CES 2024: Οι ανακοινώσεις των GARMIN, XGIMI, TP-LINK και REOLINK

3 μήνες πριν
GARMIN Lily 2series

Μπορεί η CES 2024 να αποτελεί παρελθόν, όμως έχουμε πολλά ακόμα να πούμε (βασικά να γράψουμε) γι’ αυτά που ξεχωρίσαμε τις 4 ημέρες που περιηγούμασταν στους τεράστιους χώρους της έκθεσης.

GARMIN

Ξεκινάμε με την GARMIN που παρουσίασε τη σειρά Lily 2, την τελευταία γενιά των κομψών smartwatches της εταιρείας που διαθέτουν νέες λειτουργίες υγείας, ευεξίας και σύνδεσης και η οποία απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες. Η σειρά, η οποία διατίθεται σε δύο μοντέλα, τα Lily 2 και Lily 2 Classic, διαθέτει κομψό, ανανεωμένο σχεδιασμό με μεταλλικές θήκες ρολογιών, κρυφές οθόνες με μοναδικούς φακούς με μοτίβο και νέες, μοντέρνες χρωματικές επιλογές. Με αυτονομία έως και πέντε ημέρες σε λειτουργία smartwatch, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν νέες λειτουργίες, όπως σκορ ύπνου, δραστηριότητες γυμναστικής χορού και ανέπαφες πληρωμές μέσω του GARMIN Pay.

Προσφέρει επίσης όμορφους χρωματισμούς και λουράκια από ιταλικό δέρμα, νάιλον ή σιλικόνη που μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν για να ταιριάζουν με κάθε εμφάνιση. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν ακόμη και να σχεδιάσουν το δικό τους Lily 2 συνδυάζοντας τις ζώνες και τις στεφάνες με το Your Watch, Your Way στο GARMIN.com.

Η σειρά Lily 2 προσφέρει ακόμα τη δυνατότητα παρακολούθησης ενέργειας Body Battery για την παρακολούθηση των επιπέδων ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας, βαθμολογία ύπνου για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την ποιότητα του ύπνου, παρακολούθηση φυσικής κατάστασης για την παρακολούθηση των βημάτων, των θερμίδων που καίγονται, των λεπτών έντασης και πολλά άλλα. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένες αθλητικές εφαρμογές για διάφορες προπονήσεις και μια νέα δραστηριότητα γυμναστικής χορού για την παρακολούθηση διαφορετικών στυλ χορού. Το έξυπνο ρολόι προσφέρει επίσης τη λειτουργία Connected GPS για ακριβή στατιστικά στοιχεία παρακολούθησης της δραστηριότητας όταν περπατάς, κάνεις ποδήλατο ή τρέχεις σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και προτάσεις ειδοποίησης κίνησης για να υπενθυμίζει στους χρήστες να κινηθούν μετά από αρκετή ώρα καθιστικής ζωής. 

Και τα δύο μοντέλα είναι συμβατά με τα περισσότερα Android smartphones της αγοράς αλλά και με το iPhone, προκειμένου οι χρήστες να μπορούν να λαμβάνουν email, SMS και ειδοποιήσεις απευθείας στο smartwatch τους. Επιπλέον σύμφωνα με την GARMIN, οι λειτουργίες ασφάλειας και παρακολούθησης μπορούν να βοηθήσουν σε έκτακτες ανάγκες. Για παράδειγμα, όταν το Lily 2 είναι συνδεδεμένο με την εφαρμογή smartphone GARMIN Connect, μπορεί να σταλεί μήνυμα με το όνομα και την τοποθεσία του χρήστη (εάν υπάρχει) σε προεπιλεγμένες επαφές έκτακτης ανάγκης, εάν εντοπιστεί κάποιο περιστατικό. 

Intel

H Intel πρωταγωνίστησε στη CES 2024 προβάλλοντας τι άλλο, την τεχνητή νοημοσύνη. «Η Intel δεσμεύεται να αναπτύσσει τεχνητή νοημοσύνη προς όφελος της κοινωνίας και σε συνεργασία με πολλούς κλάδους, ώστε αυτή η τεχνολογία να δημιουργεί και να μην αντικαθιστά θέσεις εργασίας» δήλωσε χαρακτηριστικά σε ομιλία του, ο CEO της Intel, Pat Gelsinger.

