Αυτή είναι η επίσημη εμφάνιση του GOOGLE Pixel Watch

1 έτος πριν

Τα λανσαρίσματα προϊόντων της GOOGLE γίνονται σίγουρα όλο και πιο... διαφορετικά τον τελευταίο καιρό, με αποκορύφωμα το teaser του Μαΐου για τα Pixel 7, Pixel 7 Pro και Pixel Watch που πρόκειται να ανακοινωθούν επίσημα στις…6 Οκτωβρίου.

Όμως η GOOGLE ακολουθεί μια διαφορετική πολιτική γύρω από το επερχόμενο hardware της αφού από τον Μάιο μέχρι σήμερα έχει ήδη αποκαλύψει το chipset στο εσωτερικό των smartphone, τα χρώματα στα οποία θα είναι διαθέσιμα καθώς και την ημερομηνία έναρξης των προπαραγγελιών. Πλέον ήρθε η ώρα να δούμε πολύ καλύτερα το Pixel Watch, το πρώτο έξυπνο ρολόι της εταιρείας η οποία θέλει να παρουσιάσει τη δική της πρόταση για την πλατφόρμα του Wear OS.

Κατά το πρόσφατο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τη SAMSUNG για τη δημιουργία των Galaxy Watch 4 και Galaxy Watch 5 όμως για ένα περίεργο λόγο η GOOGLE αρνούνταν να κυκλοφορήσει τη δική της πρόταση για την κατηγορία, όπως ακριβώς έκανε και με τη σειρά Nexus ή τη σειρά Pixel στα smartphones. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα απραξίας, η GOOGLE ανακοίνωσε τη νέα έκδοση της πλατφόρμας Wear OS, για την ανάπτυξη της οποία η εταιρεία συνεργάστηκε με τη SAMSUNG.

Στο video teaser που ανέβηκε στο επίσημο κανάλι της εταιρείας στο YouTube βλέπουμε την τελική μορφή του Pixel Watch από όλες τις οπτικές γωνίες και σε όλα τα χρώματα που θα είναι διαθέσιμο.

Παραμένει μυστήριο το πόσο μεγάλο θα είναι το κυκλικό πλαίσιο και τα περιθώρια περιμετρικά του, δεδομένου του πόσο πολύ φαίνεται να αγαπά η GOOGLE  το συγκεκριμένο σχεδιασμό. Πάντως με βάση αυτά που βλέπουμε στο βίντεο, ο σχεδιασμός φαίνεται μοναδικός και αρκετά όμορφος, όμως μια τεράστια στεφάνη θα χαλάσει αυτή την εμφάνιση. Σε ότι αφορά τη στεφάνη, αυτή περιστρέφεται και δεν είναι διακοσμητική, κάτι που θα πρέπει να έχει σχέση με την πλοήγηση στα μενού του ρολογιού, φέρνοντας την πιο κοντά σε ένα APPLE Watch.

Εντοπίζουμε ακόμα διαφορά στο λουράκι αφού γίνεται κατανοητό ότι η GOOGLE έχει δημιουργήσει το ξεχωριστό δικό της τρόπο να το τοποθετήσεις πάνω στο Pixel Watch κάτι που σημαίνει ότι αν έχεις λουράκια των 20 και 22 χιλιοστών, αυτά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις.

Το Pixel Watch φημολογείται ότι θα κοστίζει περίπου 250-350 ευρώ για την έκδοση Wi-Fi/Bluetooth και περίπου 400 δολάρια με υποστήριξη LTE. Φυσικά θα μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες σύντομα και συγκεκριμένα στις 6 Οκτωβρίου όταν η GOOGLE θα ανακοινώσει την επόμενη σειρά hardware με την ονομασία Pixel.