Έχεις να μπεις στο GOOGLE λογαριασμό σου 2 χρόνια; Τρέξε!

11 μήνες πριν
GOOGLE

Μπορεί να νόμιζες ότι ένας λογαριασμός GOOGLE είναι για πάντα, όμως η τελευταία ανάρτηση της εταιρείας στο blog περιγράφει λεπτομερώς μια νέα πολιτική διαγραφής ανενεργών λογαριασμών GOOGLE. Η νέα προθεσμία είναι δύο χρόνια, αν ο λογαριασμός σου δεν έχει κάποια "δραστηριότητα" σε αυτό το χρονικό διάστημα, με τη GOOGLE να διαγράφει τα δεδομένα σου για πάντα.

Η εταιρεία προβάλλει το λόγο για την ενέργεια αυτή ως τρόπο αποτροπής της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Η ανάρτηση στο blog αναφέρει ότι "οι εγκαταλελειμμένοι λογαριασμοί έχουν τουλάχιστον 10 φορές λιγότερες πιθανότητες από τους ενεργούς λογαριασμούς να έχουν ρυθμίσει την επαλήθευση 2 βημάτων" και μόλις παραβιαστούν, χρησιμοποιούνται για spam και κλοπή ταυτότητας. Η διαγραφή παλαιών λογαριασμών και η απελευθέρωση του αποθηκευτικού χώρου είναι επίσης πιθανώς ένας καλός τρόπος για τη μείωση του κόστους, κάτι που έχει γίνει θέμα στη GOOGLE τον τελευταίο καιρό.

Η πολιτική ανενεργών λογαριασμών της GOOGLE ισχύει μόνο για μεμονωμένους λογαριασμούς ενώ αν διαθέτεις εταιρικό λογαριασμό και πληρώνεις μηνιαία συνδρομή ισχύει ότι η πρόσβαση είναι ενεργή όσο διαρκεί και η συνδρομή. Για τους λογαριασμούς, η GOOGLE δηλώνει: "Ο απλούστερος τρόπος για να διατηρήσεις έναν λογαριασμό GOOGLE ενεργό είναι να συνδέεσαι τουλάχιστον μία φορά κάθε 2 χρόνια". Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για να παρουσιάζεται ως ενεργός. Η GOOGLE παραθέτει επίσης μερικά παραδείγματα "δραστηριότητας" αν έχεις ήδη συνδεθεί:

Η δραστηριότητα μπορεί να περιλαμβάνει αυτούς τους τύπους ενεργειών που πραγματοποιείς όταν συνδέεσαι ή ενώ είσαι συνδεδεμένος στο GOOGLE λογαριασμό σου:

  1. Ανάγνωση ή αποστολή ενός email
  2. Χρήση του GOOGLE Drive
  3. Παρακολούθηση ενός βίντεο στο YouTube
  4. Λήψη μιας εφαρμογής από το GOOGLE Play Store
  5. Χρήση της Αναζήτησης GOOGLE
  6. Χρήση της σύνδεσης με τη GOOGLE για να συνδεθείτε σε μια εφαρμογή ή υπηρεσία τρίτου μέρους

Σε άλλο documentation για το θέμα, η GOOGLE παραθέτει τα “Android check-ins” ως μια βιώσιμη μορφή δραστηριότητας. Έτσι, θεωρητικά, η σύνδεση ενός τηλεφώνου Android θα ήταν αρκετή για να παραμείνει ο λογαριασμός σου ενεργός για πάντα. Η εταιρεία αναφέρει ακόμα ότι η πληρωμή μιας συνδρομής GOOGLE One, θεωρείται κανονικά ως "δραστηριότητα". Είναι ενδιαφέρον ότι το GOOGLE Photos φαίνεται να έχει τις δικές του εντελώς ξεχωριστές μετρήσεις "δραστηριότητας" που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη διαγραφή μόνο των φωτογραφιών σου. Το Photos απαιτεί την επίσκεψη στην εφαρμογή ή τον ιστότοπο GOOGLE Photos ή το upload μιας φωτογραφίας κάθε δύο χρόνια.

Οι χρήστες που είναι ήδη ανενεργοί για δύο χρόνια, θα δουν τους λογαριασμούς τους να μην διαγράφονται άμεσα. Η μεγάλη “εκκαθάριση” των λογαριασμών GOOGLE έχει προγραμματιστεί επίσημα για τον Δεκέμβριο του 2023. Η διαγραφή του λογαριασμού σου δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη για κανέναν, με τη GOOGLE να υπόσχεται ότι θα στείλει "πολλαπλές ειδοποιήσεις τους μήνες που προηγούνται της διαγραφής, τόσο στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του λογαριασμού όσο και σε τυχόν μήνυμα επαναφοράς (recovery) email που πιθανόν χρησιμοποιήσει ο χρήστης.