Κάνε τη ζωή σου ευκολότερη με το οικοσύστημα SAMSUNG Galaxy

11 μήνες πριν
SAMSUNG Galaxy ecosystem

Έχουμε αναφερθεί πολλάκις μέσα από τα άρθρα και τους οδηγούς του G Blog στη σημασία των λεγόμενων τεχνολογικών οικοσυστημάτων. Όπως υποδηλώνει και η ίδια η λέξη, πρόκειται για ένα σύστημα που ναι μεν υποστηρίζει και αποτελείται από πολλαπλές συσκευές, πλην όμως συμπεριφέρονται με τρόπο που παραπέμπει περισσότερο σε μονάδα. Το αποτέλεσμα είναι ο χρήστης να έχει πρόσβαση σε προηγμένες λειτουργίες αλληλεπίδρασης μεταξύ διαφορετικών συσκευών, απολαμβάνοντας μία ευκολότερη, φιλικότερη, ομαλότερη και αποδοτικότερη συνολική εμπειρία χρήσης.

Όταν η κουβέντα πάει σε τεχνολογικά οικοσυστήματα, κακά τα ψέματα, το SAMSUNG Galaxy είναι εκείνο που ξεχωρίζει. Αν συγκαταλέγεσαι κι εσύ στους τυχερούς κατόχους ενός Galaxy smartphone, tabletbuds ή smartwatch, τότε θα έχεις τη δυνατότητα να ζήσεις από πρώτο χέρι τις λειτουργίες και τις υπηρεσίες που έχει σχεδιάσει προς διευκόλυνσή σου η SAMSUNG -και θα σου εξηγήσουμε ευθύς αμέσως τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό.

Η μαγεία του Quick Share

Το Quick Share συνιστά ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του οικοσυστήματος Galaxy. Πρακτικά πρόκειται για μία εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία που θα σου επιτρέψει να κάνεις κοινή χρήση και να μοιραστείς το περιεχόμενό σου όπου και όπως εσύ προτιμάς. Έχεις φερ’ ειπείν ένα βίντεο αποθηκευμένο στο SAMSUNG Galaxy smartphone σου που όμως θες να προβάλλεις στη μεγαλύτερη οθόνη του SAMSUNG Galaxy tablet σου;

Με το Quick Share, η αποστολή αυτών των αρχείων δεν απαιτεί παρά ελάχιστες κινήσεις, ακόμα κι αν η συσκευή από την οποία θα τα ανοίξεις δεν ανήκει στο οικοσύστημα SAMSUNG Galaxy -για την ακρίβεια, θα ‘ναι τόσο απλή και άμεση, σαν να στέλνεις ένα link! Ξέχνα λοιπόν καλώδια, emails, μηνύματα στο Messenger και πλατφόρμες τύπου WeTransfer.

Άνετη (συν)εργασία, κορυφαία παραγωγικότητα

Η καθημερινότητα των περισσότερων από εμάς, μας θέλει μπροστά από δύο ή και περισσότερες οθόνες. Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, είναι λογικό η παραγωγικότητα να πέφτει, απόρροια των αναπόφευκτων περισπασμών και της διάσπασης προσοχής. Εδώ όμως είναι που το οικοσύστημα SAMSUNG Galaxy δείχνει την αξία του.

Ξεκίνησες τη δουλειά σου στο SAMSUNG Galaxy smartphone σου; Σύνδεσέ το στον υπολογιστή σου και συνέχισε κανονικά να εργάζεσαι με τις πιο πρόσφατες εφαρμογές και ιστοσελίδες. Άκου τα αγαπημένα σου κομμάτια από το κινητό σου, ρυθμίζοντας όμως την ένταση του ήχου από τον υπολογιστή σου κι αν το Wi-Fi σου κάνει… νερά, συνδέσου στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σου με μία κίνηση. Όλα αυτά χωρίς καν να αγγίξεις το smartphone σου!

Αν μάλιστα διαθέτεις SAMSUNG Galaxy συσκευές (tabletsmartphone) στις οποίες έχεις συνδεθεί με τον ίδιο λογαριασμό Samsung, τότε θα έχεις τη δυνατότητα να τις χειριστείς όλες (μέγιστος αριθμός: τρεις) με τη χρήση του ίδιου σετ ποντικιού/πληκτρολογίου.

