Multichargers: Φόρτισε στη στιγμή όλες τις συσκευές σου

10 μήνες πριν
Multicharger

Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη gadgets, συσκευές που ναι μεν αναλαμβάνουν να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη/καλύτερη αλλά που σε αντάλλαγμα χρειάζονται (ολοένα και πιο αραιά, η αλήθεια είναι) από εμάς να φροντίσουμε για τη φόρτισή τους. Και, εδώ που τα λέμε, δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος για το γέμισμα των μπαταριών τους από τις βραδινές ώρες, αφού αποδεδειγμένα δεν πρόκειται να τις αναζητήσουμε. Κάπως έτσι όμως το κομοδίνο καταλήγει να φιλοξενεί μια… πλεξούδα από φορτιστές: το smartphone, το smartwatch, τα ακουστικά, όλα αυτά χρειάζονται χώρο και καλώδια, κάνοντας τα πράγματα αχρείαστα πολύπλοκα. Ευτυχώς όμως υπάρχουν οι multichargers.

Οι multichargers ή πολυφορτιστές, είναι συσκευές που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενες την εδραίωση της ασύρματης φόρτισης (κι αν είσαι σε αυτούς τους λίγους που επιμένουν ενσύρματα, θα σου προτείναμε να ενημερωθείς άμεσα) και τις νέες τεχνολογίες ταχείας φόρτισης, χάρη στις οποίες συσκευές σαν κι εκείνες που προαναφέραμε γεμίζουν τις μπαταρίες τους σε χρόνο-ρεκόρ. Ένας multicharger θα σου λύσει τα χέρια, τόσο στο σπίτι όσο και στη δουλειά: αντικατάστησε το κομοδίνο που φέραμε ως παράδειγμα παραπάνω με το γραφείο σου και θα αντιληφθείς τι εννοούμε.

Στην πράξη, οι multichargers διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: τους πρίζας και τους επιτραπέζιους. Οι πρώτοι είναι αρκετά απλοί αφού επί της ουσίας μιλάμε για έναν φορτιστή, έναν μετασχηματιστή που τοποθετείται στην πρίζα έχοντας δύο ή περισσότερες υποδοχές USB ή Type-C προκειμένου να συνδέσεις ισάριθμα καλώδια. Οι δεύτεροι χάρη στο καλά μελετημένο design τους, διαθέτουν βάση για smartphone, θήκη για ακουστικά και σταντ για smartwatch (κάποια πιο light μοντέλα έρχονται με δύο εκ των τριών αυτών επιλογών). Όπως και να ‘χει, τα πλεονεκτήματα ενός multicharger δεν είναι διόλου αμελητέα:

  1. Παράλληλη φόρτιση

    Ό,τι τύπο multicharger κι αν επιλέξεις, ένα είναι το βέβαιο: θα έχεις τη δυνατότητα να φορτίσεις παράλληλα περισσότερες από μία συσκευές, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο.
     
  2. Τακτοποιημένος χώρος

    Ξέχνα τις παρατημένες συσκευές από ‘δω κι από ‘κει και το συνονθύλευμα καλωδίων. Ένας multicharger θα σου χαρίσει τακτοποιημένες επιφάνειες, είτε πρόκειται για το κομοδίνο, είτε για το γραφείο σου.
     
  3. Διαθεσιμότητα θυρών

    Ένας φορτιστής για το smartphone, ένας για τα ακουστικά και ένας για το smartwatch. Πόσες πρίζες έχει ο τοίχος πλάι στο κομοδίνο και πόσες θύρες USB πιστεύεις ότι έχει ο υπολογιστής σου; Ένας multicharger τροφοδοτείται από ένα και μόνο καλώδιο προσφέροντάς σου ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία.

Τι πρέπει να προσέξεις όμως κατά την αγορά ενός multicharger; Κατά βάση να έχει καλή ποιότητα κατασκευής και να είναι φτιαγμένος από υλικά που να αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες. Αν είσαι κατά των καλωδίων, βρες μια λύση που να υποστηρίζει τεχνολογία ασύρματης φόρτισης των συσκευών σου, παρέχοντας παράλληλα ικανοποιητική ταχύτητα φόρτισης -με βάση τα κριτήριά σου. Εμείς πάντως κάναμε μία… βόλτα στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και ξεχωρίσαμε κάποιες προτάσεις. Έλα να τις δούμε:

