CES 2023: Δύο νέα ασύρματα soundbars παρουσιάζει η LG, με υποστήριξη Dolby Atmos!

1 έτος πριν
LG soundbar

Εκτός από τις κορυφαίες της δημιουργίες σε ότι αφορά με την εικόνα, η LG είχε και μια σημαντική ανακοίνωση γύρω από τον ήχο ενός home cinema, τα LG SC9 και LG SE6 soundbars με υποστήριξη Dolby Atmos.

Αρχικά είναι και τα δύο ασύρματα, ενώ ενσωματώνουν τεχνολογίες Dolby Atmos και DTS:X. Δεδομένης της στροφής προς τα ασύρματα soundbars από πολλούς κατασκευαστές και καταναλωτές, ο παραπάνω συνδυασμός σίγουρα τραβάει ήδη το ενδιαφέρον.

Ύστερα, η LG αναφέρθηκε στην τεχνολογία “Wow Orchestra”, την οποία περιγράφει ως ένα εργαλείο που θα αξιοποιεί όλα τα κανάλια ήχου των δύο προϊόντων για να διευρύνει το ύψος, βάθος και πλάτος του ήχου, όπως και την ισχύ. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες πέραν αυτού, οπότε με βάση αυτή την περιγραφή, φαίνεται πως πρόκειται για μια τεχνολογία τρισδιάστατου ήχου. Η LG ανέφερε πως θα έρθει σε δεύτερο χρόνο μέσω update.

Το Triple Sound Optimizer ενισχύει την απόδοση των δύο soundbars με αυτόματο κι έξυπνο τρόπο, σε συνεργασία με το Smart Up-mixer που μετατρέπει τον δικαναλικό ήχο σε surround. Η τεχνολογία AI Room Calibration έρχεται για να προσαρμόσει όλα τα παραπάνω βάσει του χώρου του χρήστη, αναλύοντας το δωμάτιο και κάνοντας τις αντίστοιχες προσαρμογές στην απόδοση.

Αντίστοιχα, θα ανιχνεύει και το είδος περιεχομένου που βλέπει ο χρήστης στην τηλεόραση, προσαρμόζοντας τον ήχο ανάλογα για αθλητικούς αγώνες, παιχνίδια, ταινίες ή μουσική, μέσω της τεχνολογίας AI Sound Pro.

Το LG SE6 περιγράφεται ως ένα μικρότερου μεγέθους σύστημα για μικρούς χώρους, περιλαμβάνοντας ωστόσο μια τετράδα passive radiators για ισχυρό μπάσο, οπότε φαίνεται πως δεν υστερεί σε δύναμη.  Από την άλλη, το LG SC9 αναφέρεται πως θα κουμπώνει στις τηλεοράσεις LG OLED του 2023, για καλύτερη διαχείριση του χώρου.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες, όπως την ύπαρξη (ή μη) ενός subwoofer, την πιθανή συνεργασία με άλλα συστήματα ήχου ή την τιμή.