CES 2024: Οι ανακοινώσεις των RAZER, ROBOROCK, GE

3 μήνες πριν
roborock S8 MaxV Ultra

Στον αχανή χώρο της διεθνούς έκθεσης CES 2024, είδαμε τα πολύ ενδιαφέροντα booths από RAZER, ROBOROCK και GE γύρω από το gaming και τον οικιακό εξοπλισμό. Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε όλα όσα ξεχωρίσαμε!

RAZER

Από τις ανακοινώσεις που ξεχωρίσαμε από τη φετινή CES, είναι σίγουρα αυτή του Sensa HD Haptics της RAZER, μια νέα πρωτοποριακή τεχνολογία που θέλει να σε φέρει «μέσα στο παιχνίδι». Παρουσιάζοντας το Project Esther, μια ιδεατή καρέκλα gaming, η RAZER κατέδειξε τις μετασχηματιστικές δυνατότητες του RAZER Sensa στο να θολώνει τα όρια μεταξύ της φυσικής πραγματικότητας και του εικονικού κόσμου.

Στην ουσία το RAZER Sensa HD Haptics χρησιμοποιεί μια εξελιγμένη ολοκληρωμένη πλατφόρμα λογισμικού και hardware που βασίζεται στις προηγούμενες καινοτομίες της RAZER στην τεχνολογία απτικής. Το 2018, η RAZER εισήγαγε την υπερρεαλιστική απτική ανατροφοδότηση μέσω του ακουστικού Nari Ultimate, χρησιμοποιώντας προηγμένους ενεργοποιητές φωνητικών πηνίων και ψηφιακή επεξεργασία σήματος. Μετά την εξαγορά της Interhaptics το 2022, η RAZER αξιοποίησε αυτή την τεχνολογία για να αναπτύξει το RAZER Sensa, επιτρέποντας μεγαλύτερη προσαρμογή από τους προγραμματιστές και εμπλουτισμένες εμπειρίες παιχνιδιού.

Οι προγραμματιστές παιχνιδιών έχουν πλέον τον πλήρη έλεγχο της κατεύθυνσης και της ενσωμάτωσης μεταξύ πλατφορμών και περιφερειακών. Υπάρχουν επίσης χαρακτηριστικά plug-and-play που ενεργοποιούνται από την αυτόματη μετατροπή ήχου σε HD-haptics. Αυτό σημαίνει πιο “ρεαλιστική αφή” για τους gamers, δίνοντάς τους μια 4D εμπειρία κατά το gaming.

Οι δυνατότητες του RAZER Sensa παρουσιάστηκαν μέσω του Project Esther, του πρώτου HD Haptics Gaming Cushion στον κόσμο. Με 16 ενσωματωμένους απτικούς ενεργοποιητές, οι παίκτες μπορούν να νιώσουν εκρήξεις, υφές, ακόμα και ανεπαίσθητες αισθήσεις καρδιακών παλμών. Οι ρυθμιζόμενοι ιμάντες επιτρέπουν την καθολική εφαρμογή με τις περισσότερες καρέκλες gaming, ενώ το RAZER HyperSpeed Wireless παρέχει συνδέσεις εξαιρετικά χαμηλού latency.

ROBOROCK

Αποτελώντας δύναμη στις έξυπνες σκούπες, η  ROBOROCK παρουσίασε τη νέα high-end ρομποτική σκούπα S8 MaxV Ultra με πλήρως αυτοματοποιημένες δυνατότητες αυτοκαθαρισμού. Συνδέεται με την αποχέτευση για να αδειάζει το βρώμικο νερό, να γεμίζει καθαρό νερό, να διανέμει απορρυπαντικό, να πλένει τη σφουγγαρίστρα με ζεστό νερό και να στεγνώνει τη σφουγγαρίστρα με ζεστό αέρα. Παρέχει μέγιστη ισχύ αναρρόφησης 10.000Pa μαζί με αναβαθμισμένες περιστρεφόμενες πλευρικές βούρτσες που επεκτείνονται για να φτάνουν σε περισσότερες ρωγμές.

Όπως είδαμε στον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας, το μοντέλο S8 Max Ultra προσφέρει ισχύ αναρρόφησης 8.000Pa και μοιράζεται τα χαρακτηριστικά αυτοματοποιημένου αυτοκαθαρισμού. Μαζί με το S8 MaxV Ultra, που βασίζεται στις εντυπωσιακές υπάρχουσες λειτουργίες αναρρόφησης, πλοήγησης και χαρτογράφησης του προηγούμενου μοντέλου S8 Pro Ultra.

Είδαμε ακόμα και την πιο προσιτή σειρά Q Revo η οποία παρέχει μια εναλλακτική λύση στη σειρά S8 Max με ισχύ αναρρόφησης 7.000Pa, πλύσιμο σφουγγαρίσματος με ζεστό νερό, στέγνωμα με ζεστό αέρα και αυτόματο άδειασμα κάδου απορριμμάτων. Η συγκεκριμένη σειρά αποσκοπεί στην παροχή δυνατοτήτων υψηλού επιπέδου σε χαμηλότερη τιμή.

