Τι είδαμε στο State of Play Ιανουαρίου του PlayStation

3 μήνες πριν
PlayStation buttons

Το νέο PlayStation Showcase της SONY διάρκειας 40 λεπτών, παρείχε αποκαλύψεις και ενημερώσεις για περισσότερους από δώδεκα πολυαναμενόμενους τίτλους για το PS5 και το PSVR2 που θα κυκλοφορήσουν το 2024 και μετά. Ενώ η αναλυτική ματιά στο Stellar Blade και το Rise of the Ronin μπορεί να έκλεψαν τις εντυπώσεις, υπήρχαν πολλές άλλες μεγάλες ανακοινώσεις που ικανοποίησαν κατά γενική ομολογία τους φίλους του PlayStation.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με όχι ένα αλλά δύο νέα παιχνίδια Silent Hill που βρίσκονται υπό εξέλιξη, σηματοδοτώντας την αναβίωση του κλασικού franchise τρόμου επιβίωσης μετά από χρόνια αδρανοποίησης. Αυτό περιλαμβάνει το Silent Hill, ένα νέο mainline entry από τον δημιουργό της σειράς Keiichiro Toyama.

Οι fans του PS5 είχαν πρόβαση σε μια εκτεταμένη ματιά του Death Stranding 2, το sequel-έκπληξη του τίτλου του Hideo Kojima για το 2019. Το 9λεπτο αναλυτικότατο trailer υποδηλώνει ότι το παιχνίδι θα βασιστεί στο σουρεαλιστικό σύμπαν του πρωτότυπου, ενώ θα εισάγει νέα συστήματα gameplay. Η κυκλοφορία του αναμένεται μέσα στη χρονιά.

Και εδώ δεν τελειώνουν τα νέα από την πλευρά της Kojima Productions. Ο πάντα αινιγματικός Hideo Kojima θα συνεργαστεί για μια ακόμη φορά με τη SONY για τη δημιουργία ενός ολοκαίνουργιου παιχνιδιού κατασκοπευτικού θρίλερ που έχει ως στόχο να φέρει κοντά τους δύο κόσμους των βιντεοπαιχνιδιών και των ταινιών.

Με την ονομασία PHYSINT, λίγες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες για αυτό το μυστικό project. Δεδομένων των κινηματογραφικών επιρροών και του κινηματογραφικού στυλ του Kojima, θα πρέπει να περιμένουμε μια διαδραστική περιπέτεια που θα ωθήσει το gaming σε νέα επίπεδα.

Η αποκάλυψη σηματοδοτεί μια επιστροφή ορόσημο για τον Kojima, ο οποίος έφερε επανάσταση στο είδος του stealth με την πρωτοποριακή σειρά Metal Gear. Βοήθησε να τεθούν οι βάσεις για τα σημερινά εκτεταμένα παιχνίδια δράσης, ενώ παράλληλα ανέδειξε την όρεξη του SONY για καινοτόμο gameplay και αξέχαστους χαρακτήρες.

Η Sega επαναφέρει το Sonic Generations, το παιχνίδι Sonic the Hedgehog του 2011 που συνδύαζε 2D και 3D platform δράση με δύο Sonic. Ο Shadow the Hedgehog αποτελεί πλέον μεγάλο μέρος της περιπέτειας, ενώ το παιχνίδι έρχεται στο PlayStation 4 και το PlayStation 5 κάποια στιγμή αυτό το φθινόπωρο.

Πάνω από ένα χρόνο μετά την αρχική της παρουσίαση, η Ghost Story Games μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για την αινιγματική περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας Judas. Υπό την καθοδήγηση του Ken Levine, που αποτελεί τη δημιουργική δύναμη πίσω από την περίφημη σειρά BioShock, το Judas είναι γεμάτο με τις φιλόδοξες ιδέες και το πλούσιο worldbuilding που χαρακτηρίζουν μια παραγωγή του Levine. Το αφηγηματικό Single Player FPS αναμένεται να κυκλοφορήσει για PS5, Xbox Series X και Windows PC.

Το αγαπημένο παιχνίδι ψαρέματος Dave the Diver έρχεται στο PlayStation 4 και το PlayStation 5. Πάντως για πολλούς, τα μεγαλύτερα νέα είναι ότι ο Godzilla έρχεται στο Dave the Diver τον Μάιο.

Για τους φίλους του PSVR2, η συνέχεια της Deep Silver και της Vertigo Games στο Metro: Exodus του 2019 μεταφέρει τη μετα-αποκαλυπτική σειρά σε ένα νέο μέσο: την εικονική πραγματικότητα. Το Metro: Awakening θα μεταφέρει τους gamers πίσω στη Ρωσία στο PlayStation VR2, αργότερα μέσα στη χρονιά.

Η Team Ninja, η έμπειρη ομάδα ανάπτυξης πίσω από τα Nioh και Wo Long: Fallen Dynasty, διασχίζουν νέα μονοπάτια με το επερχόμενο παιχνίδι δράσης ανοιχτού κόσμου Rise of the Ronin. Το παιχνίδι διαδραματίζεται στην Ιαπωνία του 19ου αιώνα, στα τέλη της περιόδου Edo, και συνδυάζει το μεθοδικό παιχνίδι ξιφασκίας για το οποίο είναι γνωστή η Team Ninja με τις πινελιές από τα συστήματα κινητικότητας και stealth των Assassin's Creed και Sekiro.

Παραμένοντας πιστή στην κληρονομιά της, η Team Ninja τονίζει ότι το Rise of the Ronin θα προκαλέσει τους παίκτες με ασυμβίβαστη δυσκολία και διαφοροποιημένους μηχανισμούς. Με την αποκλειστική κυκλοφορία στην κονσόλα PS5 που έχει οριστεί για τις 22 Μαρτίου, οι φίλοι του παιχνιδιού μπορούν να επιστρέψουν σε μια κομβική εποχή της ιαπωνικής ιστορίας με το σήμα κατατεθέν της Team Ninja.

Το Until Dawn, το παιχνίδι τρόμου με ξεχωριστή αφήγηση της Supermassive Games, επιστρέφει, σε remastered μορφή, χάρη στο στούντιο Ballistic Moon, για PlayStation 5 και στα Windows PC αργότερα φέτος. Με ένα all-star cast που περιλαμβάνει τους Hayden Panettiere, Rami Malek, Peter Stormare και Larry Fessenden, η remastered έκδοση του Until Dawn θα περιλαμβάνει αναβαθμισμένα γραφικά και άλλες βελτιώσεις.