CES 2024: Οι εκπλήξεις της 3ης ημέρας

3 μήνες πριν
CES 2024 entrance with cars

Παρελθόν αποτελεί και η τρίτη μέρα παρουσίας μας στην CES 2024, με τη σημερινή ημέρα να κρύβει πολλές εκπλήξεις και μια σειρά από νέα εντυπωσιακά προιόντα τα οποία είναι σίγουρο ότι θα μας απασχολήσουν μέσα στη χρονιά.

Για να τα δούμε αναλυτικά.

HISENSE

Στο κεντρικό περίπτερο της CES 2024, η HISENSE παρουσίασε μια σειρά ενδιαφερόντων προϊόντων σχετικών με την εικόνα. Αρχικά μας έδειξε νέες σειρές τηλεοράσεων υψηλών προδιαγραφών, με επικεφαλής τη ναυαρχίδα ULED X που εκπροσωπεί τις πιο premium οθόνες της. 

Το μοντέλο 110UX ξεχωρίζει ως μία από τις αξιοσημείωτες τηλεοράσεις 100+ ιντσών, με 40.000 ζώνες οπίσθιου φωτισμού και 10.000 nits φωτεινότητας. Λίγο μικρότερη στις 98 ίντσες, η 98UX φτάνει τα 144Hz με πάνω από 10.000 ζώνες φωτισμού και 5000 nits. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν πολυκαναλικό ήχο 4.2.2 καθώς και υποστήριξη Dolby Atmos.  

H HISENSE εντυπωσίασε ακόμα με την πιο λεπτή τηλεόραση Mini LED 75 ιντσών, την 75UX με πάχος μόλις 14 χιλιοστά και ισχυρισμό για ασύγκριτη αντίθεση. Οι ανανεωμένες σειρές U6, U7 και U8 διαθέτουν Mini LED οπίσθιο φωτισμό έως 3000 nits, Dolby Vision, υποστήριξη gaming 144Hz και αποκλειστικά χαρακτηριστικά από το chipset Hi-View Engine Pro.

H HISENSE ανακοίνωσε επίσης την Canvas TV, μια εναλλακτική πρόταση στην The Frame της SAMSUNG, που συνδυάζει τηλεόραση και οθόνη έργων τέχνης σε ένα όμορφο πλαίσιο, προσθέτοντας πόντους στο σαλόνι σας. Στις laser TV, η Rollable Laser TV "ξεδιπλώνει" μια οθόνη μέσα από τον ενσωματωμένο προβολέα για προβολή σε μεγάλη οθόνη.  

Η Ultra Black Screen Laser 4K στοχεύει στη μεγαλύτερη κριτική των προβολέων, με νέα τεχνολογία που βελτιώνει την απόδοση φωτισμού κατά 50% για καλύτερο δυναμικό εύρος και αντίθεση. Η Dynamic Light Steering Laser TV σε συνεργασία με Barco υπόσχεται ανώτερη ποιότητα εικόνας ανεξαρτήτως συνθηκών. Τέλος, η Ultra Slim 4K Laser TV είναι η πιο λεπτή στην αγορά με 1,57 εκ. πάχος και 7,5 κιλά βάρος χάρη σε ιδιόκτητες τεχνολογίες της HISENSE.

TCL

Περιμέναμε πριν καν φτάσουμε στο Λας Βέγκας ότι η παρουσία της TCL στη CES 2024 θα ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες της έκθεσης, και επιβεβαιωθήκαμε, με την εταιρεία να παρουσιάζει μια σειρά ενδιαφερόντων προϊόντων. Αρχικά η εταιρεία μάς έδειξε τη νέα γενιά της τεχνολογίας οθονών NXTPAPER 3.0 που μιμείται ακόμα καλύτερα το φυσικό χαρτί, προσθέτοντας και λίγο χρώμα ως εναλλακτική πρόταση.

Στα smartphones, η TCL παρουσίασε 7 νέες συσκευές αποκλειστικά για τις ΗΠΑ με μεγαλύτερες οθόνες και διπλά ηχεία, ανανεώνοντας το ραντεβού για τη MWC 2024 όπου και θα έχει σχετικές ανακοινώσεις που θα αφορούν αυτή τη φορά την Ευρώπη. Στα tablets, εμπλούτισε τη σειρά NXTPAPER με 6 νέα μοντέλα εστιασμένα στην άνεση χρήσης ακόμα και μετά από πολύωρη χρήση, χωρίς να καταπονούνται τα μάτια.

Στα wearables, ανακοίνωσε το λανσάρισμα των γυαλιών AR RayNeo X2 στη Δύση μέσω crowdfunding, ενώ παρουσίασε και την ελαφρύτερη έκδοσή τους RayNeo X2 Lite που έρχονται με διαφανείς οθόνες Micro LED. Στις τηλεοράσεις, αποκάλυψε τις νέες σειρές S Class και Q Class με τεχνολογίες Mini LED, Quantum Dot και φωτεινότητα έως 2400 nits. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η ναυαρχίδα 115QM89, μια τεράστια QD Mini LED τηλεόραση 115 ιντσών, 20.000 ζωνών dimming και 120Hz ρυθμού ανανέωσης.