Το S8 Max Ultra θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο στην τιμή των 1.600 δολαρίων, προσφέροντας στιβαρές premium δυνατότητες πριν από τις πιο προσιτές επιλογές της σειράς Q Revo.  Η V έκδοση, αναμένεται το ίδιο διάστημα με επιπλέον κόστος 200 δολαρίων.

SAMSUNG

Αν και αναλύσαμε εκτενώς τις ανακοινώσεις της SAMSUNG στη CES 2024, θα πρέπει να αναφέρουμε εδώ την πρόταση της εταιρείας στις έξυπνες σκούπες.

Ο λόγος για το νέο ρομποτικό σύστημα καθαρισμού Bespoke Jet Bot Combo, που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προσφέρει μια πιο εύχρηστη και αποτελεσματική εμπειρία καθαρισμού.

Με αναβαθμισμένη τεχνολογία Αναγνώρισης Αντικειμένων μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης σε σχέση με την προηγούμενη σειρά ρομπότ καθαρισμού, το Bespoke Jet Bot Combo της SAMSUNG μπορεί πλέον να αναγνωρίζει περισσότερα αντικείμενα, καθώς και να εντοπίζει λεκέδες και βρώμικους χώρους.

Επιπλέον, η λειτουργία AI Floor Detect διακρίνει μεταξύ σκληρών δαπέδων και χαλιών. Στη συνέχεια, ρυθμίζει αυτόματα την ισχύ αναρρόφησης για βέλτιστο καθαρισμό στον τύπο επιφάνειας που ανιχνεύεται. Έτσι αποφεύγονται προβλήματα όπως το υπερβολικό βρέξιμο των χαλιών. Μόλις ανιχνεύσει ένα χαλί, το ρομπότ θα σηκώσει ή θα αποσπάσει τα μαξιλάρια σφουγγαρίσματος στο σταθμό καθαρισμού για να αποτρέψει τη διασταυρούμενη μόλυνση.

Μεγάλη προσοχή έχει επίσης δοθεί στην εμπειρία μετά τον καθαρισμό. Ο σταθμός καθαρισμού παρέχει ένα σύστημα ολικού καθαρισμού 3 βημάτων για τα μαξιλαράκια σφουγγαρίσματος, που περιλαμβάνει πλύσιμο, καθαρισμό με ατμό για την αποτροπή των οσμών και στέγνωμα με θερμό αέρα. Αυτό επιτρέπει πιο υγιεινή συντήρηση μετά από αυτόνομες συνεδρίες καθαρισμού.

GE

Στην κατηγορία των έξυπνων οικιακών συσκευών για την κουζίνα σου, η GE δημιούργησε αίσθηση με τον Indoor Smoker, έναν επαναστατικό εσωτερικό καπνιστή που χρησιμοποιεί καταλυτικό μετατροπέα για το φιλτράρισμα του καπνού, επιτρέποντας ασφαλές κάπνισμα φαγητών μέσα στο σπίτι χωρίς μυρωδιές!

Αρκετά μικρός ώστε να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε κουζίνα, ο καπνιστής της GE επιτρέπει προσαρμοσμένο έλεγχο θερμοκρασίας και έντασης καπνού για ακριβή μαγειρέματα. Στην ουσία όπως μας εξήγησαν και οι άνθρωποι της GE, ο Indoor Smoker είναι ο πρώτος εσωτερικός καπνιστής με πραγματικά έξυπνα χαρακτηριστικά και απομακρυσμένο έλεγχο από εφαρμογή. 

Σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς καπνιστές, ο καπνός δεν διαφεύγει από τον θάλαμο της συσκευής αλλά φιλτράρεται μέσω του μετατροπέα κάτι που διαπιστώσαμε με τα ίδια μας τα μάτια! Μετά το μαγείρεμα, ανοίγοντας τις σχετικές θύρες, ελευθερώνεται μόνο μια ελαφριά μυρωδιά καπνού.

Ο ηλεκτρικός καπνιστής τροφοδοτείται με ξύλινα pellets και αντλεί φιλτραρισμένο καπνό σε έναν σφραγισμένο θάλαμο όπου μαγειρεύονται τα τρόφιμα προσδίδοντάς τους καπνιστή γεύση. Πέντε ρυθμίσεις καπνού επιτρέπουν στους χρήστες να πειραματιστούν ανάλογα με το φαγητό. Αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι παγκοσμίως με τιμή μπαρουτοκαπνισμένη στα 999 δολάρια.

Θέλεις και άλλο; Δες όλα τα highlights που ξεχωρίσαμε από την CES 2024!