Τέλος το GOOGLE Stadia!

1 έτος πριν
gaming controller

Τι κι αν ξεκίνησε με πυροτεχνήματα, υποσχέσεις και βαρύγδουπες δηλώσεις περί επικράτησης έναντι των Xbox και PlayStation; Το Stadia, η πλατφόρμα cloud gaming της GOOGLE ετοιμάζεται να κατεβάσει ρολά τον προσεχή Ιανουάριο!

Η εταιρεία ανακοίνωσε τα καθέκαστα με ένα λιτό tweet και μία δήλωση του επικεφαλής του Stadia, Phil Harrison. «Παρ’ ό,τι η προσέγγιση του Stadia στο streaming παιχνιδιών από τους καταναλωτές βασίστηκε σε ισχυρά τεχνολογικά θεμέλια, δε βρήκε την ανταπόκριση που περιμέναμε, οπότε και πήραμε τη δύσκολη απόφαση να προχωρήσουμε στην απόσυρσή της», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Harrison, ρίχνοντας το… μπαλάκι στο κοινό κατά κάποιον τρόπο. Η καταληκτική ημερομηνία της υπηρεσίας θα είναι η 18η Ιανουαρίου του 2023, με τη GOOGLE να προσφέρει αποζημιώσεις για όλες τις αγορές hardware Stadia που πραγματοποιήθηκαν μέσω του GOOGLE store καθώς και παιχνιδιών και υπηρεσιών μέσα από το Stadia Store.

Αν κάτι δε λείπει από τη GOOGLE άλλωστε είναι τα χρήματα. Η εταιρεία ακούγεται πως έδωσε δεκάδες εκατομμύρια για να προσθέσει στη βιβλιοθήκη του Stadia τίτλους όπως το Cyberpunk 2077, το Red Dead Redemption 2, το Assassin’s Creed Valhalla κ.α. Σημείωση: δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για τον καθέναν εξ αυτών… Όπως είχε γίνει γνωστό, η GOOGLE σε μια προσπάθεια να δελεάσει τους διάφορους εκδότες, είχε ρίξει το ποσοστό της στο 15% μόλις για τα πρώτα $3 εκατ. πωλήσεων του κάθε παιχνιδιού στην πλατφόρμα της. Την ίδια στιγμή το κόστος του Stadia Pro, της premium συνδρομής του Stadia (υπήρχε και η βασική δωρεάν) ήταν στα $9,99/μήνα, προσφέροντας καλύτερη ποιότητα εικόνας, επιλεγμένα δωρεάν παιχνίδια κάθε μήνα και εκπτώσεις στις λοιπές αγορές.

Όσο για την επιτυχία που είχε (ή μάλλον που δεν είχε) το Stadia; Από φέτος τον Φεβρουάριο η GOOGLE σταμάτησε να δημοσιεύει στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των συνδρομών, ωστόσο οι υπολογισμοί έκαναν λόγο για περίπου δύο εκατ. χρήστες. Την ίδια στιγμή το Game Pass εικάζεται πως βρίσκεται μεταξύ 25-30 εκατ…