Το Xbox TV app επεκτείνεται και στις τηλεοράσεις της SAMSUNG

1 έτος πριν
xbox tv

Η cloud υπηρεσία του Xbox επεκτείνεται σε ακόμα περισσότερες συσκευές, δίνοντας τη δυνατότητα στους gamers να παίξουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια χωρίς την ανάγκη αγοράς μιας κονσόλας.

Η MICROSOFT σε συνεργασία με τη SAMSUNG, ανακοίνωσαν ότι τα μοντέλα τηλεοράσεων που κυκλοφόρησε η SAMSUNG μέσα στο 2022, θα είναι τα πρώτα που θα υποστηρίζουν το Xbox Cloud Gaming app. Η αρχή θα γίνει στις 30 Ιουνίου και αρχικά στις χώρες που έχει παρουσία η υπηρεσία, και στις οποίες δυστυχώς δεν περιλαμβάνεται η χώρα μας. Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή αυτή κάνει περιττή την παρουσία ενός Xbox νέας γενιάς, αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να συνδέσεις ένα χειριστήριο στην τηλεόραση μέσω Bluetooth.  Στη συνέχεια κατεβάζεις την εφαρμογή και εισάγεις τα στοιχεία της υπηρεσίας Xbox Game Pass, για να σου εμφανιστούν όλα τα διαθέσιμα παιχνίδια τα οποία μπορείς να παίξεις στην τηλεόραση μέσω της streaming τεχνολογίας.

Η εφαρμογή του Xbox έρχεται να προστεθεί σε αυτές των GOOGLE Stadia και NVIDIA GeForce now που διαθέτουν παρόμοιες δυνατότητες αλλά με περιορισμένες δυνατότητες έναντι της MICROSOFT. Όλες οι αντίστοιχες εφαρμογές βρίσκουν το «σπίτι» τους κάτω από το Gaming Hub των έξυπνων τηλεοράσεων της Samsung για άμεση πρόσβαση.

«Η Xbox συνεργάζεται στενά με τη Samsung και συμμερίζεται το όραμά μας και την αφοσίωσή μας να φέρουμε την απόλυτη εμπειρία streaming παιχνιδιών οπουδήποτε στο σπίτι», σημείωσε ο Won-Jin Lee, Πρόεδρος και Επικεφαλής της Business Team στη Samsung Electronics. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που διευρύνουμε τη συνεργασία μας με το Xbox με την προσθήκη της εφαρμογής Xbox στο Samsung Gaming Hub, που δίνει πλέον στους χρήστες Samsung Smart TV πρόσβαση σε εκατοντάδες παιχνίδια Xbox Game Pass. Με την ίδια ευκολία που οι πελάτες μας παρακολουθούν σε streaming αθλητικά και ταινίες στις τηλεοράσεις Samsung Neo QLED και QLED, μπορούν πλέον να παίζουν και τα αγαπημένα τους παιχνίδια».

«Είμαστε σε μια προσπάθεια να προωθήσουμε τη χαρά και την κοινότητα του gaming σε όλον τον κόσμο και η μεταφορά του Xbox app σε έξυπνες τηλεοράσεις είναι ακόμη ένα βήμα για να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα», δήλωσε ο Phil Spencer, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Gaming. «Γι' αυτό είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Samsung, έναν παγκόσμιο ηγέτη στις τηλεοράσεις, για να γνωρίσουμε το Xbox σε ακόμη περισσότερους gamers. Η συνεργασία με τη Samsung μας βοήθησε να αυξήσουμε την προσβασιμότητα στο gaming και μας έδωσε τη δυνατότητα να καλωσορίσουμε νέους gamers στην συναρπαστική κοινότητά μας».

Μελλοντικά η εφαρμογή του Xbox θα κάνει την εμφάνισή της και σε τηλεοράσεις άλλων κατασκευαστών αλλά και σε ακόμα περισσότερες πλατφόρμες, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα το όραμα της MICROSOFT για gaming από παντού και χωρίς την ανάγκη παρουσίας κονσόλας.