Το έξυπνο μαξιλάρι Zerema εγγυάται όνειρα γλυκά

2 έτη πριν
pillow

Ακόμα ένα gadget από αυτά που είναι αδύνατον να προσπεράσει κανείς. Ο λόγος για το έξυπνο μαξιλάρι Zerema το οποίο αποτελεί μία από τις ατραξιόν της CES που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Λας Βέγκας. Τι ακριβώς κάνει ένα έξυπνο μαξιλάρι που μάλιστα ενσωματώνει και λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης; Έλα να δούμε…

Κατ’ αρχάς μετρά την πίεση που εφαρμόζει ο… χρήστης επάνω του, προσαρμόζοντας αυτόματα το ύψος του, έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα στον λαιμό και το κεφάλι του. Ο μηχανισμός αυτός βασίζεται σε ένα μαξιλαράκι -μέσα στο μαξιλάρι- που φουσκώνει και ξεφουσκώνει ρυθμίζοντας έτσι το ύψος, κάτι που μπορεί να γίνει και χειροκίνητα. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του Zerema, το μαξιλάρι είναι σε θέση να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου μειώνοντας το ροχαλητό. Πώς; Όντας σε θέση να αντιληφθεί, λέει, το πότε η ρινική δίοδος του χρήστη είναι φραγμένη, ρυθμίζει το ύψος έτσι ώστε να ανασηκώσει τον λαιμό και να την ξεμπλοκάρει (προκειμένου να τον βοηθήσει να αναπνεύσει ελεύθερα).

Το Zerema πλαισιώνεται από ειδικό app, μέσα από το οποίο παρακολουθεί τον ύπνο του χρήστη, ακριβώς όπως θα έκανε ένα smartwatch/smartband με τη διαφορά ότι δε χρειάζεται εκείνος να φορά τίποτα. Σε ό,τι έχει να κάνει με την κατασκευή του, είναι φτιαγμένο από αφρό μνήμης ο οποίος όμως είναι πιο πυκνός απ’ ό,τι ένας συνηθισμένος αφρός (μιλάμε για 75 κιλά ανά κυβικό μέτρο όταν τα περισσότερα μαξιλάρια κυμαίνονται μεταξύ 40 και 60). Έτσι απορροφά σε μεγαλύτερο ποσοστό τους κραδασμούς και διαθέτει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Το Zerema απέσπασε το βραβείο καινοτομίας στην κατηγορία τεχνολογίας ύπνου στη φετινή CES.