1 δις. ενεργοί χρήστες για τα Google Messages, το οποίο αποκτά νέες λειτουργίες

4 μήνες πριν
Google Messages blog header

Η GOOGLE επί σειρά ετών δεν έδινε ιδιαίτερη βαρύτητα στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων της. Ωστόσο, τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν ριζικά με το GOOGLE Messages, το οποίο υιοθετεί και προωθεί δυναμικά το ανοιχτό πρωτόκολλο RCS. Αυτό επιτρέπει την πλήρη διαλειτουργικότητα με πολλές δημοφιλείς εφαρμογές μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένου του iMessage από το 2024, όπως συνέβαινε για χρόνια με τα παλιότερα SMS.

Πρόσφατα, η GOOGLE ανακοίνωσε πως το GOOGLE Messages ξεπέρασε το ορόσημο του ενός δισεκατομμυρίου ενεργών χρηστών RCS παγκοσμίως. Για να γιορτάσει αυτή την τεράστια επιτυχία, εισάγει μια σειρά καινοτόμων λειτουργιών που προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη εξατομίκευση στους χρήστες. 

Οι νέες δυνατότητες επικεντρώνονται στο κλείσιμο του χάσματος με ανταγωνιστικές υπηρεσίες όπως το iMessage της APPLE. Περιλαμβάνουν επιλογές δημιουργίας προσαρμοσμένων stickers και εντυπωσιακά οπτικοακουστικά εφέ για μια ξεχωριστή εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων.

Αρχικά, το GOOGLE Messages ενσωματώνει τα Photomoji που επιτρέπουν στους χρήστες να μετατρέπουν φωτογραφίες σε προσαρμοσμένα stickers. Για αυτό αξιοποιείται τεχνητή νοημοσύνη που εκτελείται στο smartphone του χρήστη. Οι προσωποποιημένες αυτές δημιουργίες αποθηκεύονται σε ξεχωριστή καρτέλα για μελλοντική χρήση τόσο από τον δημιουργό τους όσο και από άλλα μέλη μιας ομαδικής συνομιλίας.

Επιπλέον, για πιο προσωποποιημένα φωνητικά μηνύματα, το GOOGLE Messages επιτρέπει την επιλογή μεταξύ εννέα διαφορετικών κινούμενων θεμάτων-διαθέσεων πριν την αποστολή ενός μηνύματος, ορίζοντας έτσι τον συναισθηματικό του τόνο. 

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του οπτικού εκσυγχρονισμού της εφαρμογής, η GOOGLE προσθέτει τα λεγόμενα screen effects που θυμίζουν easter eggs και εμφανίζονται αυτόματα όταν ο χρήστης πληκτρολογεί συγκεκριμένες φράσεις-κλειδιά. Παράλληλα υπάρχουν πάνω από 15 νέες κινούμενες εφέ τις οποίες οι χρήστες μπορούν να ανακαλύψουν μόνοι τους.

Επίσης, πλέον θα μπορεί κανείς να προσαρμόζει πλήρως τις συνομιλίες του ανάλογα με τον συνομιλητή του, επιλέγοντας διαφορετικό χρώμα φόντου για κάθε μία και προσθέτοντας κινούμενα εφέ σε δημοφιλή emoji σαν την καρδούλα. Τέλος, το GOOGLE Messages θα υποστηρίζει και προφίλ χρηστών για μεγαλύτερη εξατομίκευση της εμφάνισής τους στις ομαδικές συνομιλίες.