Τέλος τα δωρεάν παιχνίδια του Xbox 360 στο Xbox Live Gold

1 έτος πριν
Xbox Live Gold

Μία σημαντική αλλαγή ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η MICROSOFT στο Games with Gold, τα παιχνίδια που προσφέρει δωρεάν σε μηνιαία βάση στους συνδρομητές της υπηρεσίας Xbox Live Gold, αφού από τον Οκτώβριο κι έπειτα, οι τίτλοι του Xbox 360 αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν. Ο λόγος για τον οποίο θα συμβεί αυτό, είναι πως η εταιρεία θεωρεί ότι «έχει εξαντλήσει τους τίτλους Xbox 360 που μπορεί να προσθέσει στον κατάλογό της».

Μη νομίζεις ότι αυτό το τελευταίο σημαίνει πως δεν υπάρχουν άλλα αξιόλογα παιχνίδια Xbox 360 που θα μπορούσαν να διατεθούν. Απλά τεχνικοί περιορισμοί, νομικά κωλύματα και θέματα αδειοδότησης κάνουν την περαιτέρω υποστήριξη του Xbox 360 ασύμφορη (ακόμα κι έτσι, η MICROSOFT πέρυσι, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια του Xbox, πρόσθεσε στη λίστα των backwards compatible τίτλων 76 τέτοιους). Θυμίζουμε ότι τα παιχνίδια αυτά τρέχουν κανονικά σε Xbox One και Xbox Series X|S.

Το Xbox Live Gold ξεκίνησε ως η premium επιλογή συνδρομής του Xbox (η απλή, δωρεάν έκδοση ήταν το Silver) και μολονότι οι περισσότεροι χρήστες Xbox και PC έχουν περάσει στο Game Pass, υπάρχουν κάμποσοι που παραμένουν πιστοί σε αυτό. Είναι ιδανικό για όσους δεν ενδιαφέρονται για άμεση πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό δωρεάν παιχνιδιών (προτιμούν π.χ. να παίζουν στοχευμένα, λίγα και καλά) αλλά θέλουν να έχουν πρόσβαση στο multiplayer.

Η παραπάνω εξέλιξη δεν πρόκειται να επηρεάσει φυσικά όσους έχουν ήδη προσθέσει τίτλους του Xbox 360 στη βιβλιοθήκη τους -απλά από τον Οκτώβριο και μετά, η MICROSOFT δεν πρόκειται να προσθέσει νέους. Η συνδρομή θα εξακολουθήσει βέβαια να προσφέρει τίτλους από το Xbox One καθώς επίσης και πρόσβαση σε αποκλειστικές προσφορές στο ψηφιακό κατάστημα της εταιρείας. Μένει να δούμε πλέον αν μετά από όλα αυτά η διατήρηση μίας συνδρομής Xbox Live Gold αξίζει τον κόπο ή όχι. Εσύ τι λες;