Το Ethereum απέκτησε οικολογική συνείδηση

1 έτος πριν

Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε αυτό που οι γνώστες της αγοράς των κρυπτονομισμάτων αποκαλούν ως τη σημαντικότερη -ως τώρα- εξέλιξη στην ιστορία του Ethereum. Το δεύτερο δημοφιλέστερο και πολυτιμότερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, μετά φυσικά από το Bitcoin, ολοκλήρωσε την ενημέρωση λογισμικού η οποία και μειώνει σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακά του, κάνοντάς το φιλικότερο προς το περιβάλλον.

Η κίνηση αυτή, γνωστή ως «The Merge» (Η Ένωση, στα Ελληνικά) προβλέπεται να μειώσει την ενεργειακή κατανάλωση του Ethereum κατά 99,95% σύμφωνα με το ETHEREUM FOUNDATION, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζει το κρυπτονόμισμα και τις σχετικές με αυτό τεχνολογίες. Όσο για το τι ακριβώς προβλέπει; Ουσιαστικά μιλάμε για την ένωση του Ethereum Mainnet με ένα δεύτερο blockchain, ονόματι Beacon Chain.

Το Ethereum περνά από την εποχή του proof-of-work σε αυτή του proof-of-stake με αποτέλεσμα πλέον να μη ζητά (όπως και στην περίπτωση του Bitcoin) από ισχυρούς υπολογιστές να αναλωθούν στην επίλυση απαιτητικών και πολύπλοκων παζλ. Με την αλλαγή αυτή, το Ethereum βελτιώνει την ασφάλεια, τη σταθερότητα αλλά και την ενεργειακή του κατανάλωση, ενώ παράλληλα καθιστά ευκολότερη την είσοδο νέων χρηστών στο δίκτυό του και κατ’ επέκταση την αύξηση της κεφαλαιοποίησης της αγοράς του.

«Καλή ένωση σε όλους. Είναι μία μεγάλη στιγμή για το οικοσύστημα του Ethereum. Όλοι όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της ένωσης θα πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι σήμερα», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Vitalik Buterin, ο προγραμματιστής που συνέβαλε στη δημιουργία του Ethereum. Συμπλήρωσε δε ότι με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί η παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας κατά 0,2%!

Τα κρυπτονομίσματα μπορεί να έχουν δει τη δημοτικότητά τους να εκτοξεύεται τα τελευταία χρόνια, όμως πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι με τις ενεργειακές τους απαιτήσεις, έχουν φθείρει σημαντικά το περιβάλλον. Όπως υποστήριξαν ειδικοί, με την κίνησή του αυτή, το Ethereum εξοικονομεί την ενέργεια που αντιστοιχεί σε μία χώρα όπως η Πορτογαλία!