Τι είδαμε στο Nintendo Direct Φεβρουαρίου 2024

4 μήνες πριν
Τι είδαμε στο Nintendo Direct Φεβρουαρίου 2024

Άλλο ένα Direct από τη Nintendo πέρασε στην ιστορία πριν λίγες εβδομάδες, με μια σειρά ανακοινώσεων για την κορυφαία κονσόλα της Ιαπωνικής εταιρείας. Πάμε να δούμε τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις ανακοινώσεις και τα videogames που περιμένουμε.

Star Wars Battlefront Classic Collection

Η Aspyr Media αποκάλυψε τα σχέδιά της να κυκλοφορήσει άλλη μια συλλογή κλασικών τίτλων Star Wars. Συγκεκριμένα το στούντιο παρουσίασε το Star Wars Battlefront Classic Collection, το οποίο συγκεντρώνει τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς Battlefront. Εκτός από τα βασικά παιχνίδια, η συλλογή έρχεται και με κάποιο νέο περιεχόμενο, όπως επιπλέον χάρτες όπως το παλάτι του Jabba και χαρακτήρες όπως ο Jedi Kit Fiso.

Εισάγει επίσης μια νέα λειτουργία multiplayer με τίτλο Expanded Hero Assault περιλαμβάνοντας χάρτες όπως Death Star, Kashyyyk, Kamino και Naboo. Η Star Wars Battlefront Classic Collection "προσγειώνεται" στις 14 Μαρτίου σε πολλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων Nintendo Switch, PC, PlayStation και Xbox.

Super Monkey Ball Banana Rumble

Η Sega έκανε μια σειρά από ανακοινώσεις σχετικά με το franchise Super Monkey Ball κατά τη διάρκεια τoυ τελευταίου Nintendo Direct. Η εταιρεία αποκάλυψε ότι μια νέα προσθήκη με τίτλο Super Monkey Ball Banana Rumble θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο Nintendo Switch στις 25 Ιουνίου. Αυτό σηματοδοτεί το πρώτο νέο παιχνίδι στο αγαπημένο franchise εδώ και πάνω από δέκα χρόνια.

Το Banana Rumble θα εισάγει πολλά νέα χαρακτηριστικά, με κυριότερο την υποστήριξη online multiplayer για έως και 16 παίκτες παγκοσμίως, επιτρέποντας στους χρήστες να συναγωνιστούν με άλλους παίκτες σε όλο τον κόσμο. Εκτός από το multiplayer στοιχείο, το παιχνίδι περιέχει επίσης ένα Adventure Mode με 200 εντελώς πρωτότυπα στάδια για να κατακτήσουν οι gamers. Μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτά τα επίπεδα μόνος/η σου ή συνεργατικά με έως και 4 φίλους σου μέσω τοπικού ή online παιχνιδιού. Το Banana Rumble στοχεύει να αναβιώσει την κλασική φόρμουλα του Super Monkey Ball, ενώ με battle modes όπως Race, Banana Hunt και Robot Smash επεκτείνουν την όλη gaming εμπειρία.

Κλασσικοί τίτλοι από Rare έρχονται στο Switch

Η Nintendo ανακοίνωσε ότι αρκετοί κλασικοί τίτλοι της Rare από τις κονσόλες των NES, SNES και N64 θα προστεθούν άμεσα στην υπηρεσία Switch Online. Τα Killer Instinct (έκδοση SNES), Battletoads in Battlemaniacs (SNES), R.C. Pro-Am (NES) και Snake Rattle 'n' Roll (NES) θα είναι διαθέσιμα για όλους τους συνδρομητές του Switch Online. Επιπλέον, όσοι έχουν το πρόσθετο Expansion Pack θα αποκτήσουν πρόσβαση και στο παιχνίδι Blast Corps του N64. Έτσι συνεχίζεται η επέκταση της βιβλιοθήκης ρετρό παιχνιδιών της Nintendo από τον κατάλογο της Rare σε αυτές τις κλασικές πλατφόρμες της Ιαπωνικής εταιρείας.

Gundam Breaker 4

Η φετινή χρονιά είναι η 45η επέτειος της εμβληματικής σειράς Gundam. Για τον εορτασμό του ορόσημου, η Bandai Namco παρουσίασε την επόμενη προσθήκη στη σειρά βιντεοπαιχνιδιών Gundam Breaker με τίτλο Gundam Breaker 4. Το περιγράφουν ως τη μεγαλύτερη είσοδο στο franchise μέχρι στιγμής, μετά το New Gundam Breaker του 2018.

Στο Gundam Breaker 4, οι παίκτες μπορούν να κατασκευάσουν τα δικά τους μοντέλα mecha που ονομάζονται gunpla, αναμειγνύοντας και συνδυάζοντας μέρη από πάνω από 250 Mobile Suits απ’ όλες τις ιδιοκτησίες της Gundam. Στη συνέχεια, χρησιμοποιείς τις προσαρμοσμένες δημιουργίες σου για να αναλάβεις διάφορες αποστολές μάχης. Νέα σε αυτή την έκδοση είναι η δυνατότητα να εξοπλίζεις δύο διαφορετικά οπλικά συστήματα για να κάνεις μοναδικούς συνδυασμούς επιθέσεων. Ο στόχος είναι να κατασκευάσεις το απόλυτο μοντέλο Gundam.

Επιπλέον η Bandai Namco θα κυκλοφορήσει και μια Collector's Editιon που θα περιλαμβάνει ένα Limited Edition μοντέλο Gunbarrel Strike Gundam ενώ οι fan του game μπορούσαν να κάνουν αίτηση μέχρι 4 Μαρτίου για να δοκιμάσουν μια κλειστή test έκδοση. Αν και δεν έχει ακόμα ακριβή ημερομηνία, το Gundam Breaker 4 αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος σε PC, κονσόλες PlayStation και Nintendo Switch.

Άλλες ανακοινώσεις

  • Γνωρίζαμε ήδη ότι το South Park: Snow Day, ένα νέο 3D co-op παιχνίδι, έρχεται στις 26 Μαρτίου για PC, PS5 και Xbox Series X/S. Πλέον γνωρίζουμε όπως ανακοίνωσε και η THQ Nordic ότι το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει και στο Nintendo Switch.
  • Το Epic Mickey, το platform που κυκλοφόρησε το 2010 στο Wii, αναβαθμίζεται για το Nintendo Switch με το Epic Mickey Rebrushed. Εκτός από τα αναβαθμισμένα γραφικά και άλλες βελτιώσεις, το remake θα προσθέσει νέες δεξιότητες τις οποίες θα μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Mickey. Το Epic Mickey Rebrushed θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή φέτος στο Nintendo Switch.
  • Δεδομένου του πρόσφατου κλεισίματος του Nintendo 3DS eShop και του κόστους των φυσικών τίτλων για το 3DS, οι οπαδοί του Monster Hunter θα χαρούν να ακούσουν ότι το αποκλειστικό παιχνίδι Monster Hunter Stories για το 3DS θα γίνει remastered για σύγχρονες πλατφόρμες. Οι νέες εκδόσεις για Nintendo Switch, PlayStation 4 και PC θα κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή αυτό το καλοκαίρι. Παράλληλα η CAPCOM "τρέχει" αυτές τις μέρες (12 Μαρτίου) το Monster Hunter 20th Anniversary Special Program. Λες να ανακοινώσουν συγκεκριμένη ημερομηνία;