Έρχονται τα Windows 12 το 2024;

2 μήνες πριν
Windows 12

Αναποφάσιστοι είναι στη MICROSOFT όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν το προϊόν των Windows… Αν και τα τελευταία χρόνια η αμερικανική εταιρεία αντιμετώπιζε το λειτουργικό περισσότερο ως υπηρεσία και λιγότερο ως προϊόν, ενημερώνοντάς το και προσθέτοντάς του διαρκώς νέες λειτουργίες (τα Windows 11 που χρησιμοποιούμε άλλωστε είναι η μετεξέλιξη των Windows 10 που έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους το 2015, τουτέστιν πριν από επτά χρόνια), τα πράγματα ενδέχεται να αλλάξουν και μάλιστα άμεσα!

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, η MICROSOFT σκέφτεται να επαναφέρει τους τριετείς κύκλους ζωής των Windows, προτιμώντας να λανσάρει δηλαδή μία μεγάλη έκδοση κάθε τρία χρόνια. Αν οι φήμες ευσταθούν, τότε αυτό σημαίνει ότι τα Windows 12 βρίσκονται προ των πυλών και συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν υπό προϋποθέσεις ακόμα και το 2024!

Θυμίζουμε ότι τα όσα ψιθυρίζονταν πριν το λανσάρισμα των Windows 10 (και μάλιστα επιβεβαιώνονταν off the record ακόμα και από ανθρώπους της ίδιας της MICROSOFT), ήθελαν τη συγκεκριμένη έκδοση του λειτουργικού να είναι και η τελευταία «μεγάλη». Τόσο ξεκάθαρη ήταν η πρόθεση της εταιρείας να το αντιμετωπίσει ως υπηρεσία. Η αλήθεια είναι πως με τα Windows 10 η MICROSOFT έπεισε πολλούς χρήστες να ενημερώσουν το λειτουργικό τους, εξασφαλίζοντας έτσι πως ακόμα περισσότερος κόσμος θα τρέχει το ίδιο περιβάλλον.

Τα πράγματα άλλαξαν βέβαια ελαφρώς στην πορεία αφού εμφανίστηκαν τα Windows 11 που ναι μεν ήταν εξαιρετικά κοντά στον προκάτοχό τους, όμως επί της ουσίας ήρθαν με το δικό τους, ξεκάθαρο branding. Έκτοτε η MICROSOFT έχει λανσάρει αρκετές ενημερώσεις και έξτρα χαρακτηριστικά τα οποία έχει ενσωματώσει στο λειτουργικό χωρίς όμως να καταφύγει στη λύση έξτρα εκδόσεων (11.1, 11.2 κλπ). Θυμίζουμε πως το πλάνο για εξάμηνα μεγάλα πακέτα ενημερώσεων για τα Windows 11 αποτελεί παρελθόν, με τη MICROSOFT να προτιμά να δίνει στην κυκλοφορία νέα στοιχεία με το που τα ετοιμάσει.