτε… να τα φάει! Το gameplay του έχει εμπλουτιστεί με νέες κινήσεις, τα γραφικά είναι το κάτι άλλο ενώ υποστηρίζεται και co-op δυνατότητα με τον δεύτερο παίκτη να παίρνει τον ρόλο του Bandana Waddle Dee.