Επαγγελματική επεξεργασία εικόνων

Όποιον φωτογράφο που σέβεται τον εαυτό του κι αν ρωτήσεις, το ίδιο θα σου πει: το μυστικό σε ό,τι αφορά τη φωτογραφία κρύβεται στην επεξεργασία. Όσο πηγαίο κι αν είναι το ταλέντο σου, αν θες οι εικόνες να κάνουν πραγματικά τη διαφορά, τότε θα χρειαστούν αυτό το «extra touch» και επειδή εδώ μιλάμε για πραγματικά λεπτές κινήσεις, το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες του laptop ή του tablet σου. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που έχεις τραβήξει τις λήψεις σου με το Galaxy smartphone σου;

Οικοσύστημα Galaxy: κανένα πρόβλημα! Θα έχεις την ευχέρεια να στείλεις άμεσα στον υπολογιστή σου εικόνες τύπου RAW (σε συσκευές που το υποστηρίζουν), το φορμά δηλαδή που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες και είναι γνωστό για την κορυφαία ποιότητα των δεδομένων του (χωρίς να έχουν υποστεί επεξεργασία ή κάποιου είδους συμπίεση), έτσι ώστε να προσαρμόσεις τις εικόνες σου στα «θέλω» σου. Το ίδιο μέσες-άκρες ισχύει και σε ό,τι αφορά τα βίντεό σου: είτε είναι ανάλυσης 4K, είτε 8K, θα έχεις τη δυνατότητα να τα αντιγράψεις μεμιάς στον υπολογιστή σου και να τα επεξεργαστείς κατά βούληση!

Βιντεοκλήσεις όπου και όπως σε βολεύει

Με τις βιντεοκλήσεις να έχουν γίνει πια αναπόσπαστο κομμάτι της ημέρας μας, το οικοσύστημα SAMSUNG Galaxy έχει τον τρόπο να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία. Ξεκίνα τις επαγγελματικές σου συναντήσεις και τα catch ups με φίλους μέσω Google Meet, γνωρίζοντας ότι μπορείς ανά πάσα στιγμή να μεταφέρεις την εκάστοτε κλήση από το SAMSUNG Galaxy smartphone στο SAMSUNG Galaxy tablet σου και τούμπαλιν.

Ακόμα κι όταν είσαι απορροφημένος στο SAMSUNG Galaxy Tab σου, το Galaxy smartphone σου θα φροντίσει να σε ενημερώσει για εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα ώστε να μη χάσεις ποτέ τίποτα (μπορείς να κάνεις το ίδιο και από τον υπολογιστή σου, εφ’ όσον φυσικά έχεις συνδέσει σε αυτόν το SAMSUNG Galaxy smartphone σου). Θα έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις από κοινού με τους συνομιλητές σου περιεχόμενο και φυσικά να μοιραστείς μαζί τους την οθόνη σου, αποκρύπτοντας μάλιστα προσωπικά δεδομένα όπως ειδοποιήσεις εφαρμογών -γιατί σε τελική ανάλυση δε χρειάζεται να ξέρει κανείς τι σου γράφουν οι κολλητοί σου στο WhatsApp!

Μία έξτρα οθόνη στις υπηρεσίες σου

Για ‘σένα που ο υπολογιστής αποτελεί βασικό εργαλείο δουλειάς και ως εκ τούτου, σε χρόνο μηδέν καταλήγεις με μία ασφυκτικά γεμάτη επιφάνεια εργασίας που πλήττει σημαντικά την παραγωγικότητά σου, το οικοσύστημα SAMSUNG Galaxy έχει τη λύση. Απλά εκμεταλλεύσου το SAMSUNG Galaxy Tab σου! Σύνδεσέ το με τον συμβατό υπολογιστή σου και μέσω της λειτουργίας Δεύτερη Οθόνη, χρησιμοποίησέ το ως επιπρόσθετη οθόνη, επεκτείνοντας την επιφάνεια εργασίας σου.

Χάρη μάλιστα στην τεχνολογία αφής της οθόνης του SAMSUNG Galaxy Tab και το S Pen, θα έχεις την ευκαιρία να εξαντλήσεις τη δημιουργικότητά σου, σκιτσάροντας και κρατώντας σημειώσεις με τον πιο φυσικό τρόπο. Σε ό,τι αφορά αυτό το τελευταίο, αν χρησιμοποιήσεις το Samsung Notes, οι σημειώσεις σου θα ενημερωθούν αυτόματα σε όλες τις συσκευές SAMSUNG Galaxy σου, για να μη χρειάζεται να τις αντιγράφεις χειροκίνητα μία-μία. Αν θες μάλιστα, μπορείς να προσκαλέσεις τα άτομα που θέλεις για να τις επεξεργαστείτε μαζί!

Continuity

H εμπειρία Continuity μεταξύ συσκευών SAMSUNG είναι ίσως από τις πιο ενδιαφέρουσες στο οικοσύστημα της νοτιοκορεατικής εταιρείας. Προσφέρει τη δυνατότητα να συνεχίσεις απρόσκοπτα τις δραστηριότητές σου όταν αλλάζεις από το ένα gadget στο άλλο.

