Αυξήσεις ετοιμάζει η Intel στους επεξεργαστές της αυτή τη χρονιά

1 έτος πριν
επεξεργαστές intel

Η Intel σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές στην πλειονότητα των τσιπ της αυτό το φθινόπωρο λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Nikkei Asia, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ έχει ήδη ενημερώσει τους πελάτες της και οι επιπτώσεις στην αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών θα μπορούσαν να είναι αρκετά σημαντικές την προσεχή εορταστική περίοδο.

«Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2022, η Intel ανέφερε ότι θα αυξήσει την τιμολόγηση σε ορισμένα τμήματα της επιχείρησής της λόγω των πληθωριστικών πιέσεων. Η εταιρεία έχει αρχίσει να ενημερώνει τους πελάτες της για τις αλλαγές αυτές», ανέφερε η Intel σε ανακοίνωσή της προς το Nikkei Asia αυτό το μήνα.

Το δημοσίευμα εξηγεί ότι οι αυξήσεις τιμών θα επηρεάσουν διάφορους τύπους τσιπ, συμπεριλαμβανομένων των επεξεργαστών, του Wi-Fi και άλλων τσιπ συνδεσιμότητας. «Οι ποσοστιαίες αυξήσεις δεν έχουν οριστικοποιηθεί και θα μπορούσαν να είναι διαφορετικές για διαφορετικούς τύπους τσιπ, αλλά είναι πιθανό να κυμαίνονται από μια ελάχιστη μονοψήφια αύξηση έως πάνω από 10% και 20% σε ορισμένες περιπτώσεις», δηλώνει ένας αναλυτής χωρίς να μας κάνει σοφότερους.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν τα τσιπ της Intel που θα γίνουν πιο ακριβά θα μπορούσαν να κάνουν τα τσιπ της AMD ακόμη πιο ανταγωνιστικά. Η νέα αρχιτεκτονική Zen 4 της AMD που στηρίζεται στη διαδικασία κατασκευής των 5nm έρχεται αργότερα φέτος και η αρχιτεκτονική "Meteor Lake" της 14ης γενιάς της Intel δεν αναμένεται να ταιριάξει με την παραγωγή των 5nm μέχρι το επόμενο έτος.

Συνολικά, οι αυξήσεις των τιμών της Intel είναι άσχημα νέα για την αγορά PC που βιώνει σήμερα μια μετα-πανδημική πτώση των πωλήσεων. «Μια τέλεια καταιγίδα γεωπολιτικών αναταραχών, υψηλού πληθωρισμού, συναλλαγματικών διακυμάνσεων και διαταραχών στην αλυσίδα εφοδιασμού έχει μειώσει τη ζήτηση των επιχειρήσεων και των καταναλωτών για συσκευές σε όλο τον κόσμο και πρόκειται να επηρεάσει περισσότερο την αγορά των PC το 2022», ανέφερε τον περασμένο μήνα σε έκθεσή της η Gartner.