Υπό ανάπτυξη δύο expansions για το Diablo IV από την BLIZZARD

10 μήνες πριν
Diablo 4

Ο γενικός διευθυντής της σειράς παιχνιδιών Diablo της BLIZZARD Entertainment, Rod Fergusson εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα στο Kinda Funny Xcast, λίγες μόνο ημέρες πριν από την κανονική κυκλοφορία του Diablo IV.

Στο επεισόδιο 140 του Kinda Funny Xcast, ο Rod Fergusson αναφέρθηκε στις τελικές προετοιμασίες της BLIZZARD Entertainment καθώς και στο περιεχόμενο που πρόκειται να ανακοινωθεί από την εταιρεία μετά το λανσάρισμα του παιχνιδιού (seasonal και DLC).

Ο Rod Fergusson έκανε γνωστό ότι η ομάδα του ήταν πολύ απασχολημένη τελευταία και σύντομα θα έχει πολύ περισσότερη δουλειά να κάνει: «Καθώς κάθομαι εδώ, είμαστε σε μία φάση που πρόκειται να λανσάρουμε το παιχνίδι, τελειώνουμε την πρώτη σεζόν, εργαζόμαστε στη δεύτερη σεζόν, ήδη δουλεύουμε το 1ο expansion, ξεκινάμε το 2ο expansion… εργαζόμαστε πάνω σε αυτό αυτή τη περίοδο και δεν έχουμε καν λανσάρει ακόμα το παιχνίδι».

Η Blizzard Entertainment δέχτηκε διάφορες επικρίσεις στο παρελθόν για την αργή και αραιή ροή του seasonal υλικού για το Diablo III και ο Rod Fergusson δεν θέλει να επαναληφθούν παρόμοια μοτίβα μετά το λανσάρισμα του τέταρτου παιχνιδιού της εξαιρετικά δημοφιλούς για πολλά χρόνια σειράς (το πρώτο παιχνίδι έκανε το ντεμπούτο του τον Ιανουάριο του 1997).

Το Diablo IV αναπτύχθηκε έχοντας κατά νου μια μορφή ζωντανής υπηρεσίας (live-service)  επιτρέποντας τη διάθεση μεγαλύτερου και πιο ουσιαστικού περιεχομένου σε seasonal χρονικές περιόδους. Η Blizzard Entertainment πιθανότατα στοχεύει να ανταγωνιστεί την Bungie (Destiny 2) όσον αφορά τη διατήρηση μίας ζωντανής διαδικτυακής εμπειρίας για μεγάλο διάστημα: «Θα υποστηρίξουμε το Diablo 4 για πολλά χρόνια -(με) πολύ πλούσιες σεζόν, πολύ πιο πλούσιες από ό,τι είχαμε στο Diablo 3» είπε ο Rod Fergusson.