Το Discord σχεδιάζει να κάνει όλους να αλλάξουν το όνομα χρήστη τους

11 μήνες πριν
Discord interface

Το Discord, η υπηρεσία διαδικτυακής συνομιλίας με 150 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση παγκοσμίως, αλλάζει το σύστημα των ονομασιών που επιλέγουν οι χρήστες της. Προηγουμένως, οι χρήστες αναγνωρίζονταν από ένα όνομα που στην καλύτερη περίπτωση μπέρδευε ακόμα και τον ίδιο τον χρήστη. Το νέο σύστημα θα απαιτεί από τους χρήστες να δημιουργούν ένα μοναδικό όνομα χρήστη που θα ακολουθεί το σύμβολο "@", όπως συμβαίνει δηλαδή στο Twitter και το Instagram. Εκπρόσωπος του Discord δήλωσε ότι η αλλαγή έγινε για να γίνει η πλατφόρμα πιο προσιτή και φιλική προς το χρήστη τόσο για τους νέους όσο και για τους υπάρχοντες χρήστες.

Ωστόσο, η αλλαγή αντιμετωπίστηκε με επικρίσεις. Ορισμένοι την αποκάλεσαν "τεράστιο βήμα προς τα πίσω" και άλλοι την παρομοίασαν με ένα τηλεφωνικό δίκτυο που αλλάζει τους αριθμούς τηλεφώνου των πελατών του με τα πλήρη ονόματά τους. Ο δημοφιλής εικονογράφος Aura εξέφρασε επίσης την ανησυχία του ότι οι χρήστες "κινδυνεύουν" να υποδυθούν τον εαυτό τους αν δεν διασφαλίσουν το επιθυμητό όνομα χρήστη τους.

Η σειρά με την οποία οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν τα νέα τους ονόματα χρήστη θα καθορίζεται από την ηλικία των λογαριασμών τους, με προτεραιότητα να έχουν οι πιο παλιοί χρήστες. Τα usernames πρέπει να είναι αλφαριθμητικά και μπορούν να περιλαμβάνουν υπογράμμιση και τελεία, αλλά δεν μπορούν να περιλαμβάνουν κεφαλαία γράμματα.

Η λειτουργία του Discord ξεκίνησε το 2015 και χρησιμοποιείται ευρέως από gamers, streamers καθώς και για τη διοργάνωση ομαδικών δραστηριοτήτων. Οι χρήστες μπορούν να συμμετέχουν σε ομάδες ή servers χωρίς περιορισμό μελών. Ο πιο δημοφιλής δημόσιος server δεν αφορά καθόλου videogames και είναι αυτός του Midjourney, της υπηρεσίας δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να παράγει εικόνες από κείμενο, και η οποία απαριθμεί ήδη 15 εκατομμύρια μέλη.

Αν κάνεις τα πρώτα σου βήματα στο Discord σαν gamer ή streamer, ρίξε μια ματιά στους 2 οδηγούς μας για τον εξοπλισμό και τα περιφερειακά που θα χρειαστείς!