Το TWITCH βάζει τέλος στην προβολή παιχνιδιών πάνω σε "επίμαχα" σημεία του σώματος

3 εβδομάδες πριν
morgpie twitch

Το TWITCH, η δημοφιλής πλατφόρμα live streaming, αποφάσισε να θέσει τέλος σε μια αμφιλεγόμενη τάση που είχε εμφανιστεί πρόσφατα, στην οποία "δημιουργοί περιεχομένου" προέβαλλαν τα παιχνίδια που έπαιζαν πάνω σε διάφορα σημεία του σώματός τους, συνήθως με έμφαση σε πικάντικες περιοχές όπως τα οπίσθια και τα στήθη. Από τις 29 Μαρτίου, το TWITCH απαγορεύει επίσημα την προβολή "περιεχομένου που εστιάζει σε επίμαχα σημεία του σώματος, όπως οι γλουτοί, οι καβάλοι ή τα στήθη για παρατεταμένο χρονικό διάστημα".

Σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ του Kotaku, η τάση ξεκίνησε όταν η αμφιλεγόμενη streamer Morgpie αποφάσισε να προβάλει τις προσπάθειές της στο Fortnite πάνω σε ένα κοντινό πλάνο των οπισθίων της. Η επιτυχία αυτής της κίνησης οδήγησε πολλούς άλλους streamers να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, προβάλλοντας παιχνίδια πάνω σε διάφορα σημεία του σώματος, τόσο πραγματικά όσο και ψεύτικα, όπως μηρούς χαρακτήρων anime ή τα γνωστά υπερμεγέθη στήθη που χαρακτηρίζουν αυτό το είδος.

Παρόλο που οι νέοι όροι χρήσης αναφέρονται σε "ντυμένα" μέρη του σώματος που λειτουργούν ως οθόνη προβολής, αυτό δεν αποτελεί παραθυράκι για τη χρήση γυμνών μερών, καθώς το TWITCH απαγορεύει ρητά την προβολή ή μεταφόρτωση "υλικού που περιλαμβάνει απεικονίσεις πραγματικού ή πλασματικού γυμνού, ανεξαρτήτως του μέσου που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του".

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το TWITCH αναγκάζεται να τροποποιήσει τους όρους χρήσης εξαιτίας της Morgpie. Λίγο καιρό αφότου το TWITCH χαλάρωσε τους κανόνες σχετικά με το περιεχόμενο σεξουαλικού χαρακτήρα, η Morgpie εμφανίστηκε στο κανάλι της με μια κάμερα τοποθετημένη κατά τρόπο που υπονοούσε ότι έπαιζε γυμνόστηθη. Αυτό οδήγησε σε μια ολόκληρη τάση δημιουργών περιεχομένου που υποτίθεται ότι έπαιζαν γυμνοί ή ημίγυμνοι, αναγκάζοντας το TWITCH να ακυρώσει τις προηγούμενες αλλαγές και τελικά να απαγορεύσει ρητά στους χρήστες να προσποιούνται ότι είναι τελείως ή μερικώς γυμνοί κατά τη διάρκεια των μεταδόσεων.

Με την επίσημη απαγόρευση της προβολής περιεχομένου που εστιάζει σε επίμαχα σημεία του σώματος, το TWITCH επιδιώκει να θέσει ένα τέλος σε αυτή την κωμικοτραγική τάση και να διατηρήσει μια πιο κατάλληλη ατμόσφαιρα στην πλατφόρμα του.