Τι μας έδειξε η MICROSOFT στο Xbox Developer Direct

3 μήνες πριν
Xbox Developer Direct

Το Xbox μάς έδωσε μια εκτεταμένη ματιά σε 5 σημαντικούς τίτλους του 2024 στην εκδήλωση Developer Direct. Αυτές περιλαμβάνουν λεπτομερείς ματιές στα Avowed, Senua's Saga: Hellblade II, Visions of Mana, Ara: History Untold και Indiana Jones and the Great Circle. Και οι 5 αυτοί τίτλοι θα κάνουν την εμφάνισή τους στο Xbox Series X|S και στο PC αργότερα φέτος ενώ μερικοί αυτοί θα “προσγειωθούν” και στο Xbox Game Pass από την 1η μέρα κυκλοφορίας.

Το Avowed, το RPG φαντασίας από την Obsidian Entertainment, υπόσχεται έναν ζωντανό κόσμο γεμάτο μαγεία και μυστικά. Το gameplay θα επιτρέπει ευέλικτες μάχες με τη χρήση ποικίλων όπλων όπως σπαθιά, τόξα και μαγικά ραβδιά. Το αφηγηματικό του σύστημα θα αντιδρά επίσης στις επιλογές του παίκτη, με αντίστοιχες συνέπειες. Το περιμένουμε μέσα στο Φθινόπωρο του 2024.

Η Ninja Theory προσέφερε νέες λεπτομέρειες για το επόμενο κεφάλαιο του Senua, το Senua's Saga: Hellblade II, που θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαΐου 2024. Τοποθετημένο στις άγριες ισλανδικές ερημιές, το υλικό τόνισε την πάλη του Senua με την ψύχωση και τις βίαιες μάχες melee. Η προηγμένη τεχνολογία ήχου στοχεύει στην πλήρη εμβάθυνση των παικτών.

Σε μια -εντελώς- αιφνιδιαστική αποκάλυψη, η Square Enix ανακοίνωσε το Visions of Mana, το πρώτο νέο κομμάτι της σειράς Mana μετά από 15 χρόνια που θα κάνει ντεμπούτο στο Xbox το καλοκαίρι του 2024. Το πανέμορφο RPG εισάγει νέους μηχανισμούς μάχης και ένα soundtrack με περισσότερα από 100 τραγούδια. 

Η Oxide Games παρείχε επίσης μια εκτεταμένη ματιά στον ιστορικό τίτλο στρατηγικής Ara: History Untold, προβάλλοντας χαρακτηριστικά όπως το crafting και η ταυτόχρονη turn-based μάχη. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στο PC και το PC Game Pass το φθινόπωρο του 2024.

Το highlight της εκδήλωσης κατά γενική ομολογία ήρθε από την MachineGames η οποία  παρουσίασε με ένα 13λεπτο βίντεο το Indiana Jones and the Great Circle, μια ολοκαίνουργια περιπέτεια του γνωστού αρχαιολόγου. Χρονικά, η νέα περιπέτεια τοποθετείται μεταξύ της δεύτερης και τρίτης κινηματογραφικής ταινίας ενώ θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024 για Xbox, PC και Game Pass. Με βάση το πρώτο gameplay video, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η MachineGames επίλεξε να δείξει την όλη δράση σε πρώτο πρόσωπο όπως γίνεται σε παιχνίδια fps (βλ. Call of Duty), και όχι σε στυλ Tomb Raider και Uncharted.

Σημαντικοί τίτλοι τρίτων, όπως η επόμενη σεζόν του Diablo IV, συμπληρώνουν επίσης τις διαθέσιμες επιλογές των Xbox και PC gamers για το 2024.