Συγκεκριμένα η Intel ανέδειξε τον τρόπο με τον οποίο οι τεχνολογίες της υποστηρίζουν την τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να αξιοποιηθεί από επιχειρήσεις και καταναλωτές για «ένα πιο βιώσιμο και χωρίς αποκλεισμούς μέλλον».

Οι σημαντικότερες αποκαλύψεις της Intel περιλαμβάνουν την ανακοίνωση της πλήρους σειράς επεξεργαστών Intel Core 14ης γενιάς για laptops και επιτραπέζια μηχανήματα. Σε αυτά, η mobile πρόταση, ο Intel Core i9-14900HX ηγείται των νέων επεξεργαστών HX για φορητούς υπολογιστές κατηγορίας enthusiast με έως και 24 πυρήνες, ταχύτητες 5,8 GHz, υποστήριξη μνήμης DDR5 και προηγμένη συνδεσιμότητα. Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει την "καλύτερη εμπειρία στον κόσμο" για gaming και δημιουργία εν κινήσει.

Στις desktop προτάσεις της, η νέα γενιά επεκτείνει τις διαθέσιμες επιλογές με επεξεργαστές 65W και 35W έως και τον Core i9-14900 με 24 πυρήνες. Προσθέτει περισσότερους πυρήνες E και υποστηρίζει τις τελευταίες μνήμες DDR5/DDR4, Wi-Fi 7, Thunderbolt 4 και άλλα.

Ακόμα, η νέα οικογένεια φορητών επεξεργαστών Intel Core Series 1 με επικεφαλής τον 10πύρηνο Core i7-150150U προορίζεται για λεπτούς και ελαφρούς mainstream φορητούς υπολογιστές, προσφέροντας πολύ καλές επιδόσεις.

XGIMI

Στην κατηγορία των προβολέων, δεν είχαμε πολλές προτάσεις στη φετινή CES αλλά από αυτές τις λίγες, σίγουρα ξεχωρίζει η νέα πρόταση της XGIMI

Ο XGIMI Horizon Max είναι ένας μικρός φορητός προβολέας μεγάλου βεληνεκούς που έχει πιστοποίηση για προβολή ταινιών σε μορφή Imax-Enhanced, δηλαδή τηρεί τις προδιαγραφές της Imax για ποιότητα εικόνας premium στο σπίτι. Και ναι, αυτό είναι τόσο εντυπωσιακό όσο ακούγεται όπως διαπιστώσαμε στον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας.

Ο νέος προβολέας μπορεί να προβάλλει εικόνες έως 180 ίντσες σε απόσταση περίπου 5 μέτρων, ενώ διαθέτει σύστημα 360 μοιρών με μοτέρ που σκανάρει το δωμάτιο για βέλτιστη ποιότητα εικόνας. Ενσωματώνει ακόμα λειτουργία αποθήκευσης διαφορετικών ρυθμίσεων για κάθε τοίχο, ανάλογα αν βλέπεις ταινία ή παίζεις το αγαπημένο σου παιχνίδι, έχοντας συνδέσει πάνω του μια παιχνιδοκονσόλα

Για την ώρα η XGIMI δεν έχει ανακοινώσει ακόμα το πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Horizon Max, όμως κάτι τέτοιο αναμένεται πριν το τέλος του 2024 σε τιμή γύρω στα 3000 δολάρια.

TP-LINK

Η TP-LINK παρουσίασε τις τελευταίες δημιουργίες της γύρω από το Wi-Fi 7, του νέου ασύρματου πρωτοκόλλου του οποίου η τελική έκδοση ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Συγκεκριμένα η TP-LINK παρουσίασε τη νεότερη σειρά προϊόντων Wi-Fi 7 για πλήρη κάλυψη, ταχύτητα και χωρητικότητα σε όλο το σπίτι. Με βάση το νέο πρωτόκολλο αλλά και τα νέα προϊόντα που το υποστηρίζουν, οι χρήστες θα πρέπει να περιμένουν εξάλειψη των παρεμβολών, την ενίσχυση της απόδοσης, τη μείωση της καθυστέρησης (latency) και την υποστήριξη περισσότερων ταυτόχρονων συνδέσεων συσκευών από ποτέ άλλοτε.  

