Oppo Find N - Το πρώτο της foldable smartphone

2 έτη πριν
Oppo Find N

Τα foldable smartphones φαίνεται πως ήρθαν… για να μείνουν. Απόδειξη αυτού το γεγονός πως ολοένα και περισσότερες εταιρείες ασχολούνται με αυτό το νέο trend, παρουσιάζοντας και λανσάροντας συσκευές με μεγάλες, αναδιπλούμενες οθόνες. Η τελευταία που μπήκε στον χορό είναι η Oppo η οποία και παρουσίασε το Find N.

Το Find N λοιπόν, είναι μία συσκευή την οποία η κινεζική εταιρεία αναπτύσσει από το 2018. Σαν design θυμίζει τα Samsung Galaxy Z Fold, διαθέτοντας μία μεγάλη οθόνη OLED στο εσωτερικό του με διαγώνιο 7,1 ιντσών και λόγο διαστάσεων 9:8,4. Προσφέρει δε ρυθμό ανανέωσης 120 Hz. Το σχεδόν τετράγωνο σχέδιο της συσκευής και της οθόνης της σημαίνει πως ο χρήστης δε χρειάζεται πλέον να την περιστρέψει κατά 90 μοίρες προκειμένου να παρακολουθήσει άνετα βίντεο αφού στην πράξη δε θα κερδίσει κάτι. Ίσα-ίσα που τα διπλά στερεοφωνικά ηχεία στη βάση της συσκευής ενισχύουν ακόμα περισσότερο την όλη εμπειρία κρατώντας το smartphone «κανονικά».

Σύμφωνα με την Oppo, το πάνελ της οθόνης είναι κατασκευής Samsung με την ίδια την Oppo όμως να έχει εισάγει τις δικές της ευρεσιτεχνίες και τεχνολογίες. Την έχει δε πλαισιώσει από ένα εξαιρετικά ανθεκτικό γυαλί (UTG ή ultra-thin glass) το οποίο είναι πιστοποιημένο για 200.000 ανοίγματα (ακριβώς όσα υπόσχεται και η Samsung) ενώ το σημείο αναδίπλωσής της είναι σχεδόν τέλεια καμουφλαρισμένο (η κινεζική εταιρεία διατείνεται πως αυτό οφείλεται στον μηχανισμό άρθρωσης ο οποίος στοιχίζει $100).

Η εξωτερική οθόνη της συσκευής είναι 5,49 ιντσών με λόγο διαστάσεων 2:1 και ρυθμό ανανέωσης 60 Hz. Στα ενδότερα του Find N υπάρχουν ένας Snapdragon 888, έως 12 GB RAM και αποθηκευτικός χώρος 512 GB. Η κύρια κάμερα είναι ανάλυσης 50 MP ενώ υπάρχουν μία υπερευρυγώνια 16 MP και τηλεφακός 2x στα 13 MP. Η μπαταρία των 4500 mAh υποστηρίζει ασύρματη, αντίστροφη και ταχεία φόρτιση (33 W). Το Oppo Find N διατίθεται ήδη στην Κίνα με τιμές που ξεκινούν από τα 1069€.