Γιατί τόσο σούσουρο για το AI Pin της Humane;

5 μήνες πριν
AI Pin on palm

Λίγα gadgets έχουν δημιουργήσει τόσο hype φέτος όσο το AI Pin της Humane. Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε από πρώην στελέχη της APPLE όπως οι Imran Chaudhri και Bethany Bongiorno, έχει πραγματικά υιοθετήσει την εποχή του ChatGPT και της τεχνητής νοημοσύνης. Μετά από χρόνια διαρροών και ανακοινώσεων για το πρώτο καταναλωτικό προϊόν της, η εταιρεία λάνσαρε αυτό το μήνα το "AI Pin". 

Στη βασική του μορφή, το AI Pin είναι ένας πολύ μικρός, φορητός προβολέας, με δυνατότητα λήψης φωτογραφιών με υπερευρυγώνια κάμερα, αποστολής μηνυμάτων κειμένου και email, ενώ μπορεί να δίνει απαντήσεις στις πιο περίεργες ερωτήσεις χάρη στην ενσωμάτωση του ChatGPT. Η εταιρεία χρηματοδοτείται μεταξύ άλλων από τον Sam Altman της OpenAI και τη Microsoft. Φυσικά, το AI Pin λειτουργεί με μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης τόσο της OpenAI όσο και της Microsoft. 

Όπως και άλλες φορητές συσκευές -ασύρματα ακουστικά, smartwatches κτλ- το AI Pin είναι σχεδιασμένο να είναι ένα casual καθημερινό αξεσουάρ. Ωστόσο, δεν είναι τόσο ελαφρύ όσο φαίνεται από το συμπαγές αλουμινένιο σώμα του. Η συσκευή, που απαιτεί μαγνητική μπαταρία για να παραμείνει προσκολλημένη στο πουκάμισο, ζυγίζει περίπου 55 γραμμάρια - το βάρος μιας μπάλας τένις. Για πιο ογκώδη ρούχα, η Humane πουλάει ξεχωριστά ένα αξεσουάρ στερέωσης με κλιπ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Imran Chaudhri ανέφερε στο Wired πως άτομα με βηματοδότες πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους σχετικά με πιθανές μαγνητικές παρεμβολές. Σε συνέντευξη του στην ίδια έκδοση, ο Chaudhri ανέφερε επίσης πως μπόρεσε να περάσει τη μέρα του φορώντας το AI Pin και κάνοντας διάφορες δραστηριότητες, από ποδηλασία μέχρι τρέξιμο και γυμναστική. Έχει αντέξει ακόμα και πτώση από ύψος ενάμισι μέτρου σε διάφορες επιφάνειες.

Ο πυρήνας της εμπειρίας του AI Pin περιστρέφεται γύρω από διάφορα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, κάτι σαν τα plugins του ChatGPT, προκειμένου να σε βοηθούν καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Όταν δίνεις μια εντολή, η συσκευή επιλέγει το πιο σχετικό AI εργαλείο για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες σου. Η δυνατότητα αυτή έρχεται σε αντίθεση με το πώς κάνουμε συνήθως μέχρι στιγμής που πρέπει να βρούμε μόνοι μας τις σωστές εφαρμογές στα τηλέφωνά μας, να τις κατεβάσουμε και μετά να μάθουμε πώς λειτουργούν πριν κάνουμε το οτιδήποτε. Το εντυπωσιακό στην όλη εμπειρία είναι ότι από τη στιγμή που δεν διαθέτει οθόνη, μπορεί να προβάλει το σχετικό περιεχόμενο ακόμα και στην παλάμη σου, μιας και ενσωματώνει ένα μίνι προβολέα.

Μερικές ακόμα λεπτομέρειες για το AI Pin περιλαμβάνουν το ενσωματωμένο "Personic Speaker", το οποίο προσαρμόζει την ένταση από πολύ χαμηλή για πιο ιδιωτικές εμπειρίες ήχου μέχρι δυνατότερη για ομαδικές ρυθμίσεις. Υπάρχει επίσης δυνατότητα σύνδεσης με ακουστικά Bluetooth. Τέλος, μια "Ενδεικτική Ένδειξη Εμπιστοσύνης" στο μπροστινό μέρος αναβοσβήνει όποτε η συσκευή κάνει οποιαδήποτε μορφή εγγραφής. Πρόκειται για ένα συμπαθητικό χαρακτηριστικό που έχουμε δει και σε άλλες φορητές συσκευές τεχνητής νοημοσύνης το τελευταίο διάστημα με έμφαση στην προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Το AI Pin της Humane θα κυκλοφορήσει αρχικά στις ΗΠΑ από 699 δολάρια, με τρεις διαθέσιμες αποχρώσεις (μαύρο, μαύρο με ασημί περιγράμματα και λευκό με ασημί περιγράμματα). Το AI Pin θα απαιτεί επίσης τη μηνιαία συνδρομή "Humane" 24 δολαρίων για πρόσβαση σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας μέσω του δικτύου της T-Mobile (με δικό του αριθμό τηλεφώνου), αποθήκευση φωτογραφιών και βίντεο στο cloud και απεριόριστα ερωτήματα προς τον φωνητικό βοηθό.

Κατά γενική ομολογία, η τύχη του AI Pin εξαρτάται από το πόσο καλά θα λειτουργεί στον πραγματικό κόσμο, όπως πόσο καλά θα μπορεί να προβάλλει στην παλάμη σου το περιεχόμενο σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό, εάν θα είσαι σε θέση να επικοινωνήσεις μαζί του σε έναν θορυβώδη χώρο, και πόσο αξιόπιστο θα είναι σε περιοχές ασθενέστερου σήματος.