Συγκεκριμένα, οι λύσεις mesh επόμενης γενιάς Deco εξασφαλίζουν αξιόπιστη κάλυψη από τοίχο σε τοίχο, είτε οι καταναλωτές έχουν ένα διαμέρισμα είτε μια εκτεταμένη έξυπνη κατοικία με εξωτερικές ανάγκες. Τα νέα μέλη της σειράς μπορούν να χειριστούν κάθε σενάριο, όπως το εξαιρετικά αποδοτικό τριπλής ζώνης BE95, το BE65-PoE με δυνατότητα PoE με οκτώ θύρες ethernet gigabit και το ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες BE25-Outdoor.

Η ναυαρχίδα του συστήματος Deco Wi-Fi 7 Mesh, το Deco BE95, διαθέτει συνδυασμένες ταχύτητες έως και 33 Gbps σε 16 streams και 4 ζώνες, εδραιώνοντας σύμφωνα με την TP-LINK τη θέση του ως “το σύστημα Wi-Fi Mesh με τις υψηλότερες επιδόσεις στον κλάδο». Εξοπλισμένα με θύρες πολλαπλών gigabit, τα προϊόντα Wi-Fi 7 της Deco υποστηρίζουν ταχύτητες έως και 10 Gbps.Με το auto-negotiation WAN/LAN, οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν αποθηκευτικούς χώρους συνδεδεμένους στο δίκτυο (NAS) και servers παιχνιδιών για να επιτρέψουν μεταφορές αρχείων υψηλής ταχύτητας, ξεκλειδώνοντας ένα νέο επίπεδο επιδόσεων δικτύου.

Για να γίνουν πραγματικότητα τα παραπάνω, είναι απαραίτητη η χρήση από το Wi-Fi 7 της μη πολυσύχναστης ζώνης 6 GHz καθώς και ευρύτερων καναλιών 320 MHz για μεταδόσεις χωρίς παρεμβολές σε μέγιστες ταχύτητες. Σύμφωνα με την TP-LINK, τα νέα Deco mesh προϊόντα διαθέτουν διαμόρφωση 4K-QAM η οποία αυξάνει τους ρυθμούς δεδομένων κατά 20% σε σχέση με το Wi-Fi 6E. Η λειτουργία πολλαπλών συνδέσεων συγκεντρώνει επίσης πολλαπλά κανάλια ταυτόχρονα για χαμηλότερη καθυστέρηση και μεγαλύτερο εύρος ζώνης. 

REOLINK

Ισχυρή ήταν η παρουσία και της REOLINK στη CES 2024 με σημαντικές νέες ανακοινώσεις. Αρχικά είδαμε το Duo 3 PoE, μια κάμερα ασφαλείας 16MP 7680X2160 UHD που διαθέτει δύο πανομοιότυπους φακούς που παρέχουν ένα ομαλό πανόραμα 180° και ελαχιστοποιούν την παραμόρφωση. Με προηγμένη τεχνολογία παρακολούθησης, αναμένεται να δώσει στους χρήστες μια ενισχυμένη εμπειρία προβολής δράσεων, καθιστώντας την επιτήρηση πιο βολική, αποτελεσματική και ολοκληρωμένη.

Ακόμα η REOLINK προσθέτει 2 νέα μέλη στη σειρά προϊόντων Argus. Το Argus 4, μια κάμερα ασφαλείας με μπαταρία 100% χωρίς καλώδια, έρχεται με δυνατότητα διπλής ζώνης WiFi6. Επιπλέον το Argus Track, μια συμπαγής κάμερα με δύο φακούς, είναι εύκολη στην εγκατάσταση και ιδανική για οικογένειες για να προστατεύουν ιδιοκτησίες και να παρακολουθούν παιδιά ή κατοικίδια ζώα.

Τέλος ξεχωρίσαμε και τη Go Ranger PT, την πρώτη άγριας φύσης κάμερα 4K UHD υπερευρείας προβολής με αναγνώριση ειδών. Με αόρατο υπέρυθρο φως και σύνδεση κυτταρικού δικτύου 4G, η ξεχωριστή κάμερα της REOLINK είναι ιδανική για παρατήρηση της άγριας ζωής σε εξωτερικούς χώρους χωρίς συνδεσιμότητα WiFi.

Θέλεις και άλλο; Δες όλα τα highlights που ξεχωρίσαμε από την CES 2024!