Γενικά η TCL επένδυσε σε μεγαλύτερες οθόνες, καλύτερη ποιότητα εικόνας μέσω νέων τεχνολογιών, gaming χαρακτηριστικά και βελτιωμένο ήχο. Παρόλο που οι ανακοινώσεις εστίασαν στην αγορά των ΗΠΑ, τα προϊόντα αναμένεται να κυκλοφορήσουν και στην Ευρώπη εντός του 2024.

MSI

Το 2023 είδαμε αρκετές νέες φορητές παιχνιδοημηχανές για PC gaming, και κρίνοντας από τις αρχές του 2024, το ίδιο αναμένεται να συμβεί και τη φετινή χρονιά. Έτσι στη CES 2024, η MSI παρουσίασε τον νεότερο αντίπαλο του Steam Deck, του ROG Ally και του Legion Go, το Claw. Το Claw με Windows 11 μοιάζει περισσότερο με το ROG Ally της ASUS παρά με το Steam Deck, καθώς δεν διαθέτει αποσπώμενα χειριστήρια όπως το Legion Go ενώ στηρίζεται στα Windows 11 για τη μεγαλύτερη δυνατή συμβατότητα.

H MSI στοχεύει να ξεχωρίσει στην κατηγορία μέσω της μεγάλης μπαταρίας 53Wh και του καινοτόμου chipset Intel Core Ultra 14ης γενιάς, συγκεκριμένα του Core Ultra 7 155H που βρίσκουμε σε gaming laptops. Η επιλογή του Intel αντί του AMD που χρησιμοποιούν οι ανταγωνιστές αποτελεί έκπληξη, ωστόσο η MSI διαβεβαιώνει πως ο επεξεργαστής επιτρέπει ομαλό AAA gaming με αυτονομία τουλάχιστον 2 ωρών.

H IPS οθόνη 7 ιντσών 1080p λειτουργεί με ρυθμό ανανέωσης 120Hz, διαθέτοντας φωτεινότητα 500 nits αλλά και υποστήριξη VRR. Το MSI Claw ξεπερνά την ανάλυση 800p του Steam Deck αλλά υπολείπεται της 1600p του Legion Go. Σημείωσε ότι η τεχνολογία βασίζεται στην IPS τεχνολογία και όχι στην OLED. Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι τα Windows 11 και η πρόσβαση σε μια τεράστια βιβλιοθήκη τίτλων και υπηρεσίες cloud gaming. Η βασική έκδοση κοστίζει $699 και η ανώτερη με 1ΤΒ αποθηκευτικό χώρο $799.

GARMIN

Τέλος, είδαμε από κοντά και τη νέα δημιουργία της GARMIN, την επόμενη γενιά της μικροσκοπικής, μοντέρνας σειράς smartwatch Lily, τη σειρά Lily 2. Απευθύνεται σε δραστήριες γυναίκες που αναζητούν ένα ευέλικτο έξυπνο αξεσουάρ και όχι ένα αθλητικό ρολόι που εστιάζει στη γυμναστική. Διαθέσιμη με δύο μοντέλα, το Lily 2 και το Lily 2 Classic, η νέα σειρά αποτελείται από ρολόγια που διαθέτουν νέο σχεδιασμό με μεταλλικά περιβλήματα και μοναδικούς φακούς με μοτίβο που κρύβουν την οθόνη αφής, κάτι εντυπωσιακό. Τα νέα χαρακτηριστικά υγείας και έξυπνων λειτουργιών περιλαμβάνουν παρακολούθηση ύπνου, λειτουργίες προπόνησης χορού, παρακολούθηση της ενέργειας του σώματος, ενσωματωμένο GPS και δυνατότητα για ανέπαφες πληρωμές στο μοντέλο Classic.

Η σειρά Lily 2 διαθέτει έως και 5 ημέρες αυτονομία και διατίθεται σε κομψές νέες χρωματικές επιλογές, όπως Cream Gold και Mulberry. Η προσαρμογή της ζώνης και της στεφάνης είναι επίσης δυνατή για μια εξατομικευμένη εμφάνιση. Παράλληλα με την παρακολούθηση της δραστηριότητας και τις προηγμένες μετρήσεις ύπνου, το ρολόι παρέχει βασικά στατιστικά στοιχεία υγείας, όπως παρακολούθηση καρδιακού ρυθμού, οξυγόνου στο αίμα, στρες και αναπνοής. Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, η παρακολούθηση της υγείας των γυναικών και οι ειδοποιήσεις smartphone για νέα email και SMS που δέχεται ο/η κάτοχος του ρολογιού, ενισχύουν περαιτέρω την ευκολία και τη συνδεσιμότητα.

Θέλεις περισσότερα νέα από CES 2024; Διάβασε τη συνολική μας ανασκόπηση!