SAMSUNG Trio 65 W

Με τον φορτιστή ταξιδιού Trio, η SAMSUNG τείνει χείρα βοηθείας σε όσους «παλεύουν» καθημερινά με τα καλώδια των συσκευών τους. Το εν λόγω μοντέλο είναι εξοπλισμένο με τρεις θύρες, μία USB Type-A ισχύος 15 W και δύο USB Type-C ισχύος έως και 65 W, ενώ υποστηρίζει τεχνολογίες Super Fast Charge, SFC 2.0 και Power Delivery, ώστε να εκμεταλλευτείς στο έπακρο κάθε τεχνολογία που ενσωματώνουν τα gadgets σου. Οι τρεις θύρες του επαρκούν για να φορτίσεις την ίδια στιγμή τρεις συσκευές (π.χ. το smartphone, το smartwatch και τα ακουστικά σου ή δύο smartphones και ένα tablet) με απόλυτη ασφάλεια. Την αξιοπιστία του φορτιστή ενισχύει ακόμα περισσότερο η λειτουργία PPS που προσδιορίζει αυτόματα τον βέλτιστο ρυθμό φόρτισης για να μην ανησυχήσεις ποτέ ξανά.

BELKIN 3-σε-1

Η BELKIN αποτελεί έναν εγνωσμένης αξίας κατασκευαστή αξεσουάρ και φορτιστών και η επιτραπέζια πρόταση ασύρματης φόρτισής της δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Κομψή και λεπτεπίλεπτη, έρχεται σε λευκό και μαύρο χρώμα προκειμένου να επιλέξεις εκείνο που ταιριάζει με την επιφάνεια που πρόκειται να την τοποθετήσεις. Ο σχεδιασμός της είναι 3-σε-1 υποστηρίζοντας smartphone, ακουστικά και smartwatch. Είναι συμβατή με την τεχνολογία φόρτισης MagSafe, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να φορτίσεις το iPhone (με τη θήκη του μάλιστα, εφ’ όσον υποστηρίζει MagSafe), το Apple Watch και τα AirPods σου. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εναποθέσεις τις συσκευές σου επάνω της και ο μαγνητισμός θα κάνει τα υπόλοιπα, ευθυγραμμίζοντάς τις και ξεκινώντας τη φόρτισή τους χωρίς καθυστέρηση!

BASEUS USB Type-C + 2 USB Type-A 30 W

Όχι μία, ούτε δύο αλλά τρεις συσκευές ταυτόχρονα έχει τη δυνατότητα να φορτίσει ο φορτιστής της BASEUS. Είναι εξοπλισμένος με τρεις θύρες συνολικής ισχύος 30 W: δύο USB Type-A και μία USB Type-C, έτσι ώστε να τον χρησιμοποιήσεις με όλους σου τους φορτιστές. Θα σε εκπλήξει με τον συμπαγή του σχεδιασμό: είναι ελαφρύς και μεταφέρεται πανεύκολα (σούπερ λύση για εσένα που ταξιδεύεις πολύ και συχνά) χωρίς όμως να έχει γίνει η παραμικρή παραχώρηση στη στιβαρότητά του. Υποστηρίζει Power Delivery 3.0 και Qualcomm Quick Charge 3.0 για έως και τέσσερις φορές ταχύτερη φόρτιση σε σχέση με μία συμβατική πρόταση, ενώ έρχεται με ένα πολυεπίπεδο πλέγμα προστασίας από βραχυκυκλώματα, υπερτάσεις και υπερφορτίσεις, προκειμένου να μη διατρέξουν κίνδυνο οι αγαπημένες σου συσκευές.

SATECHI Pro USB-C PD 108 W

Για εσένα που θες μία συσκευή ικανή να σου προσφέρει φόρτιση… επαγγελματικού επιπέδου, η SATECHI έχει την πλέον… pro πρόταση. Ο φορτιστής της, βλέπεις, διαθέτει συνολική ισχύ 108 W που μεταφράζεται σε δύο θύρες USB Type-C με Power Delivery στα 90 W και 18 W, τροφοδοτώντας έτσι ακόμα και τα πιο απαιτητικά σου gadgets. Παράλληλα, είναι εξοπλισμένος με άλλες δύο θύρες, USB Type-A, έτσι ώστε να γεμίσεις χωρίς πρόβλημα τις μπαταρίες οποιασδήποτε συσκευής παίζει κυρίαρχο ρόλο στην καθημερινότητά σου. Είναι κατασκευασμένος από υλικά άριστης ποιότητας με σπουδαία ανθεκτικότητα στις υψηλές θερμοκρασίες για να ‘χεις το κεφάλι σου ήσυχο. Όσο για τις συσκευές που θα σου επιτρέψει να φορτίσεις; Σχεδόν όλες! Από smartphones, smartwatches και tablets, μέχρι ακουστικά, laptops και κονσόλες!