Tι είδαμε κατά το PlayStation State of Play 2022;

2 έτη πριν
PlayStation State of Play 2022

Κάθε φορά που η Sony ανακοινώνει State of Play, τα streams μέσω των οποίων παρουσιάζει σε Τύπο και κοινό τρέιλερ από επερχόμενους τίτλους της και ανακοινώνει κάθε λογής νέα και αποφάσεις της, όλοι… στήνονται μπροστά από τις οθόνες και τις τηλεοράσεις τους, αφού η ιαπωνική εταιρεία σπανίως απογοητεύει. Έτσι και την προηγούμενη εβδομάδα, άπαντες συντονίστηκαν στα κανάλια του PlayStation, εκεί όπου για περίπου 20 λεπτά η Sony έριχνε τις… βόμβες, τη μία μετά την άλλη. Τι μάθαμε και -κυρίως- τι είδαμε όμως σε αυτό το τελευταίο State of Play;

Αρχικά είχαμε το Exoprimal της Capcom, μία νέα IP που όμως θυμίζει τρομακτικά το παλιό, καλό Dino Crisis. Ο τίτλος αναπτύσσεται από την Capcom Japan και τα γεγονότα του διαδραματίζονται στο 2043 με τον πλανήτη να έχει γεμίσει δεινόσαυρους! Φοβερή δράση, σπουδαία γραφικά και άπειρο πιστολίδι συνθέτουν το προφίλ ενός τίτλου που δεν περνά απαρατήρητος.

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε τρέιλερ του Ghostwire: Tokyo το οποίο, σημειωτέον, κυκλοφορεί στις 25 Μαρτίου στο PS5. Ένας τίτλος που «αγκαλιάζει» το υπερφυσικό, το φολκλόρ Ghostwire: Tokyo διηγείται μία ιστορία εμπνευσμένη από τους ιαπωνικούς αστικούς μύθους ταξιδεύοντας τον παίκτη στο εκπληκτικά σχεδιασμένο Τόκιο.

Η Sony ανακοίνωσε ακόμα τη διάθεση του demo του Stranger of Paradise Final Fantasy Origin το οποίο σε περιμένει ήδη στο PS Store. Ο τίτλος της Square Enix άλλωστε κυκλοφορεί στις 18 Μαρτίου, οπότε έχεις μία καλή ευκαιρία να τον δοκιμάσεις πριν αποφασίσεις αν σου ταιριάζει ή όχι.

Τρέιλερ όμως είχαμε και για το Forspoken το οποίο κυκλοφορεί λίγο πιο αργά απ’ ό,τι τα υπόλοιπα παιχνίδια, στις 11 Οκτωβρίου. Το διάρκειας δύο λεπτών τρέιλέρ του όμως μας έδωσε τη δυνατότητα να πάρουμε μυρωδιά από τον ανοιχτό του κόσμο, τη γεμάτη κινδύνους και προκλήσεις γη της Athia -και τους εχθρούς που θα συναντήσουμε σε αυτή.

Κατά τα άλλα το Gundam Evolution, ένα free-to-play FPS από την Bandai Namco κυκλοφορεί αργότερα μέσα στη χρονιά σε PS4 και PS5 ενώ ακριβώς το ίδιο ισχύει με το GigaBash, το JoJo’s Bizarre Adventure: All Star Battle R, το Valkyrie Elysium, το Trek to Yomi και το Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection! Σημείωσε ότι μέσα στον Μάρτιο κυκλοφορεί και το DLC του Returnal, Ascension.

Αν τα παραπάνω σου άνοιξαν την όρεξη μη χάνεις χρόνο. Εξασφάλισε τώρα το PS5 σου από τον ΓΕΡΜΑΝΟ, πλαισίωσέ το με τα κατάλληλα αξεσουάρ και περιφερειακά και πάτα Start!