10 εκ. πωλήσεις αναδιπλούμενων smartphone για τη SAMSUNG μεσα στο 2021

1 έτος πριν

Η SAMSUNG ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη νέα γενιά των αναδιπλούμενων smartphone της, με τον πρόεδρο του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας, TM Roh να αναφέρει σε ανάρτησή του ότι «ο καιρός για τα αναδιπλούμενα smartphones είναι τώρα».

«Πριν από τρία χρόνια, τα αναδιπλούμενα Galaxy θα μπορούσαν να συνοψιστούν σε μία μόνο λέξη: ριζοσπαστικά», έγραψε ο Roh. «Πολύ γρήγορα, ωστόσο, έγινε σαφές ότι αυτός ο πρωτοποριακός, ευέλικτος σχεδιασμός ταίριαζε απόλυτα στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Ως αποτέλεσμα, αυτό που πριν 3 χρόνια αποτελούσε καινοτομία, είναι τώρα η προτιμώμενη επιλογή για εκατομμύρια ανθρώπους».

Στην ανάρτηση του ο Roh αναφέρει ότι η SAMSUNG απέστειλε σχεδόν 10 εκατομμύρια αναδιπλούμενα smartphones παγκοσμίως το 2021, αριθμός αυξημένος κατά 300% σε σχέση με το 2020. Σε κάθε περίπτωση αν και μεγάλος, ο αριθμός των πωλήσεων των αναδιπλούμενων smartphone αποτελεί μονάχα ένα κλάσμα των συνολικών πωλήσεων αφού μόνο το 2021, η SAMSUNG διέθεσε στην αγορά 272 εκατομμύρια smartphones.

Αναμενόμενα η SAMSUNG έχει το συντριπτικό προβάδισμα στην αγορά των αναδιπλούμενων συσκευών έχοντας και το μοναδικό προνόμιο να είναι ένας από τους ελάχιστους κατασκευαστές που είναι σε θέση να κατασκευάσουν τέτοιες οθόνες. Η SAMSUNG ηγήθηκε το 2021 με το 87,8% των σχετικών τηλεφώνων που αποστέλλονται στην αγορά, σύμφωνα με την DSCC, ενώ η HUAWEI βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 9,3%. Οι τρεις τελευταίοι της λίστα είχαν ένα ελάχιστο μερίδιο των συνολικών αποστολών: Η XIAOMI είχε 2,4%, η ROYOLE είχε 0,3%, ενώ η OPPO είχε 0,2%. Οι προβλέψεις για το μέλλον είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές αφού αυτές φέρουν τις πωλήσεις για την κατηγορία να ξεπερνάνε τα 27,6 εκατομμύρια συσκευές το 2025, με τη SAMSUNG να επιθυμεί να κατακτήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος αυτής της δυνητικής αγοράς.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία διαθέτει στην αγορά αυτό το διάστημα το Galaxy Z Fold3 5G, ένα smartphone που μπορεί να μεταμορφωθεί με μια κίνηση σε tablet, και με δυνατότητες που απευθύνονται κυρίως σε power users. Η εναλλακτική της εταιρείας είναι το Galaxy Z Flip3 5G, μια clam-shell πρόταση που διακρίνεται σχεδιαστικά και φέρνει μνήμες από το παρελθόν.