Για παράδειγμα, αν κάνεις browsing στο διαδίκτυο από το SAMSUNG Galaxy smartphone σου αλλά θέλεις να συνεχίσεις σε μεγαλύτερη οθόνη, μπορείς απλά να ανοίξεις τον browser στο tablet και θα δεις αυτόματα την ίδια ιστοσελίδα χωρίς επανεκκίνηση. Αντίστοιχα, μπορείς να εναλλάσσεσαι μεταξύ smartphone και tablet κατά τη χρήση apps όπως το Samsung Notes χωρίς διακοπή της εργασίας σου.

Η δυνατότητα Continuity βοηθάει σημαντικά σε πολλές περιπτώσεις χρήσης, είτε για ψώνια και αγορές είτε στην παραγωγικότητα. Η SAMSUNG φροντίζει η μετάβαση μεταξύ gadgets να είναι πανεύκολη και διαισθητική για premium εμπειρία, με τον χρήστη να μη χρειάζεται να κάνει τίποτα παρά μόνο να συνδεθεί σε κάθε συσκευή με το SAMSUNG λογαριασμό του.

SmartThing Find

Το SmartThings Find είναι μία χρήσιμη υπηρεσία εντοπισμού και εύρεσης συσκευών που προσφέρει η SAMSUNG για τα smartphones και tablets της. 

Λειτουργεί ως ένα δίκτυο που συνδέει μεταξύ τους εκατομμύρια συμβατές συσκευές SAMSUNG Galaxy. Αν χάσεις κάποιο αντικείμενo που έχει υποστήριξη Bluetooth όπως ακουστικά, smartphone ή tablet, μπορείς να το εντοπίσεις γρήγορα μέσω της εφαρμογής SmartThings. 

Το δίκτυο αξιοποιεί την τεχνολογία Bluetooth Low Energy για να εντοπίζει την τελευταία γνωστή τοποθεσία της συσκευής που αναζητάς. Για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια, αν κάποιος άλλος χρήστης με συμβατό SAMSUNG Galaxy περάσει κοντά από τη χαμένη συσκευή, η τοποθεσία ενημερώνεται αυτόματα στο χάρτη σου. Έτσι, το SmartThings Find σε βοηθάει να εντοπίζεις γρήγορα και εύκολα αντικείμενα που μπορεί να έχεις αφήσει οπουδήποτε από απροσεξία, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο και... νεύρα!

Το SmartThings Find λειτουργεί και με τα Galaxy Smart Tags της SAMSUNG, όπως το Galaxy SmartTag 2, τα οποία μπορούν να προσαρτηθούν εύκολα σε κλειδιά, τσάντες ή ακόμα και στο κατοικίδιό σου, προκειμένου να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή τη θέση του.

Wireless PowerShare

Η τεχνολογία Reverse Charging είναι μία πολύ χρήσιμη δυνατότητα που ενσωματώνουν τα κορυφαία smartphones της SAMSUNG όπως η νέα σειρά Galaxy S24 που μόλις κυκλοφόρησε, επιτρέποντας στο smartphone να φορτίζει άλλες συσκευές αντί να φορτίζεται. 

Αναλυτικότερα, η τεχνολογία Wireless PowerShare όπως την ονομάζει η SAMSUNG εκμεταλλεύεται τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης που διαθέτουν τα κορυφαία SAMSUNG Galaxy smartphones, μετατρέποντάς τα σε σταθμό φόρτισης άλλων ασύρματων συσκευών, όπως ακουστικά, smartwatch ή ακόμα και ένα άλλο smartphone.

Η φόρτιση γίνεται απλά τοποθετώντας τη συσκευή που θέλουμε να φορτίσουμε στο πίσω μέρος του Galaxy S23 ή Galaxy S24, με την όλη διαδικασία να γίνεται ασύρματα χωρίς να χρειάζεται καλώδιο ή επιπλέον αξεσουάρ! 

Ένα οικοσύστημα, πολλές λύσεις

Το οικοσύστημα SAMSUNG Galaxy είναι γεμάτο από προηγμένες λειτουργίες που έχουν αναπτυχθεί με γνώμονα τη διευκόλυνσή σου σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς σου. Έλα στον ΓΕΡΜΑΝΟ, ανακάλυψε τις συσκευές SAMSUNG Galaxy, μάθε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις γι’ αυτές και κάνε τις δικές σου στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Ένας… γαλαξίας επιλογών ανοίγεται μπροστά σου!