CES 2024 – Το ασύρματο πρότυπο φόρτισης Qi2 έτοιμο να κυριαρχήσει στην αγορά

3 μήνες πριν
Qi2 booth at CES 2024

Μετά από 1 χρόνο αναμονή αφού πέρσι βλέπαμε αντίστοιχους φορτιστές σε δοκιμαστικό στάδιο, οι ασύρματοι φορτιστές που υποστηρίζουν το νέο πρότυπο Qi2, κατέκλυσαν τη CES 2024. Το νέο πρότυπο στην ουσία ενοποιείται με το MagSafe της APPLE, υποστηρίζοντας την καλύτερη τοποθέτηση της συσκευής στο φορτιστή με τη χρήση μαγνητών ενώ οι ταχύτητες φόρτισης διπλασιάζονται από τα 7.5W στα 15W. 

Ρίξαμε μια ματιά στους εκθεσιακούς χώρους μερικών εκ των κορυφαίων εταιρειών του χώρου και ιδού τι ανακαλύψαμε.

ANKER

Η ANKER παρουσίασε έναν ευέλικτο νέο σταθμό ασύρματης φόρτισης 3-σε-1 με έξυπνο αναδιπλούμενο σχεδιασμό, ιδανικό για εγκατάσταση σε περιορισμένο χώρο και εύκολη μεταφορά. Ο σταθμός φόρτισης Foldable MagGo Charging Station, διαθέτει γρήγορη φόρτιση 15W Qi2, υποστήριξη του APPLE Watch και ενσωματωμένη συμβατότητα MagSafe σε έναν form factor που μοιάζει με το magic mouse της APPLE. 

Ο νέος φορτιστής της ANKER μπορεί και μεταμορφώνεται μέσω ενός μηχανισμού που ξεδιπλώνεται για να αποκαλύψει δύο ασύρματα pads και μια ειδική αναδιπλούμενη βάση από κάτω για την τοποθέτηση ενός APPLE Watch. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να συνδέσει για φόρτιση ένα συμβατό smartphone, ακουστικά και smartwatch τους μαζί, χωρίς να καταλαμβάνουν χώρο με ξεχωριστές πρίζες.

Η επάνω επιφάνεια παρέχει μαγνητική ευθυγράμμιση και φόρτιση υψηλής ταχύτητας για iPhone MagSafe ή ταχύτητα 15W για άλλες συσκευές με δυνατότητα Qi.

Η ANKER ανακοίνωσε και δύο νέες προσθήκες στη σειρά μαγνητικών power bank MagGo, τα μοντέλα χωρητικότητας 6.600mAh και 10.000mAh. Πιστοποιημένες για ταχύτερη ασύρματη φόρτιση 15W Qi2, οι φορητές μπαταρίες μπορούν να φορτίσουν ένα iPhone 15 Pro στο 50% σε 45 λεπτά.

Όπως φανερώνουν και οι ονομασίες τους, η βασική διαφορά έγκειται στο συνολικό απόθεμα ισχύος. Η μεγαλύτερη χωρητικότητα 10.000mAh μπορεί να φορτίσει πλήρως ένα iPhone 15 Pro 1,8 φορές, ενώ η λεπτότερη έκδοση 6.600mAh προσφέρει 1 πλήρη φόρτιση.

BASEUS

Η BASEUS εστιάζει τα τελευταία χρόνια στην ανάπτυξη προϊόντων συμβατών με την τεχνολογία MagSafe, από φορητούς φορτιστές και βάσεις μέχρι και αξεσουάρ αυτοκινήτου, καλύπτοντας έτσι ένα ευρύ φάσμα σεναρίων χρήσης.

Η σειρά MagPro επαναπροσδιορίζει τις δυνατότητες που προκύπτουν από τον συνδυασμό του μαγνητικού μηχανισμού με τα τελευταία πρωτόκολλα γρήγορης ασύρματης φόρτισης Qi2 που ανακοινώθηκαν στην έκθεση CES 2024. Όμως από αυτό το μήνα, η εταιρεία κυκλοφορεί στο εμπόριο τους πρώτους Qi2 φορτιστές όπως το 2in1 Magnetic Wireless Charger που περιλαμβάνει USB-C καλώδιο κάτι σίγουρα πολύ χρήσιμο, ενώ οι διαστάσεις του είναι περιορισμένες για εύκολη μεταφορά. 

BELKIN

Στη CES, και η BELKIN επιβεβαίωσε την κυκλοφορία πολλών νέων ασύρματων φορτιστών που υποστηρίζουν το πρότυπο Qi2. Τα προϊόντα περιλαμβάνουν τα BoostCharge Convertible Qi2 Pad, το BoostCharge Pro 3 σε 1 Pad και το BoostCharge Pro 2 σε 1 Pad. Ως πιστοποιημένοι φορτιστές Qi2, όλοι μπορούν να παρέχουν φόρτιση 15W στα iPhone στο ίδιο επίπεδο με το MagSafe. 

Το Convertible Qi2 pad εναλλάσσεται μεταξύ των λειτουργιών επίπεδου pad και ρυθμιζόμενης βάσης, κάτι ιδανικό για επιτραπέζια φόρτιση. Το 3 σε 1 Charging Pad προσθέτει ειδικές θέσεις για AirPods και ένα Apple Watch παράλληλα με την κύρια θέση για τη φόρτιση ενός iPhone ή άλλου συμβατού smartphone στα 15W. Τέλος, το μοντέλο 2-σε-1 παραλείπει την υποστήριξη του Apple Watch για μια πιο απλή φόρτιση iPhone και AirPods.

Η BELKIN παρουσίασε επίσης για πρώτη φορά αξεσουάρ όπως φορτιστές τοίχου 140W GaN και μια βάση iPhone με παρακολούθηση προσώπου για να σε κρατάει στο κέντρο του κάδρου κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων και δημιουργίας περιεχομένου.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για την CES 2024; Διάβασε τα highlights όλης της έκθεσης!