Το Xbox λανσάρει ένα νέο dashboard για τις κονσόλες Series X/S και One

9 μήνες πριν
Xbox new home dashboard

Η MICROSOFT ανακοίνωσε το λανσάρισμα του νέου Home dashboard για όλους τους χρήστες των κονσολών Xbox Series X/S και One.

Το νέο dashboard είναι γνωστό και χρησιμοποιείται από τους Xbox Insiders εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά τώρα θα γίνει διαθέσιμο στους υπόλοιπους χρήστες των τελευταίων κονσολών της εταιρείας, μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τη MICROSOFT, ο νέος σχεδιασμός δημιουργήθηκε ως απάντηση στα σχόλια των gamers και θα διευκολύνει τους χρήστες να ανακαλύπτουν νέα παιχνίδια και να ξαναβρίσκουν παλιά.

Στην επίσημη ενημέρωση στο blog του Xbox, η εταιρεία αναφέρει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα του νέου dashboard:

1. Ένα μενού γρήγορης πρόσβασης στο επάνω μέρος της αρχικής οθόνης διευκολύνει την πρόσβαση στη Βιβλιοθήκη, το MICROSOFT Store, το Xbox Game Pass, την Αναζήτηση και τις Ρυθμίσεις.
2. Η διάταξη έχει απλοποιηθεί για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για το εξατομικευμένο background σου, εμφανίζοντας τα παιχνίδια που έπαιξες πρόσφατα, ενώ άλλο περιεχόμενο και εφαρμογές βρίσκονται προς το κάτω μέρος της οθόνης.
3. Έχει προστεθεί μια επιλογή για να αλλάξεις το background σου ώστε να ταιριάζει με το παιχνίδι που επισημαίνεται στη λίστα με τα πρόσφατα παιχνίδια που έχεις παίξει.
4. Η ανακάλυψη παιχνιδιών έχει βελτιωθεί με την εισαγωγή επιμελημένων και εξατομικευμένων λιστών παιχνιδιών.
5. Μπορείς να προσαρμόσεις την εμπειρία σου καρφιτσώνοντας τα αγαπημένα σου παιχνίδια, τις επιμελημένες ομάδες και τις ομάδες συστήματος, όπως η Γρήγορη Συνέχιση, στην Αρχική σελίδα.
6. Η ενημερωμένη σειρά Friends & Community Updates (Φίλοι και κοινοτικές ενημερώσεις) σε βοηθά να μείνεις ενήμερος για το τι συμβαίνει στην κοινότητά σου.
7. Το Spotlight Watch & Listen και η λίστα εφαρμογών ψυχαγωγίας σου εμφανίζουν ποιες εφαρμογές και περιεχόμενο πολυμέσων είναι διαθέσιμα για εσένα.

Η MICROSOFT δήλωσε ότι όταν έδειξε για πρώτη φορά στους Xbox Insiders τι ετοίμαζε, άκουσε τα σχόλιά τους «δυνατά και καθαρά». Οι Insiders δήλωσαν με τι σειρά τους ότι ήθελαν περισσότερο χώρο για προσαρμοσμένα background ή game art, ταχύτερες επιλογές πλοήγησης και περισσότερη εξατομίκευση. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων οκτώ μηνών από την αρχική του κυκλοφορία, έγιναν αλλαγές για να ικανοποιηθούν αυτά τα αιτήματα, με αποτέλεσμα ένα νέο Home που μοιάζει φρέσκο, εστιάζει στα παιχνίδια και τις εφαρμογές και δημιουργεί χώρο για όμορφα backgrounds.