Το Dynamic Island κάνει την εμφάνισή του και στο Android

1 έτος πριν

Η λειτουργία Dynamic Island είναι ένα από τα highlights των iPhone 14 Pro 5G και iPhone 14 Pro Max 5G και ήδη ανεξάρτητοι προγραμματιστές -αρχικά- έχουν αναλάβει να τη φέρουν και σε android smartphones.

Το Dynamic Island “αντικαθιστά” την εγκοπή με μια εγκοπή που φιλοξενεί διαδραστικές ειδοποιήσεις, ένας τομέας που το Android είναι αρκετά δυνατό χωρίς οι χρήστες του να αισθάνονται ότι χάνουν κάτι.

Το dynamicSpot προσφέρει μια παρόμοια λειτουργία στην πλατφόρμα της GOOGLE, με ένα χαρακτηριστικό που μοιάζει με το Dynamic Island να εμφανίζεται κοντά στην οπή ή την εγκοπή ενός Android smartphone. Στη συνέχεια ο χρήστης μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να αλληλοεπιδράσει με τις ειδοποιήσεις του ή να ελέγξει τη μουσική του.

Η εγκατάσταση της εφαρμογής είναι μια απλή υπόθεση και μπορείς να προσαρμόσεις το ύψος και το πλάτος της διαφορετικής εκδοχής του Dynamic Island, ώστε να ταιριάζει απόλυτα στην οπή ή την εγκοπή της συσκευής σου. Για την ώρα υπάρχει ένα bug που οδηγεί στη διπλή εμφάνιση συγκεκριμένων ειδοποιήσεων όμως μια ρύθμιση της εφαρμογής μπορεί να τις ελαχιστοποιήσει δυναμικά.

Πάντως για μια εφαρμογή που είναι διαθέσιμη μόνο σε μορφή beta και για μικρό χρονικό διάστημα, το dynamicSpot αποτελεί ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα που δίνει ήδη την εντύπωση ότι θα μπορούσαμε να δούμε μια παρόμοια λειτουργία να υιοθετείται σε επίπεδο πλατφόρμας ακόμα και από το Android 14 ή σε άλλη έκδοση από τη SAMSUNG, τη XIAOMI ή άλλο μεγάλο κατασκευαστή στο χώρο του Android.

Ωστόσο, θα μπορούσε να αποτελέσει και λόγο για κάποιον να μπει στον πειρασμό να μεταβεί σε ένα από τα νεότερα iPhone για να δει την πλήρη εμπειρία του Dynamic Island, καθώς θα έχεις πρόσβαση σε εφαρμογές του iPhone που έχουν προσαρμοστεί ώστε να εκμεταλλεύονται πλήρως τη νέα λειτουργία.