Επίσημο το OnePlus 10T με γρήγορη φόρτιση στα 150W

1 έτος πριν
oneplus 10T

Μετά από μήνες διαρροών και φημών, η OnePlus αποκάλυψε το κορυφαίο της smartphone για το 2022, το OnePlus 10T σε ειδική εκδήλωση στη Νέα Υόρκη. Η νέα συσκευή είναι αναμφισβήτητα καλύτερη από τον προκάτοχό της σε αρκετές πτυχές, αλλά ίσως δυσαρεστήσει σε κάποια πράγματα τους φίλους της εταιρείας.

Το OnePlus 10T ενσωματώνει το τελευταίο chipset της Qualcomm - το Snapdragon 8 Plus Gen 1 το οποίο ενσωματώνουν τα κορυφαία android smartphones αυτό το διάστημα. Το νέο και βελτιωμένο SoC συνοδεύεται από έως και 16GB μνήμη LPDDR5 ενώ στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά βλέπουμε αποθηκευτικό χώρο έως 256GB τεχνολογίας UFS 3.1, μπαταρία 4.800mAh με υποστήριξη ενσύρματης γρήγορης φόρτισης 150W και μερικά ακόμη χαρακτηριστικά που περιμένουμε να δούμε από μια ναυαρχίδα. Ωστόσο, υστερεί έναντι του OnePlus 10 Pro στους τομείς της οθόνης και της κάμερας.

Με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά που ανακοίνωσε η OnePlus, το νέο OnePlus 10T είναι καλύτερο από την Pro έκδοση σε ότι αφορά το SoC, τη χωρητικότητα RAM στην κορυφαία παραλλαγή και τις δυνατότητες γρήγορης φόρτισης. Με βάση και τα τελευταία benchmarks που κάνουν την εμφάνισή τους, το νέο chipset Snapdragon 8 Plus Gen 1 της Qualcomm, προσφέρει σημαντική αύξηση των επιδόσεων και καλύτερη θερμική διαχείριση από τον προκάτοχό του.

Αν αναρωτιέσαι για το αν η αναφορά σε γρήγορη φόρτιση 150W είναι τυπογραφικό λάθος, σε ενημερώνουμε ότι δεν είναι αφού το νέο OnePlus smartphone αφήνει πίσω του σχεδόν τα περισσότερα smartphones στον τομέα αυτό. Έτσι είναι δυνατή μια πλήρης φόρτιση από το 1 στο 100% να ολοκληρωθεί σε μόλις 20 λεπτά, ένας χρόνος μαγικός με βάση ότι είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι ο σχετικός φορτιστής, περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

Περνώντας στην οθόνη, αυτή βασίζεται φυσικά στην τεχνολογία OLED και έχει διαστάσεις 6,7 ιντσών με Full HD ανάλυση. Ο ρυθμός ανανέωσης φτάνει τα 120Hz και είναι δυναμικός προκειμένου να προσφέρει ιδανικό ομαλό scrolling, εξοικονομώντας παράλληλα ενέργεια. Πάντως μη περιμένεις καμπύλες στις πλευρές της οθόνες αφού αυτή τη φορά η εταιρεία επέλεξε την επίπεδες πλευρές, κάτι που κάνει τη συσκευή πιο εύκολη στο κράτημα.

Στο πίσω μέρος βρίσκουμε και το κεντρικό σύστημα καμερών το οποίο όμως φέτος δεν συνοδεύεται από την επωνυμία της Hasselblad, του θρυλικού κατασκευαστή καμερών. Ο κύριος αισθητήρας διαθέτει ανάλυση 50MP και συνοδεύεται από έναν υπερευρυγώνιο στα 8MP αλλά και από μια κάμερα 2MP για μακροφωτογράφιση. Στην πρόσοψη υπάρχει στο άνω μέρος μια μικρή οπή η οποία κρύβει μια selfie κάμερα των 16MP. Η OnePlus αναμενόμενα υπόσχεται κορυφαίες λήψεις είτε φωτογραφιών είτε βίντεο,  με καλύτερες επιδόσεις το βράδυ σε σχέση με τον προκάτοχο της συσκευής.

Αυτό που δε θα βρεις πάντως είναι ο κλασσικός διακόπτης που έχουμε συνηθίσει στα smartphones της εταιρείας, και ο οποίος είναι υπεύθυνος για άμεση απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων για μια πιο “ήσυχη” καθημερινότητα. Η OnePlus αναφέρει ότι αναγκάστηκε να αφαιρέσει το συγκεκριμένο διακόπτη προκειμένου να δώσει προτεραιότητα στις ανάγκες της μεγαλύτερης μπαταρίας αλλά και του νέου συστήματος φόρτισης.

Το OnePlus 10T αναμένεται να διατεθεί στην Ευρώπη μέσα στο μήνα.